10 heerlijke series voor de lente

Ik vind het echt heerlijk, een goede serie. Ik weet dat ‘s avonds schermpjes niet zo goed zijn, maar ik vind het zo’n fijne ontspanning na een lange dag met de meisjes en een avond werken. Ik ben altijd op zoek naar toffe, grappige, goede en knap gemaakte series. De afgelopen maanden heb ik weer flink wat series gezien. Daarom kan ik nu 10 heerlijke series voor de lente delen! Op zoek naar kijk inspiratie? Lees dan gauw verder!

1. Dead to Me

Een vrouw verliest haar man, omdat hij overlijdt door een aanrijding. In een rouw groep komt ze een andere vrouw tegen, die ook in rouw is om haar verloren liefde. Ze zijn compleet verschillend – de een is bitter, sarcastisch en boos en de ander is zweverig, vaag en hopeloos naΓ―ef. Het botst en dan worden ze vriendinnen en dan gaat alles helemaal gigantisch mis. Te zien op Netflix. En extra fijn als je nu pas begint aan deze serie: 8 mei begint seizoen 2 alweer, dus dan kun je lekker door bingen.

2. Messiah

Ik schreef in mijn blog over Pasen en het milieu al even over deze fascinerende serie. Een jonge man lijkt wonderen te verrichten en brengt eigenhandig alle religieuze conflicten tot een kookpunt. Hij krijgt veel volgelingen, maar er is vooral ook veel ongeloof. Het was immers een herhaaldelijke waarschuwing van Jezus op de Olijfberg, in de Stille Week: vertrouw de misleiders die zich voordoen als de messias niet. Wat is er nou aan de hand? Te zien op Netflix.

3. The night shift

Een heerlijke ziekenhuis serie, zoals je er wel meer hebt: ernstige spoedgevallen, hartverscheurende verhalen, knappe artsen, spannende operaties, liefdesrelaties. Wat deze ziekenhuisserie onderscheidt van de andere series in dit genre is dat er in dit ziekenhuis veteranen werken en worden behandeld. De PTSS problematiek en alle andere heftige problemen waar veteranen en hun partners dagelijks tegenaan lopen worden knap in beeld gebracht. Te zien op Videoland.

4. The L Word, Generation Q

Een kleine duizend (of 12) jaar geleden keek ik The L Word en vond ik het geweldig. De serie volgde het leven van een groepje lesbische vrouwen in LA met alle bijbehorende drama’s en liefdesverhalen. Nu is er een reboot van de serie, deels met de oude cast en deels met nieuwe mensen. En het stelt niet teleur. Een fantastische serie voor iedereen in & om de LGBTQIA community. Te zien op Videoland.

5. A Million Little Things

Een jaar geleden schreef ik ook al eens over deze serie. Maar er is een tweede seizoen! A Million Little Things gaat over een groep vrienden, die allemaal worstelen met hun eigen uitdagingen van het bestaan. Dan pleegt een van de vrienden zelfmoord en wordt alles op zijn kop gezet. In het vorige seizoen zagen we iedereen worstelen met verdriet, verraad en alle vragen rondom de dood van hun beste vriend. In dit seizoen gaat het leven verder en worden alle personages verder uitgediept. Dit seizoen evenaart het eerste niet, maar mocht je de serie nog niet kennen, dan is dit het moment om alsnog te gaan kijken! Te zien op Videoland.

6. Charmed

Ook een tweede seizoen gevalletje: Charmed. Het is zo’n ontzettend foute serie – deze remake van de originele Charmed serie over de drie zussen die heksen zijn. Maar toch blijf ik kijken, net als bij The Good Witch. Het is af en toe ook gewoon ontzettend spannend. En dan weer zo ontzettend slecht. Ik heb geen idee wat het is, maar ik blijf toch kijken. Perhaps I am under their spell (okΓ© sorry, maar een slecht grapje hoort bij een slechte serie). Te zien via Videoland.

7. Grace & Frankie

Natuurlijk heb je Grace & Frankie al gezien. En zo niet, dan is dit je 100ste reminder to GET ON BOARD. Want Grace & Frankie zijn leuk en ze worden alleen maar leuker: seizoen 6 staat nu op Netflix. Het is geweldig dat er in serie land ruimte is voor het leven van 80 plussers. Maar het is ook gewoon een super grappige serie. Ik ben dol op Jane Fonda – een inspirerende klimaatactivist – en ik ben dol op alle personages in Grace & Frankie.

8. The Pier

Een geweldige Spaanse serie, met de acteur uit La Casa De Papel (zie hieronder). Een man gaat dood – men vermoedt zelfmoord. Zijn vrouw blijf compleet verscheurd van verdriet achter. En zijn minnares ook. Zijn vrouw komt al gauw achter het bestaan van die minnares en ontdekt dat haar lieve, zorgzame, grappige, liefdevolle, rustige man een compleet dubbelleven leidde met een andere vrouw ergens op het Spaanse platteland. Ze besluit de minnares op te zoeken… Te zien op Ziggogo.tv.

9. La Casa De Papel

Ik ben bij zoveel series afgehaakt door de jaren heen: Good Docter, Suits, The Blacklist. Dan vond ik de eerste seizoenen geweldig, maar later werd het gewoon een beetje mwah. Maar La Casa De Papel houdt mij voorlopig nog wel even in zijn greep! Super spannend en fascinerend en frustrerend vind ik deze knappe Spaanse serie. Deel 4 (er zijn tot nu toe 2 seizoenen en beiden zijn ingedeeld in 2 delen) staat nu op Netflix: de groep overvallers zit middenin een tweede Compleet Onmogelijke Kraak.

10. Our Planet

Ik bewaar het beste voor het laatste. Our Planet is een absolute must see. Een prachtige serie over onze aarde: de beesten, de woestenij, de planten – het is werkelijk waar adembenemend. Je ziet plekken en dieren die je nooit zou kunnen zien zonder de huidige technologieΓ«n en mogelijkheden van onder andere drones. Dieren en plekken waarvan je niet wist dat ze bestonden. Als je Our Planet ziet dan weet je dat we op een prachtige en ontzagwekkende planeet wonen, waar we echt veel beter voor moeten zorgen. Te zien op Netflix.

Meer kijk tips? Lees dan ook:

Veel kijk plezier!

Columns by Kari

One thought on “10 heerlijke series voor de lente

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.