Eco friendly lente make up routine met MADARA

De lente is hier! O wat heb ik daar naar uitgekeken. Ieder jaar kijk ik uit naar het langer worden van de dagen en het warmer worden van de zon. Maar dit jaar misschien nog net even wat meer. Ik heb zin om veel groene uitjes te maken met de meisjes en ook te genieten van dingen met andere lieve mensen en alleen te doen. Met make up spelen vind ik een heerlijk ontspannende bezigheid. Maar dan wil ik natuurlijk wel dat het milieuvriendelijke make-up is, zonder chemische ingrediΓ«nten. De natuurlijke make up van MADARA is biologisch, dierproefvrij en Ecocert gecertificeerd. Ik gebruik de natuurlijke skincare en zonnebrand van MADARA al ruim drie jaar en ben groot fan van het merk. In deze blog review ik een aantal make-up producten van het Letlandse merk en deel ik mijn eco friendly make-up routine voor de lente.

Eco friendly make up van MADARA

Het was een kort nachtje vannacht, dus ik kan wel wat make up gebruiken. Als ik slecht slaap helpen een hete douche en even de tijd nemen om mijn make up te doen enorm om positief de dag in te gaan. Als ik er niet moe uit zie, voel ik me ook echt minder moe. Behalve dat make up milieuvriendelijk moet zijn, vind ik het dus ook belangrijk dat het een goede dekking geeft. Maar ik wil wel dat het resultaat er natuurlijk uit ziet. En tot slot vind ik het belangrijk dat een make up merk een uitgebreide range heeft voor verschillende huidskleuren.

City CC en Age Defying Face Sunscreen

Ik gebruik de City CC (spf 15, UVA en UVB) van MADARA het hele jaar door. Dit is een anti pollution CC cream met een tintje erdoorheen. De City CC beschermt je huid niet alleen tegen de zon, maar ook luchtvervuiling. En omdat de cream een lichte dekking geeft (er zijn 4 tinten), is het gelijk een fijne filter voor kleine oneffenheden in de huid. Je huid ziet er egaler en gezonder uit. Wel goed om rekening mee te houden: hij heeft een glanzende finish (zoals de meeste zonnebrandmerken), dus ik kies er vaak voor om er poeder overheen te doen. Ik vind de City CC desondanks het jaar rond onmisbaar, omdat ik ‘s avonds Retinol gebruik en omdat mijn huid al flink beschadigd is door alle jaren in de Tropenzon. Maar zodra de zon warmer wordt, is spf 15 niet meer genoeg. Dan stap ik, voor mijn gezicht, over op de Plant Stem Cell Age Defying Face Suncreen (spf 30) van MADARA. Ook deze zonnebrand bevat een tintje, waardoor je geen witte waas krijgt over je gezicht, ondanks dat het een natuurlijke zonnebrand is. Als het hoog zomer is en de temperaturen Tropisch worden, stap ik over op de Plant Stem Cell Ultra Shield Sunscreen spf 50. Voor mijn lichaam gebruik ik ook vaak MADARA zonnebrand.

Skin Equal Soft Glow Foundation

De Skin Equal Soft Glow foundation van MADARA komt in 10 tinten en beschermt met factor 15. De ingrediΓ«nten zijn 98% natuurlijk. De Soft Glow is vegan, dierproefvrij, gluten- en notenvrij en is Ecocert/Cosmos gecertificeerd. Ik heb de lichtste kleur gekozen (Porcelain) omdat ik bijna altijd de lichtste kleur ben in foundations. Maar in dit geval is de kleur te licht. Als je mijn huidskleur hebt, zou ik dus kiezen voor Ivory of Rose Ivory (voor een warmere ondertoon). Maar dit gaan we zo oplossen met een van de concealers van MADARA, waardoor ik er niet meer als een spookje uit zie πŸ˜‰ Ik vind de dekking van deze foundation vrij volledig. Hierdoor ziet mijn huid er minder natuurlijk uit dan wanneer ik alleen de City CC gebruik, maar hij verbergt wel meer oneffenheden. Dus dat is een afweging die je zelf kunt maken op basis van je wensen en huid. Voor dagelijks gebruik is hij voor mij te high coverage: ik hou van een meer natuurlijke look. Hij heeft wel een matte finish, wat ik persoonlijk fijn vind, want dan hoef ik geen poeder te gebruiken.

make up van MADARA
The Luminous Perfecting Concealer

Ik gebruik eerst een donkerdere concealer, om de foundation meer passend bij mijn huidskleur te maken en om te contouren. [Contouren is diepte aanbrengen in je gezicht. Hier kun je zien hoe je dat doet]. Ik heb gekozen voor de tint Hazelnut van de Luminous Perfecting Concealer. Deze kleur heeft een warme ondertoon waardoor hij voor mij het beste zal passen in de late lente en zomer, omdat ik dan bruiner ben. Nu mijn witte huid vers uit de koude winter komt, heb ik een iets koelere ondertoon nodig. Maar zoals je ziet brengt hij de foundation wel dichter bij mijn eigen huidskleur. De formule van deze concealer is echt perfect: hij geeft op een hele natuurlijke manier dekking. Daardoor oogt de foundation ook gelijk natuurlijker.

Voor onder mijn ogen gebruik ik de Luminous Perfecting Concealer in de kleur Vanilla 15. Dit is de lichtste kleur (er zijn er 6) uit de concealer range en die sluit wel aan bij mijn huidskleur. Ik kan me voorstellen dat ik op een gewone dag alleen de City CC of de spf 30 voor je gezicht gebruik met een beetje concealer. En nu ga ik even mijn wenkbrauwen doen, want ik kan het niet meer aanzien.

Velvet Wear Cream Lipstick en blush

Als blush en lipstick gebruik ik de Velvet Wear Cream lipsticks van MADARA. Ik heb de tinten 31 (cool nude – een hele zachte roze), 32 (warm nude – een iets warmere roze, ideaal voor mijn huidskleur) en 33 (magna – meer een koraal roze). De Lipsticks van MADARA zijn mat, maar wel lekker creamy en dus heel goed smeerbaar. Ik vind ze ideaal: ik heb er altijd eentje in mijn jaszak en tas zitten. Ze hebben geen gek smaakje en zijn uiteraard ook natuurlijk, waardoor je geen chemische ingrediΓ«nten binnen krijgt als je lipstick opsmeert. En ze zijn dus ook heel geschikt als blush (aanbrengen op de plek van je wangen die het bolst is als je glimlacht).

Cosmic Drops highlighter

Oo de Cosmic Drops van MADARA zijn echt heaven voor iedereen die van make up houdt. Het is een prachtige vloeibare highlighter die in 4 kleuren komt. Highlight breng je aan op je jukbeenderen. Ik heb de lichtste, maar er zijn nog 3 warmere. Deze highlighter geeft een mooie en natuurlijke gloed aan je huid en is ook heel mooi als oogschaduw. Hij geeft ook wat dekking, waardoor ik na het aanbrengen weer een klein beetje contour (de hazelnut concealer) en blush (de warm nude lipstick) heb aangbracht om wat definitie en warmte terug te brengen in mijn gezicht.

Infinity Face Mist

En dan is het nu tijd voor mijn favoriete onderdeel van mijn make up. Face mist. Ik kan er niet zonder. Ik gebruik face mist altijd nadat ik mijn make up heb aangebracht en voor ik mijn mascara aanbreng. Maar ik gebruik het ook gedurende de dag om mijn make up en huid op te frissen. Door face mist blenden de verschillende lagen make up beter met elkaar waardoor je make up er natuurlijk uit ziet en fijner voelt. Als je gedurende je (werk) dag een droge of doffe huid hebt of je make up een beetje minder natuurlijk of mooi oogt, is even wat face mist aanbrengen meestal het antwoord. En dan deze face mist… de Infinity Mist van MADARA. Na de City CC misschien wel mijn all time favoriete product van MADARA. Ik heb heel (heel) veel face mists getest de afgelopen jaren en deze staat sowieso in mijn top 3 en is mogelijk wel gewoon de allerbeste die ik ooit heb gebruikt. Ik ben aan mijn tweede flesje bezig en ooo… die geur! Echt zalig. En de spray flacon is ook gewoon heel fijn: hij sprayt heel egaal. Het is een investering, dat geef ik gelijk toe. Maar wat is ‘ie het waard!

Deep Matter Mascara

Ik draag niet iedere dag mascara. Maar met een full face of make up houd ik zonder mascara houd ik toch een beetje een blote billen gezicht. Ik gebruik de Deep Matter mascara van MADARA sinds de lancering eind oktober. Een hele fijne, natuurlijke mascara die je goed kunt opbouwen. Hij klontert niet, maar houdt je wimpers goed uit elkaar en doet ze langer lijken. Hij is niet waterproof (ik gebruik nooit waterproof mascara want dat is echt ellende met eraf halen), dus zo nu en dan even in de spiegel kijken of je niet wat mascara onder je ogen hebt gekregen. Dikke aanrader voor mensen met gevoelige ogen, die snel last krijgen van chemische mascara’s.

Make up van MADARA

En dat was het! Zo ga ik met de make up van MADARA van vermoeide mama naar iemand waarvan je niet kunt zien dat ze maar 3 uur slaap achter de kiezen heeft. Natuurlijk is make up niet noodzakelijk. Het is ook helemaal prima om puur natuur te gaan (wel zonnebrand gebruiken!). Maar ik vind make up heel leuk en ik voel me nu ook echt beter dan toen ik begon met schrijven aan deze blog, na een korte nacht. Dat is wat make up kΓ‘n doen. Plezier brengen tijdens het aanbrengen en je daarna wat beter in je vel voelen zitten. Door te kiezen voor milieuvriendelijke make up is de belasting voor de planeet Γ©n je huid een stuk minder. Als je de natuurlijke make up van MADARA wilt kopen, klik dan hier. Tot en met 25 maart 2022 krijg je 10% korting.

Columns by Kari

Disclaimer: PR producten & Affiliate links

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.