Natuurlijke producten om vrijer te ademen en tegen verkoudheid en keelpijn

De winter moet nog beginnen en overal om me heen worden mensen ziek. Daar zit tegenwoordig natuurlijk veel meer lading aan dan twee jaar geleden. Ik hoop met deze blog de last van verkoudheid, benauwdheid en keelpijn wat te kunnen verlichten door een aantal natuurlijke middelen te delen die helpen tegen keelpijn en om vrijer te ademen. Physalis maakt natuurlijke gezondheidsproducten, op basis van kruiden en etherische oliΓ«n en heeft in de Eucalyforce lijn hele fijne, milieuvriendelijke en veganistische producten die verzachtend werken bij griep en verkoudheid. In deze blog laat ik je graag kennismaken met 4 natuurlijke producten die helpen om vrijer te ademen, 3 natuurlijke producten die verzachtend werken bij keelpijn en 2 multifunctionele etherische oliΓ«n. Heb je al een verkoudheid of griep te pakken of wil je gewoon goed voorbereid, maar wel eco friendly de winter in? lees dan gauw verder.

Natuurlijke middelen van Physalis om vrijer te ademen

vrijer ademen Physalis
Neusspray

De neusspray uit de Eucalyforce lijn is een natuurlijke zoutoplossing die de slijmvliezen bevochtigd en de neusholten spoelt. Doordat er eucalyptus in zit, helpt het om vrijer te ademenen. Een natuurlijker en gezonder alternatief dan xylometazoline tijdens de verkoudheid. De spray mag gebruikt worden vanaf 6 jaar.

Aroma spray

De aroma spray van Physalis vind ik een echte uitkomst. Niet alleen als je verkouden bent of griep hebt. Het is namelijk een natuurlijke aromaspray, die helpt om vrijer te ademen, maar ook de lucht zuivert. De spray bevat 16 essentiΓ«le oliΓ«n die de luchtwegen vrij maken. Je sprayt het rond in de ruimte waar je verblijft of slaapt. Je kunt de spray veilig gebruiken in de buurt van kinderen vanaf 3 jaar.

Eucalyptus pastilles

Deze veganistische en biologische pastilles werken verzachtend bij keelpijn, maar helpen ook om vrijer te kunnen ademen. Ze hebben een frisse smaak en bevatten onder andere eucalyptus, menthol en ravintsara (een essentiΓ«le olie afkomstig van de kamferboom, uit de laurierfamilie). Deze oliΓ«n werken verwarmend voor de luchtwegen en slijmoplossend.

Essential mix

De Eucalyforce Essential Mix is een mix van 12 essentiele olien die je zowel inwendig als uitwendig kunt gebruiken. Inwendig neem je tweemaal daags 1 a 2 druppels in een kopje thee of door een lepel agavesiroop. Uitwendig kun je 5 a 10 druppels door een massageolie mengen en bijvoorbeeld je borst mee insmeren. Je kunt ook 5 a 10 druppels in het water van je verstuiver doen, zodat de lucht wordt gezuiverd en lekker gaat ruiken. Een andere optie is om een aantal druppels in bad te doen.

Natuurlijke middelen van Physalis tegen keelpijn

natuurlijke middelen tegen keelpijn
Keel siroop

De suikervrije Eucalyforce siroop van Physalis is op basis van eucalyptus, tijm, den, munt en pelargonium sidoides (een geranium soort die het immuunsysteem verbetert en helpt tegen luchtweginfecties). De siroop mag gebruikt worden vanaf 12 jaar en niet tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Keel spray 

Naar dit product ben ik heel benieuwd (ik hoop uiteraard niet ziek te worden, maar ik vind het idee van een keel spray heel handig!). De spray verzacht en kalmeert de gevoelige of pijnlijke keel en is op basis van propolis (lees je hier even over in, want dit is officieel niet vegan), plantenextracten en etherische oliΓ«n.

Keel pastilles

De eucalyforce keel pastilles van Physalis zijn zuigtabletten die een verzachtende werking hebben op de keel. Ze bevatten onder andere vlier, heemst, tij, geranium, citrusroos, echinacea en eucalyptus en ondersteunen de natuurlijke weerstand. Omdat er ook vitamine C in zit draagt het bij aan een gezond immuunsysteem. Ze zijn geschikt vanaf 12 jaar.

Etherische olie van eucalyptus

etherische olie Physalis

Eucalyptus globulus van Physalis is een pure en natuurlijke etherische olie die wordt gewonnen uit eucalyptus bladeren die helpt om vrijer te ademen. Je kunt het oraal nemen (enkele druppels door de thee) of uitwendig gebruiken: door een massage olie doen, in bad druppelen, op je kussen of zakdoek druppelen of in een verstuiver doen. Ik gebruik deze druppels al jaren, om zelf ecologische schoonmaakmiddelen en wasmiddelen te maken en om zelf natuurlijke cosmetica te maken. Een super veelzijdig inzetbaar product dus, dat we standaard in huis hebben. Eucalyptus radiata is een milde vorm van de globulus en daardoor geschikt voor kleine kinderen (vanaf 3 jaar).

Columns by Kari

AD

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.