De duurzame Dille & Kamille cadeau gids

December! Wat een zalige maand. Ik hou van de adventstijd. Het toeleven naar Kerstmis. Ik maak er altijd graag een feestje van met de meisjes. Iedere adventszondag steken we een kaarsje aan in de adventsspiraal, lees ik de adventsspreuk voor en doen we activiteiten die te maken hebben met het adventsthema van die week. We doen dit jaar zo min mogelijk (nieuwe) cadeaus, om de planeet te sparen. Maar ik snap ook dat er ook veel mensen zijn die wel iets nieuws cadeau willen geven. Ik schrijf deze blog om je te inspireren om in dat geval iets milieuvriendelijks te kopen en geven. Ik ben al jaren fan van Dille & Kamille en we hebben thuis veel producten van de duurzame winkel. In deze duurzame cadeau gids van Dille & Kamille deel ik mijn favoriete cadeautips voor de feestdagen!

Mijn duurzame cadeau gids voor de feestdagen

Echt goede koffie

Voor ons 11 jarig samenzijn kocht ik voor mijn vrouw een percolator en koffiemolen (zie hierboven), zodat ik Γ©cht lekkere koffie voor haar kan maken. Ze drinkt al jaren Senseo koffie en ik dacht, dat kan beter. In de koffiemolen doe ik Direct Trade koffiebonen (verpakkingsvrij via Pieter Pot of Simon Levelt). Daarna pruttelt de verse slow coffee in de percolator tot je de meest lekkere koffie hebt. Door voor plantaardige melk (sojamelk, havermelk, amandelmelk) te kiezen in je koffie, maak je een extra groene keuze. De koffiebonen maler vind je hier. De percolator hier.

Waar is die mand van?

Ik krijg de vraag zo vaak op Instagram: waar zijn je wasmanden van? Ik heb 6 rieten wasmanden. 5 komen bij de kringloopwinkel vandaan (lees hier mijn kringlooptips!). Maar 1 heb ik bij Dille & Kamille gekocht, enkele jaren geleden. Hij is vaak uitverkocht, maar hij is er nu wel! In verschillende maten. Wij hebben de grootste variant. Hij is hier te vinden.

duurzame cadeau gids
Linnen liefde

Ik hou van linnen. Het is zo’n prachtige, duurzame stof. Kleding, beddengoed, gordijnen, tafelgoed, kussens, alles! Love it. We hebben een linnen tafelkleed en linnen servetten van Dille en Kamille. Dit prachtige en ook super handig cadeau voor de feestdagen mag niet ontbreken in deze duurzame cadeau gids. Omdat je gelijk de tafel mooi kunt dekken voor het feestmaal. Het linnen tafelkleed is hier te vinden en de linnen servetten hier.

linnen tafelkleed en linnen servet
Een beetje van Dille en een beetje van mij

Ik hou van DIY cadeautjes. Daar zit zoveel liefde in. Zielvolle cadeau’s. Je hebt er tijd en aandacht en zorg in gestoken en dan geef je het weg. Dille & Kamille is bij uitstek een prachtige winkel voor mooie DIY cadeaus. Isaya en ik maken bijvoorbeeld graag zelf natuurlijke cosmetica. Meestal doen we dat in opgebruikte potjes. Maar als we iets weggeven gebruiken we graag de mooie flesjes van Dille & Kamille. Hoe leuk is het om een mooi themamandje weg te geven, zodat dit plasticvrije haarverzorgingsmandje. Een rieten mandje, met een bamboe kam (grof en/of fijn), een bamboe haarborstel en natuurlijk DIY haarmasker in een mooi glazen flesje.

DIY cadeaus voor de feestdagen
Mijn verlanglijstje

Ik wil al heel poosje zelf zuurdesem leren bakken. Maar ik stel het steeds uit. Daarom stond op mijn eigen verlanglijstje deze prachtige gietijzeren kookpan. Ik kreeg hem van H. toen we 11 jaar samen waren en ben er super blij mee. Ik denk dat ik dit boek ga kopen, waarin je stap voor stap kunt leren om zuurdesem brood te bakken. Ik gebruik de pan overigens ook gewoon om maaltijden in te bereiden en hij past perfect in mijn Ecostoof.

gietijzeren braadpan
De boom blijft in de tuin

Een van de groene keuzes die we deze advent hebben gemaakt is dat we geen kerstboom meer gaan kopen. Het voelt niet meer goed. We hebben nog een paar kerstbomen in de tuin staan, maar die laten we ook gewoon staan: ze doen het (eindelijk) zo onwijs goed. We kunnen het niet over ons hart verkrijgen om ze weer uit de grond te halen. Het is klaar. Ik heb onwijs genoten van onze kerstboom traditie, maar de wegwerpcultuur die erbij hoort past niet meer bij ons leven. We overwegen te investeren in een herbruikbare houten boompje, dat we jaar in jaar uit kunnen blijven versieren tijdens advent. Met deze houten kerstboom, van Dille & Kamille sluit ik deze duurzame cadeau gids af. Hij komt in drie verschillende maten.

duurzame cadeau gids

Hele fijne adventstijd!

Columns by Kari

Deze blogpost bevat affiliate links

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.