Zo maak je de lekkerste pastinaak frietjes

Een absolute aanrader voor kinderen, maar ook gewoon heerlijk voor iedereen die een gezondere variant op friet wil. Pastinaak frietjes. Maar dan mega lekker klaargemaakt. In deze nieuwe blog deel ik mijn recept voor de lekkerste pastinaak frietjes. Lees je mee?

Wat heb je nodig om pastinaak frietjes te maken?

  • Een stuk of 4 pastinaken
  • Paprikapoeder
  • Kurkuma
  • Kerriepoeder
  • Masala
  • Zout & Peper
  • Zonnebloemolie
  • Eventueel: een frietsnijder

Wij gebruiken al een hele tijd een frietsnijder van Dille & Kamille, om verpakkingsvrije frietjes te maken. Maar die is uitverkocht. Deze rvs frietsnijder lijkt het meest op wat wij hebben. Je kunt natuurlijk ook gewoon een mes gebruiken.

pastinaak frietjes maken

Hoe maak je de lekkerste pastinaak frietjes?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Schil je pastinaken met een dunschiller
  3. Snijd de kop en de kont eraf (niet teveel om verspilling te voorkomen)
  4. Snijd de pastinaken met de frietsnijder of met een scherp mesje in frietvorm
  5. Doe de pastinaak frietjes in een bak en voeg van alle kruiden een puntje tot een halve theelepel toe (afhankelijk van hoe pittig je houdt)
  6. Voeg peper & zout naar smaak toe
  7. Giet vervolgens zonnebloemolie over het geheel. Ik doe dit altijd een beetje op gevoel: alle frietjes moeten de olie hebben gezien, maar ze moeten er niet in zwemmen. Door om te roeren worden de kruiden eerlijk verdeeld over alle frietjes.
  8. Doe de pastinaak frietjes 20 minuten in de oven

Deze groentefrietjes zijn lekker met…

veganistisch sausje

Met alles eigenlijk! Je kunt ze als snack serveren bij een borrel, als frietjes bij een groenteburger, samen met lekkere quinoa bugertjes, zoals op de foto. Maar ze smaken ook lekker bij een zoete aardappel gerecht, rijstgerechten, bij een salade… Je kunt er werkelijk alle kanten mee op. Ik vind het lekker om ze te dippen in een vegan sausje. In deze blog vind je drie recepten voor veganistische sausjes die je zelf thuis kunt maken.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.