Empties, deel 26: Natuurlijke deodorant

Ik heb 9 opgebruikte natuurlijke deo’s voor deze Empties blogpost. Deodorant: iedereen gebruikt het (hoop ik) dagelijks (alweer, hoop ik) en dus ik het een belangrijk product in je badkamerkastje om te vergroenen. Dat kun je doen door te kiezen voor 100% natuurlijke deodorant. Nog een stapje verder is een deo die plasticvrij of navulbaar is. In deze blog komt het allemaal voorbij. Wil je weten welke milieuvriendelijke deo’s wij de afgelopen maanden hebben opgebruikt en welke ik aanbeveel? Lees dan gauw verder!

100% Natuurlijke deodorant die we hebben opgebruikt

Salt of the Earth

Absoluut de meest effectieve 100% natuurlijke deo die ik ooit heb gebruikt. Ik wacht alleen met smart op een plastic vrije of navulbare variant van dit toffe merk. Juist omdat ze zo goed zijn hoop ik dat ze snel deze duurzame stap zullen zetten. Dit is mijn favoriete geur.

We Love The Planet

Momenteel mijn favoriet, maar dan wel die in blik, niet in karton. Hoewel die in karton in het begin gemakkelijker is in gebruikt, vind ik het lastig goed opgebruiken. Dit is mijn favoriete geur.

Weleda

Natuurlijk zit Weleda ertussen – er gaat geen dag voorbij dat wij niet minsten 5 Weleda producten gebruiken – en dit is absoluut mijn favo deo van het 100% natuurlijke merk.

Schmidt's

Met name van de roldeo’s van Schmidt’s ben ik fan. De sticks zijn wat lastiger goed schoon te houden bij de randjes (zoals je ook kunt zien op de foto). Schmidt’s heeft ook plastic vrije zepen en natuurlijke tandpasta’s die ik erg fijn vind. Het merk is hier verkrijgbaar.

Loveli
Loveli natuurlijke deo

Fijn aan deze deo is dat hij zalig ruikt (echt heerlijk) en dat hij navulbaar is. Een nadeel vind ik dat hij vlekken maakt op mijn kleding. Ik draag veel zwart, maar ook veel wol: deze deo gaat daar niet goed mee samen. Ik ben wel erg benieuwd naar de overige producten van dit natuurlijke merk!

Benecos
Benecos natuurlijke deodorant
Hier verkrijgbaar

Mijn minst favoriete uit dit rijtje. Voor mij is dit geen effectieve deo. Ik vind Benecos een fijn merk: hun make-up en nagellak zijn heel erg goed en een fantastische laagdrempelige manier om 100% natuurlijke make-up te kopen omdat het super betaalbaar is. Maar de deo raad ik niet aan.

Columns by Kari

Deze blogpost bevat affiliate links

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.