7 series die je moet zien deze zomer

Ieder seizoen deel ik mijn favoriete series en hoewel het dit keer een beetje later in het seizoen is, heb ik wel 7 geweldige series voor de zomer. De meesten met een belangrijke boodschap, maar allemaal kijken ze heerlijk weg. Super fijn om mee te ontspannen na een lange zomerse dag in het bos, op het strand of op werk. Kijk je mee?

Series voor de zomer

1. The Morning Show

The Morning Show kun je zien op Apple +. Ik kreeg dat abonnement een jaar gratis bij mijn telefoon en ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog weinig boeiends op heb gezien. Maar The Morning Show is een absolute must see. De serie, met Jennifer Aniston en Reese Witherspoon, gaat over een beroemde nieuwslezeres (Aniston) wiens mannelijke co host wordt beschuldigt van seksueel misbruik en machtsmisbruik.De Me Too beweging speelt een belangrijke rol in de serie, maar ook allerlei andere belangrijke onderwerpen komen aan bod. Zoals de wild fires in California, racisme en klimaatverandering. Zowel Reese als Jennifer zijn echt geweldige actrices en ik hoop dat er een deel 2 komt.

2. Code Black

Ook absoluut een goede serie om te zien met het thema racisme. Code Black is een ziekenhuisserie. Zoals ik in mijn vorige blog met favoriete series al schreef, is er altijd iets wat de ene ziekenhuis serie van de andere onderscheidt. In het geval van Code Black betreft het een ziekenhuis dat 300 dagen per jaar onderbemand is. Er komen bijna dagelijks zoveel noodgevallen binnen dat er niet genoeg personeel is om ieders leven te redden: code zwart. Behalve dat de serie fijn divers is (niet alleen maar witte koppen in witte jassen) is het ook verfrissend dat de hoofdpersoon en haar beste vriend geen standaard Hollywood knapperds zijn. Gewoon echte mensen van vlees en bloed en tranen. Te zien op Videoland.

3. Snowpiercer

De aarde warmt op. We weten dit allemaal. Maar we doen er (vrijwel) niks aan. In deze serie komt een fascinerend toekomstbeeld tot leven. We zijn op een punt aanbeland waarop het zo heet is op aarde dat het bijna niet meer leefbaar is. Een of andere idiote wetenschapper knalt iets de lucht in om het te laten afkoelen. Experiment mislukt, gevolg: een ijstijd. Leven op aarde is niet meer mogelijk. Er rijdt nog een trein met een “eternal engine” rond waar een paar “lucky few” plaats hebben genomen in first class, second class en third class. Een compleet ecosysteem en een heel interessant sociaal project. Maar, er is nog een vierde klas: de Talies. De mensen die zonder te betalen, in blinde paniek, in de laatste coupe zijn gesprongen. Er ontstaat een uprising. Deze serie is een remake van de film uit 2013. Te zien op Netflix.

4. Devils

Heerlijk hoe Doctor Mc. Dreamy zijn on screen persona opnieuw heeft uitgevonden als creepy dude in series, na Grey’s Anatomy. Eerst met The Harry Quebert Affair (schreef ik over in mijn winter editie) en nu in Devils. Patrick Dempsey is een zeer invloedrijke maar verschrikkelijke schakel in de financiΓ«le handelswereld. Zijn protΓ©gΓ© vliegt hem op een dag voorbij in kennis & kunde Γ©n geweten. Hij wil een eerlijkere wereld, niet eentje die wordt gedomineerd door geld en macht. Een boeiende en af en toe ook spannende serie over de invloed van handelen op de beurs door individuen op de wereldpolitiek, machtsverhoudingen en de verdeling tussen arm en rijk. Te zien op Videoland.

5. Hollywood

Heerlijke serie. Mega “woke” maar dat maakt de problematiek die wordt aangekaart niet minder belangrijk, gewoon toegankelijker voor een groter publiek. Racisme, segregatie, machtsmisbruik, seksueel misbruik, homoseksualiteit, feminisme, schandalen en natuurlijk: liefde. Dan heb je een aardige samenvatting van Hollywood. Een serie die zich afspeelt in het Hollywood vlak na de Tweede Wereld Oorlog. Een jonge, knappe jongen met niet al te veel kwaliteiten wil acteur worden. En met hem nog vele andere mannen en vrouwen. En wat er dan gebeurt. Moet je zien. Op Netflix.

6. Unorthodox

Deze serie heb ik lang voor me uitgeschoven want het sprak me niet aan, maar toen ik eenmaal begon met kijken was ik om. Echt een aanrader. De serie gaat over een streng orthodox meisje van 18, Esty, dat wordt uitgehuwelijkt. Ze woont in het sterk door sociale controle afgeschermde Williamsburg, NYC. Ze besluit te ontsnappen uit de beklemmende wereld van Chassidische gemeenschap, naar Duitsland, waar haar lesbische moeder woont. Ook gevlucht. Daar ontmoet ze jongens en meiden van een muziekacademie: haar droom is om pianiste te worden. Een droom die ze moest loslaten omdat ze geen pianolessen mocht volgen. Maar haar man en zijn (verschrikkelijke) broer volgen haar naar Duitsland, vastberaden haar en haar ongeboren kind mee terug te nemen. Te zien op Netflix.

7. Sweet Magnolia's

Nog zo’n fijne wegkijk serie. Net zo Ontzettend Amerikaans als Virgin River, maar toch ook eentje waar je (ik) naar blijft kijken. Drie vriendinnen wonen in een mega Amerikaans Suburban stadje. De een is een succesvolle advocaat, de ander is net belazerd door haar man en de derde is een getalenteerde kok. Beetje Gilmore Girl vibes dus. Alleen is dit natuurlijk een 2020 serie dus in ieder beeld zie je evenveel zwarte mensen als witte mensen. Het R- woord valt niet een keer. Het is alsof housing regregation niet bestaat in dit utopische stadje. Niet heel realistisch misschien, maar wel heel fijn. Want zo zou het natuurlijk moeten zijn. Gewoon een fijne serie en voor wie het leuk vindt om te weten: het zusje van Britney Spears speelt erin en ze is vet leuk.

Columns by Kari

One thought on “7 series die je moet zien deze zomer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.