Winactie De groene mama met Dr. Hauschka, Weleda en Eco Era!

Gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat je een fijne jaarwisseling hebt gehad en met moed, hoop en in goede gezondheid het nieuwe jaar in gaat. 2020 was een heftig jaar. Maar zoals ik vorige week al schreef, heb ik vertrouwen in 2021. Omdat ik hoop dat “groener leven” bij velen een goed voornemen is dit jaar, leek het mij leuk om het nieuwe blogjaar te beginnen met een winactie die daarbij helpt! Drie mensen kunnen een super tof pakket winnen met daarin mijn boek De groene mama en prachtige producten van Dr. Hauschka, Weleda en Eco Era. Doe je mee met De groene mama winactie?

De groene mama

De groene mama is het handboek voor groen ouderschap. Van zwangerschap en bevalling tot cosmetica, voeding, kleding, speelgoed, feestvieren, reizen, plastic vrij leven en schoonmaken: alles komt aan bod, zodat je met je gezin milieuvriendelijk(er) kunt leven. In deze blog kun je meer lezen over de verschillende hoofdstukken in De groene mama. Het is een complete gids voor ouders en verzorgers die kinderen (0-18) grootbrengen of helpen opvoeden of onderwijzen. Je krijgt concrete handvatten voor een plastic vrijer, co2 neutraler en milieuvriendelijker leven en het opvoeden van milieubewuste, blije kinderen.

Dr. Hauschka

Dr. Hauschka is een prachtig 100% natuurlijk cosmeticamerk dat natuurlijke, biologische en holistische huidverzorging en make-up maakt. De geuren en ingrediΓ«nten zijn rijk en de kwaliteit extreem hoog. Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je dat ik groot fan ben van Dr. Hauschka. Ik ben heel dankbaar dat het merk ook rond De groene mama weer wilde samenwerken en blij dat ik op deze manier een aantal van jullie kan laten kennismaken met dit milieuvriendelijke cosmeticamerk.

Van Dr. Hauschka vind je een fluid bronzer in het winpakket. Een product dat je kunt gebruiken als bronzer of highlight, afhankelijk van je huidskleur. Je kunt de fluid bronzer door je dagcrΓ¨me of foundation mengen of zo op je gezicht aanbrengen. Hij geeft een instant, healthy glow. Best fijn als je een maar een paar uurtjes hebt geslapen πŸ˜‰

Weleda

Weleda is onmisbaar in ons huishouden. Of het nu gaat om natuurlijke verzorging voor onszelf of voor de kinderen: er gaat geen dag voorbij dat we geen Weledaproducten gebruiken. Omdat de babylijn wat mij betreft de allerbeste babyverzorging ever is, ben ik heel trots dat deze producten in het winpakket zitten.

Voor baby’s en kinderen vind je de Weleda billencreme en de shampoo. Beide heerlijke multifunctionele eco friendly producten die ook tot ver na de babytijd van pas komen. De billencreme is bijvoorbeeld ook voor kleine schaafwondjes en irritaties heel fijn. En de shampoo is ook voor jouw haren en voor grotere kinderen ideaal.

Eco Era

Een van de redenen waarom het krijgen van baby’s zo milieu onvriendelijk is, is omdat ze zoveel single use items nodig lijken te hebben. Wegwerpluiers, wegwerp billendoekjes en toetenpoetsers: dat kan natuurlijk groener. Eco Era maakt mooie, herbruikbare doekjes die je kunt gebruiken om handjes en snoetjes schoon te maken, maar ook als billendoekjes.

Voor deze winactie heeft Eco Era speciaal doekjes gemaakt in de kleuren van De groene mama! Ik ben zo enthousiast over de handgemaakte producten van Eco Era en vind de naam van het bedrijf inspirerend: ik hoop dat de tijd waarin we nu leven op een dag kan worden herinnerd als de eco era. De tijd waarin we Γ©cht wat deden, samen, om de planeet te redden.

Hoe doe je mee met De groene mama winactie?

De groene mama winactie

Meedoen is heel simpel en toegankelijk voor iedereen, ook als je geen Instagram of Facebook hebt.

  • Deel in de comments hieronder of op Instagram wat je graag wilt aanpakken dit jaar als het gaat om groener leven.
  • Deel deze blog in je netwerk, bijvoorbeeld op Instagram (tag mij natuurlijk even: @karivdheide), Facebook, LinkedIn, Whatssapp, per mail: welk platform jij maar tot je beschikking hebt en roep zoveel mogelijk mensen op om 2021 Γ³Γ³k aan te grijpen als het jaar waarin we massaal milieubewuste keuzes maken!

    Niet verplicht, maar voor de bedrijven die hun producten sponseren voor deze winactie is het natuurijk wel tof als je ze volgt op Instagram: @weledabenelux , @drhauschkanl en @eco_era_store.

Ik maak de winnaar bekend op 3 januari 2020.

Columns by Kari

42 thoughts on “Winactie De groene mama met Dr. Hauschka, Weleda en Eco Era!

  1. Wat een super leuke win actie!!
    Ik heb dit jaar drie doelen bedacht om groener te leven:
    Bewuster met eten bezich zijn.
    Minder afval produceren
    En afval nog beter scheiden als wat we al doen!
    Voor onze dochter (ze is nu 4 maand) wil ik graag haar een groen leven aanbieden, respect hebben voor wat er is, voor de natuur/eten/mens en dier!

  2. Met deze winactie doe ik graag mee! We verwachten dit jaar ons tweede kindje en willen nog bewuster omgaan met de keuzes die we maken. Zo hebben we bij de eerste enkel gedacht aan en gelezen over wasbare luiers, maar hebben we er nu tweedehands (want duurzamer) daadwerkelijk gekocht. We gaan er gewoon voor! De doekjes kunnen we mooi voor de zachte en tere babybillen gebruiken en de producten van weleda bleken bij de eerste ook al beter te werken dan de reguliere drogisterijmerken. Doe daar alle tips uit je boek en wat verwennerij voor mij als moeder bij en deze zwangerschap en babytijd moet helemaal goedkomen!

  3. Super actie! Ik ben er net achter gekomen dat ik zwanger ben van m’n eerste. De spullen zouden dus enorm goed van pas komen en kan ik me echt gaan verdiepen in hoe ik een duurzame mama kan worden!

  4. Ja wat een toffe actie! Ik wil mijn doelen niet al te groots maken, anders gaat het niet lukken. Ik wil graag meer zwerfafval oprapen en alle producten die opraken vervangen voor iets duurzamers (bv een herbruikbaar scheermes). Ik deel je colum op Instagram! (Maar heb wel een gesloten account)

    1. Gelukkig nieuwjaar! Wat een gave actie! Ik heb je sinds kort ontdekt en vind je heel inspirerend. Al jaren zijn wij bezig met natuurlijke voeding, mee eten met de seizoenen enz. Sinds de komst van onze zoon probeer ik ook bewust om te gaan met spullen voor hem. Ieder stapje is er een en dit pakket pas daar prachtig bij 😍

  5. Heel tof, ik doe ook graag mee. Toen we in mei onze dochter kregen voelde ik me schuldig toen ik elke week met zakken vol luiers naar de container liep. 2 kids produceren nogal wat afval. Toen via marktplaats wat wasbare luiers aangeschaft en inmiddels gebruiken we die 4 maanden met veel plezier. Daardoor ben ik me aan het verdiepen in milieubewuster leven. Voor dit jaar wil ik me richten op minder voedsel verspillen, minder afval produceren en minder zinloze dingen kopen!

  6. Ik wil mij aankomend jaar richten op mindeΕ• afval, wat er soms insluipt. Bewustwording, tweede hands en wat ik vooral belangrijk vind is wat ik meegeef aan mijn kinderen. Ze zijn tenslotte de toekomst

  7. In februari verwelkomen we ons eerste kindje. Genoeg doelen om groener te gaan leven. Een eerste gaat deze week al in, de bestelling van de wasbare luiers. πŸ’š
    Maar nog meer tips hoop ik te halen uit uw boek en de andere spullen.

  8. Heel leuk, deze actie!
    Ik ben afgelopen jaar actief geworden voor Extinction Rebellion NL, om daarmee m’n stem te laten horen voor een groener leven. (Ook tof om op Instagram te volgen!
    Voor komend jaar ga ik nog meer kleding repareren. Een paar jaar geleden heb ik een jaar niets nieuws gekocht, dat was niet eens zo heel moeilijk. En de jaren erna ben ik vooral tweedehands gaan kopen. Daar ga ik ook gewoon mee verder.

  9. Wat een mooie winactie! Wij mogen hopelijk dit jaar ons wondertje verwelkomen ❀️ We hebben al veel gesprekken gevoerd en onderzoek gedaan naar hoe we zo groen mogelijk ons gezin compleet konden maken. Hier zal onze groene focus dus vooral op liggen dit jaar. Jouw boek en deze producten zullen ons zeker weer een heel eind op weg helpen!

  10. Wat een gave giveaway zeg!
    Ik wil dit jaar minder vaak voedsel verspillen door bewuster om te gaan met inkopen van de boodschappen en restjes niet zomaar klakkeloos weg te gooien!

  11. Dit jaar word ik voor het eerst mama, hopelijk een groene mama. Met behulp van jouw blog heb ik al veel geleerd over wasbare luiers en andere groene mama dingen, maar met deze winactie kan groen mama’en nog makkelijker worden voor mij!

  12. Yes! Wil graag groener leven, maar om eerlijk te zijn, ik moet nog tips uit je blog/boek halen om het concreter te maken. Gebruik veel eco, maar nog genoeg stappen te maken denk ik.. Zeker betreft plasticvrij. Leuk pakket om te winnen, heel welkom πŸ™‚ Liefs, Leana

  13. Gave start van het nieuwe jaar!
    Sinds ik mama ben probeer ik groener bezig te zijn soms zijn dingen makkelijker dan dat ze ik bedenken kan en daar kan het boek mij denk ik goed in verder helpen.
    We scheiden ons afval, zouden nog duurzamer met eten om kunnen gaan en kunnen ook zeker leven met minder plastic in ons leven.

  14. Jaaaa, ik waag een poging om dit fantastische boek, maar ook de andere producten te winnen. We zetten onze doelen voort:
    – meer respect creΓ«eren voor onze aarde, met haar prachtige natuur
    – zero-waste, ook in hobby. Check op insta ivmakes, waar ik dat goed probeer
    – we kopen minder nieuw en meer 2e hands of lenen het.

  15. Echt een mooie winactie! Waar ik normaal niet mee doe (nog meer onnodige dingen), doe ik voor deze graag mee. Je boek staat al lang op mijn verlanglijstje, omdat ik sommige dingen nog niet echt zie zitten om te verduurzamen en ik wat aanmoediging nodig heb. Vooral als het om persoonlijke hygiΓ«ne en schoonmaken gaat. Lijkt me super leuk om te winnen, als mooie boost om nog beter aan de slag te gaan.

    1. Gefeliciteerd Rosaline! Je bent een van de winnaars! Ik stuur je een email.
      Voor alle andere deelnemers op de blog: dank voor jullie deelname! Super tof en inspirerend om jullie milieudoelen te lezen en wat jullie allemaal al doen voor onze planeet.
      Liefs
      Kari

  16. Een heel warm en verbindend nieuw jaar gewenst! We willen dit jaar enerzijds nog vaker vegetarisch/vegan eten en anderzijds wil ik meer badkamerproducten vervangen door verpakkingsvrije en duurzame alternatieven. Voor de baby hebben we al wasbare luiers en billendoekjes dus die zetten we voort!

  17. Wat een goede start van het jaar. Ik moet zeggen dat we al goed op weg zijn, maar ik zou nog een slag willen maken wat betreft verpakkingsvrij en zelf maken, zoals schoonmaakmiddelen. We proberen onze kinderen al bewust op te voeden door ze te betrekken bij van alles zoals herstelwerk, repareren, bewust gezond koken, in de tuin, mee laten koken, afval scheiden enz. Dit zou net dat laatste zetje zijn. Plus dat ik gewoon nieuwsgierig ben naar je boek en die is in Zweden, waar ik woon niet zo eenvoudig te krijgen :).

  18. Allereerst de beste wensen Kari en family!
    Binnen nu en 3 weken beval ik van mijn eerste kindje en ga ik veel single use producten vermijden. Als bewust alleenstaande moeder (BAM) ga ik wasbare luiers en billendoekjes gebruiken. Ook ben ik voorstander van natuurlijke producten voor onze huidjes en voor in het huishouden. Ik ben zoekende in welke producten het beste bij mij passen. Dus daar kan ik nog flinke stappen zetten en komt de winactie geweldig uit. Heel leuk Kari!

  19. Nu we voor iui 2 gaan na een miskraam (13-12-20) wil ik mij nog meer inlezen over het groene leven. Ik wil niks dan gezondheid voor ons kindje wat zo gewenst is! Daarbij willen wij niet alleen groen maar ook duurzaam en meer info is altijd welkom.

  20. Het thema afval is wel het punt van 2021 voor ons. Kijken of we producten zonder plastic kunnen kopen, beter afval scheiden. Met deze prijs hebben we alvast een goed begin te pakken met herbruikbare doekjes!

  21. Wat een leuke winactie! Ik heb je boek al uitgelezen en al een paar tips de laatste maanden van 2020 uitgevoerd. Volgend jaar komt een energiezuinig afwasmachine want de onze nu is 25jaar oud πŸ™ˆ, de zonnepanelen zijn net geΓ―nstalleerd, dus gaan volgend jaar zeker zijn dienst bewijzen🀩 We willen ons douche met zeepjes en een shampoobar, herbruikbare wattendoekjes zijn al aangekocht. Het boek opnieuw bekijken om een plan op te stellen wat we als volgende gaan aanpakken ☺️ De producten van Dr. Hauschka spreken me erg aan om eens uit te proberen als ook de herbruikbare doekjes van Eco Era. Duimen maar!

  22. Wat een heerlijke winaktie en een mooie manier om 2021 hoopvol te beginnen. Ik wil dit jaar nog meer verpakkingsvrij kopen en meer lokaal en/of bij kleinere duurzame bedrijven. En ik wil vaker de fiets pakken ipv de auto, goed voor het milieu en de gezondheid.

  23. Mijn vriend en ik hebben het onderwerp vandaag weer besproken. We maken kleine aanpassingen in ons leven, en houden dit dan vol. We eten geen vlees meer, we gebruiken plantaardige melk en scheiden afval. Daarnaast gebruiken we alleen duurzame producten in de badkamer.
    Dit jaar willen we duurzamere kleding kopen, en alleen wanneer nodig. En het gebruik van plastic verminderen.

  24. Leuke winactie!
    Komend jaar gaan we ons thuis meer richten op lokale producten (vooral voedsel, genoeg in de buurt!)
    Pas begonnen met cosmetica/wasmiddel/vaatwaspoeder etc. te maken, erg leuk om te doen en de kinderen bewust van te maken.
    Wasbaar is bij ons ook aleen tijdje aan de orde, zo veel minder afval!
    Een mooi 2021 toegewenst!!!

  25. Super actie!
    Voor dit nieuwe jaar wil ik beter mijn afval gaan scheiden en de plastic producten die ongemerkt vaak binnen komen in ons huis verminderen en zelfs naar een 0 punt brengen.
    Langzaam went mijn familie aan mijn vegan levensstijl en eten zelfs sommige maaltijden mee.
    De eerste stappen zijn al gemaakt maar voor het nieuwe jaar gaan we hiermee verder door!

  26. Gelukkig nieuw jaar!
    Ik ben heel benieuwd maar je boek. Je blogs over wasbaar luieren hebben me heel erg geholpen en inmiddels probeer ik mijn enthusiasme over wasbare luiers ook aan vrienden en familie over the brengen.
    Ik wil vooral duurzamer en bewuster consumeren / boodschappen doen. Zoveel mogelijk tweedehands en natuurlijke material en, beter de boodschappen plannen en zoveel mogelijk plastic vrij.

  27. Wat een leuke actie, met een prachtig doel! Wij gaan onderzoeken of het haalbaar is om ons dak te vervangen en te isoleren en daarnaast zonnepanelen plaatsen (minder verbruiken + wat we verbruiken duurzaam opwekken). Daarnaast wil ik mijn make-up routine stap voor stap verduurzamen en nog vaker nieuwe vegetarische recepten gaan uitproberen. Er zijn nog wel veel meer wensen en doelen, maar omdat niet alles tegelijk kan eerst deze stappen maar in 2021.

  28. Ik doe graag mee. Ik wil vooral afval minderen en dan met name plastic. En verder wat eten betreft meer bewuste en gezondere keuzes maken.

  29. Ook ik doe graag mee! Dit jaar willen wij de tuin aanpakken en dat zo duurzaam mogelijk, zonnepanelen plaatsen en minder plastic afval produceren. Ook heeft ons huis een nieuwe keuken nodig en ik ben mij aan het oriΓ«nteren op duurzame opties hiervoor.

  30. Wat een toffe winactie! Ik wil dit jaar naast mijn mini moestuin, meer bloemen in mijn tuin zodat de bijen vlinders en andere insecten meer ruimte krijgen in mijn mooie stad!

  31. Ik doe graag mee! Ik doe mee met jou doel om pakketjes niet meer thuis te laten bezorgen maar bij een afhaalpunt en het huis zo energie zuinig mogelijk maken. Verder gebruik ik al veel wasbaar, geen droger etc.

  32. Wat een toffe actie! Dit zou een prachtig pakket zijn om te winnen met ons tweede kindje op komst! Mijn doel is om de impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken en jouw tips en tricks helpen hier zeker bij. Net als de fantastische producten die je weggeeft!

  33. Wat een leuke actie! Ik heb je boek nog niet kunnen bemachtigen, maar hij staat hoog op m’n lijstje!
    Wat wij groener willen doen dit jaar? Wij gaan moestuinieren! Eigen groenten en fruit verbouwen en daarmee nog bewuster omgaan met de aarde, voeding en de natuur. Dichterbij de natuur leven, om het nog meer te waarderen. Onze kindjes meegeven waar eten vandaan komt en hoe mooi de natuur in elkaar zit.
    Meer zelf maken staat ook als groen idee op de planning. We kopen nu al weken geen koekjes, cake of vegaburgers meer omdat we alles zelf maken. Plastic vrijer Γ©n vaak ook gezonder! Groener, stap voor stap!

  34. De allerbeste wensen voor jou en jullie gezin Kari! Met veel plezier lees ik je blog en heb je mij al geΓ―nspireerd tot het aanpakken van kleine groenere beslissingen. Zo gebruik ik nu wasbare wattenschijfjes en heb ik een nee-nee sticker op de brievenbus om alle reclames te weren. Ook hebben we naast het wasrek op zolder een doos speelgoed gezet waar onze kinderen even spelen als ik bezig ben met de was! Komend jaar wil ik:
    – zelf schoonmaakmiddel maken (jouw recept)
    – mijn jongetjes geen tissues meer laten gebruiken maar wasbare toetenpoetsers
    – bloemen zaaien in twee openbare tuintjes naast ons huis waar de gemeente alleen maar een boom in heeft gepland.
    En ik hoop heel graag je boek te mogen lezen πŸ™‚

  35. Leuke actie en leuk om alle voornemens te lezen!

    Voor 2021 heb ik het voornemen om alle niet-noodzakelijke autoritjes te compenseren, de auto ook bij regen te laten staan als het ook met de fiets kan, een prikker te kopen om meer afval op te ruimen in wijk en onze dochter vroeg zindelijk te maken zodat de luiers door kunnen naar haar broertje dat op komst is.

    Oh en om Kari te promoten zodat de 10.000 volgers binnenkort behaald worden zodat β€œupswipen” zorgt dat de nuttige blogs nog beter gelezen worden;)

  36. De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!
    Een van mijn goede voornemens is om minder plastic afval te maken, we krijgen het toch helaas nog steeds voor elkaar om elke 2 of 4 weken een rolcontainer te vullen en daar schaam ik me nogal voor. Ondanks dat we al anderhalf jaar wasbare luiers en doekjes gebruiken wat natuurlijk al super veel afval scheelt! Jouw tips helpen me enorm hierbij, als inspiratie Γ©n zeker ook als motivatie! Ben erg benieuwd naar je boek.

  37. Wat een prachtige winactie! Sluit helemaal aan bij ons waar we nu staan in het ouderschap en de wereld.
    Naast de wasbare billendoekjes en zoogkompressen gaan we binnenkort ook wasbare luiers uitproberen.
    Ook gaan we van 1 Vega dag in de week naar 2 en gaan proberen onze groente en fruit meer van de markt te halen. Scheelt ook weer in plastic.
    En dat we ons nieuwe huis meteen gaan isoleren van top tot teen, vonden wij ook een prachtig doel. Daar viel nogal wat te behalen!
    2021 let’s do thisπŸ”₯

  38. Dit lijkt me heel gaaf om te winnen. Ik heb vandaag voor het eerst de safety razor gebruikt (zo fijn), we gebruiken wasbare wattenstaafjes, -schijfjes, wasbare luiers. We proberen zoveel mogelijk plastic vrij te leven. Veel inspiratie gekregen door jou en ben heel benieuwd naar je boek en de fijne producten!

  39. Leuke actie!
    Ik wil dit jaar met de fiets naar het werk, meer shoppen bij de zero-waste shop, meer zelf verzorgingsproducten maken, overbodige spullen weggeven/verkopen en zelf groenten proberen kweken in ons tuintje!
    Groene groetjes!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.