De nieuwe hydraterende huidverzorgingslijn van Weleda | Review

Als je mijn blog al een tijdje leest, dan weet je dat Weleda met gemak in mijn top 3 van favoriete 100% natuurlijke cosmeticamerken staat. Weleda werkt met zoveel zorg voor mensen, dieren, planten en aarde: het is tot in de kern een duurzaam bedrijf en de kwaliteit van de producten is subliem. Daarom ben ik altijd benieuwd als er nieuwe lijnen uitkomen. De hydraterende gezichtslijn van Weleda bevat 4 producten en ik testte ze uit! In deze blog vind je mijn review.

Over Weleda

Weleda is een 100% natuurlijk cosmeticamerk dat al bijna 100 (!) jaar bestaat. Het merk is dierproefvrij, heeft het Natrue keurmerk en een groot deel van de producten is vegan (in sommige producten zit bijenwas en/of lanoline). De verzorging heeft een hoog percentage biologische ingrediΓ«nten en een deel van de verpakkingen is inmiddels gemaakt van 100% gerecycled plastic. Het is een door en door duurzaam en holistisch merk, met haar oorsprong in de antroposofie en de geuren zijn…. zalig. En ook fijn: de prijzen zijn zacht, waardoor het een heel prettig “instap” merk is, als je milieuvriendelijke huidverzorging wilt gaan gebruiken.

Hier vind je een overzicht van alle reviews die ik tot nu toe heb geschreven over de verschillende lijnen en producten van Weleda.

De hydraterende gezichtslijn

De nieuwe, hydraterende gezichtslijn van Weleda – op basis van biologische vijgencactus – bestaat uit 4 producten: een hydraterende gezichtsspray, twee hydraterende gezichtscrΓ¨mes (een gewone versie en een light versie) en een hydraterende ooggel. Hieronder leg ik uit waar je de producten voor kunt gebruiken, wat ze voor je kunnen doen en wat ik ervan vind!

De Gezichtsspray van Weleda

gezichtsspray van Weleda

Natuurlijk zat ik gelijk rechtop toen ik zag dat Weleda met een gezichtsspray kwam. Ik ben dol op face mists, toners en setting sprays. De gezichtsspray van Weleda heeft als doel om “de vermoeide en doffe huid” te verfrissen en hydrateren. Het is tevens een make-up setting spray. Op het flesje staat tevens de claim: “voor een soepele, strakke huid en verfijnde poriΓ«n”. Die laatste claim kan ik (nog) niet bevestigen want ik gebruik de lijn nu bijna 5 weken (ik ben 5 november 2020 begonnen met testen). Maar het verfrissende en hydraterende effect is instant. Het is een zalige spray die ik als volgt gebruik:

  • Als ik onder de douche vandaan kom: mijn gezicht is gewassen en droog. Ik spray de mist over mijn gezicht, laat het intrekken en smeer daarna mijn dagcrΓ¨me op.
  • Als make-up setting spray: als ik mijn make-up heb aangebracht spray ik het over mijn gezicht, om de lagen make-up in elkaar op te laten gaan, mijn make-up er natuurlijker uit te laten zien en mijn gezicht te hydrateren. Ook om mijn make-up gedurende de dag een opfrisser te geven.
  • Om mijn gezicht gedurende de dag even op te frissen: bijvoorbeeld als ik moe ben of als mijn huid wat droog of trekkerig voelt door de kou.

Het is een dikke aanrader. De spray is perfect: het geeft een dunne mist, dus geen dikke druppels vocht. En dan de geur… Een van de belangrijkste dingen voor mij als het gaat om toners en face mists. De geur is zo’n belangrijk onderdeel van de beleving en het effect van face mists! En deze is za-lig. Rijk, gelaagd, fris, maar ook cosy genoeg voor de winter, love it!

24h Hydraterende gezichtscreme

hydraterende gezichtscrème

Weleda heeft voor iedere leeftijd en ieder huidprobleem of huidvraag een eigen lijn:

  • baby’s en kleine kinderen (Calendula)
  • de jonge huid (voor tieners en twintigers: Iris)
  • de onzuivere huid (tegen puistjes werkt met name de SOS gel ontzettend goed)
  • de gevoelige huid (Amandel)
  • voor eerste lijntjes (Wilde Rozen β€“ dat is mijn lijn) 
  • vanaf 40 jaar (Granaatappel β€“ een van mijn favoriete geuren)
  • de rijpere huid (Evening Primrose β€“ ruikt zΓ³ lekker)
  • Skin food: voor alle leeftijden en huidtypen
  • hydraterende lijn: voor de vochtarme huid

De hydraterende gezichtscrΓ¨me komt in een “normale” variant en een “light” variant. Net als bij de Skin Food lijn. In de Skin Food lijn gebruik ik altijd de light variant – dat is een van mijn all time favoriete dagcrΓ¨mes. Ik ging er van uit dat dit ook bij de hydraterende lijn het geval zou zijn.

De Light creme (voor een normale en gecombineerde huid) is een hele lichte, bijna gel-achtige gezichtscrΓ¨me met een heerlijke geur. Voor mij is hij in de winter te licht. Mijn huid is vrij droog momenteel (mental note om meer water te drinken). Ik kan mij voorstellen dat ik deze “light” variant eerder in de zomer zou gebruiken. De “normale” variant (voor een normale en droge huid) van de hydraterende gezichtscrΓ¨me is rijker: de structuur is wat voller en compacter en werkt heel goed voor mijn huid momenteel. Het is een dagcrΓ¨me die mijn huid de hele dag soepel en gehydrateerd houdt, ook onder make-up.

Weleda Hydraterende Ooggel

hydraterende ooggel weleda

De ooggel is speciaal ontwikkelde voor de tere huid onder de ogen. Ik ben tragisch slecht in het volhouden van het aanbrengen van oogcrΓ¨me. Dat komt omdat ik nog relatief weinig rimpels heb: ik voel de acute noodzaak nog niet. En, soms ben ik er ook gewoon een beetje te ongeduldig voor: “ik heb geen tijd voor nog een extra stap in mijn skincare routine”, denk ik dan. Daarom breng ik het vaak ‘s avonds voor het slapen gaan aan, als ik iets meer tijd en rust voel.

Fijn aan de hydraterende ooggel van Weleda is dat je deze kunt aanbrengen met het ijzeren balletje op de tube. Dat verkoelt en zorgt ervoor dat je niet je vingers hoeft te gebruiken. Ook fijn: het is een hele rijke crΓ¨me, dus zeker als je last hebt van droge huid onder of rond je ogen, is dit een aanrader. Mijn enige minpuntje is dat als ik enige tijd na het aanbrengen onder mijn ogen wrijf, een korrelige structuur (opgedroogde gel) mee komt. Als je make-up wilt aanbrengen na deze ooggel is dit iets om rekening mee te houden. En verder moe ik natuurlijk gewoon van mijn gezicht afblijven πŸ˜‰


Als jij ook last hebt van een vochtarme huid, dan kan ik je de hydraterende lijn van Weleda aanbevelen. De producten zijn hier te koop. En vergeet niet om een groot glas water te drinken!

Columns by Kari

deze blog bevat PR producten en affiliate links

2 thoughts on “De nieuwe hydraterende huidverzorgingslijn van Weleda | Review

  1. Ik heb de light creme en de gezichtspray besteld. Laat je weten hoe t bevalt. Ik vind rosewater spray van Organic ook nog steeds heel fijn!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.