Milieuvriendelijke Wildling Shoes voor de meisjes en voor mij

Zoals sommigen van jullie inmiddels wel weten ben ik opgegroeid op Curacao. Ik liep als kind bijna de hele dag op blote voeten, zowel binnen als buiten en ik had zoveel eelt op mijn voeten dat ik over de scherpste steentjes en pika’s heen kon lopen. Toen ik naar Nederland verhuisde moest ik wennen aan drieduizend dingen: niet meer op blote voeten lopen was daar zeker één van. Mijn Oerhollandse kroost loopt echter ook het liefst op blote voeten en ik hoor dat veel meer kinderen die voorkeur hebben. Alela loopt ook gewoon het beste op blote voeten. En nu heb ik schoenen ontdekt waar Alela net zo goed op loopt als op blote voeten, waar Isaya in kan hollen, springen en spelen en waar ik mij helemaal vrij in voel. Wildling Shoes – milieuvriendelijke schoenen voor kinderen en volwassenen waar je echt meer over wilt weten!

Over Wildling Shoes

Wildling Shoes is een Duits bedrijf met twee belangrijke missies: schoenen ontwerpen die jou en je voeten zoveel mogelijk vrijheid geven en die tegelijkertijd zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. De schoenen van Wildling Shoes kun je omschrijven als minimal shoes. Wildling Shoes beschermen je voeten als je buiten loopt, maar zorgen er tegelijkertijd voor dat de natuurlijke beweging van je voeten niet wordt belemmerd en dat je zo dicht mogelijk met de natuur in contact bent als veilig en gezond is. De schoenen zijn veelal vegan en worden gemaakt met materialen als biologisch katoen, biologisch linnen en deels recyclede materialen. Het verkleinen van de ecologische voetafdruk is een van de belangrijkste speerpunten van het bedrijf. Kortom, een merk waar ik helemaal achter kan staan als groene mama en graag mee wilde samenwerken.

Wildling Shoes

Cub, Wildling en Rewild

Wildling Shoes heeft drie soorten schoenen: Cubs (maat 18 t/m 22 – Alela’s categorie), Wilding (maat 23 tm 35 – Isaya’s categorie) en Rewild (maat 36 tm 48 – mijn categorie). Alela, mijn lieve cub, heeft de ‘chick’ schoenen. Isaya, mijn prachtige wildling, heeft de ‘rose chafers’ schoenen en ik heb champagnekleurige Tanuki’s. De schoenen zijn zacht en soepel: je voelt ze nauwelijks aan je voeten, maar bieden toch bescherming tijdens het wandelen en buiten spelen. Het viel mij direct op dat Alela er ontzettend goed op loopt. Ze loopt sinds afgelopen zomer en stapt parmantig rond op allerlei soorten stappers. Ze is dol op schoenen en spreekt het grappig genoeg uit als “schuhe” – het Duitse woord voor schoenen. Maar op haar cubs loopt ze zowel binnen als buiten het meest stabiel en ze kan er zelfs op rennen.

Milieuvriendelijke schoenen

Ergonomische schoenen

Goed om te weten: de ‘minimal’ schoenen van Wildling Shoes zijn ergonomisch verantwoord en stimuleren de natuurlijke en gezonde groei van de voeten. Maar ze stimuleren je voeten ook om sterkere voetspieren te activeren of reactiveren. De meeste kinderen worden met gezonde voeten geboren. Maar door verkeerde schoenen krijgen die gezonde pootjes een flinke klap. De schoenen van Wildling Shoes geven je voetspieren de mogelijkheid om hun volledige potentie weer te bereiken. Hoe de schoenen dat doen, kun je hier lezen.

Wildling shoes

Wildling shoes voor jou en je wildlings

Als je ook Wildling schoenen wilt voor jou, je partner en je kinderen, kun je deze handige size finder gebruiken, zodat je zeker weet dat de schoenen passen.


De komende maanden zijn spannend en onzeker voor alle wereldburgers. Ook voor ons. Mijn vrouw heeft zorgplicht dus zal veel weg zijn. Ik ben trots op haar, maar vind het ook spannend, omdat ze een groter risico loopt om besmet te raken. De meisjes en ik blijven in & om het huis. Ik ga er een fijne, gezellige, leerzame en creatieve tijd van maken voor Isaya en Alela, met thuisonderwijs, kunstzinnige activiteiten, spelletjes, huishoudelijke activiteiten en veel spelen in de speelkamer. Hoe dieper we in de lente en dichter we bij de zomer komen zullen we de tuin steeds meer betrekken bij ons huis en de dagelijkse activiteiten. Ik zie ons dit doen op deze stappers: ze zijn milieuvriendelijk, fijn voor binnen en buiten, gemakkelijk schoon te maken en ze bieden de meiden de ruimte en vrijheid om veilig in te spelen. Ik vind het een aanrader.


Columns by Kari

Deze blogpost is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

2 thoughts on “Milieuvriendelijke Wildling Shoes voor de meisjes en voor mij

  1. Hoi, zijn ze comfortabel om te dragen zonder sokken of toch liever met? Gaan je voeten er, zonder sokken, in zweten?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.