Kruidige paarse knolraap uit de oven

We krijgen iedere week van de biologische boer een groente- en fruitpakket. Het is altijd een verrassing wat er wordt geleverd. Vet leuk vind ik dat, omdat het me motiveert om nieuwe dingen uit te proberen. En vaak is het zelfs als ik het pakket openmaak nog een verrassing wat het eigenlijk precies is. Omdat we biologische seizoensgroenten krijgen, zitten er ook vaak “vergeten” groenten bij: allerlei soorten knollen en bladeren waar ik nog nooit van heb gehoord. Na ruim 1,5 jaar kan ik inmiddels raapstelen onderscheiden van snijbiet en een knolselderij van een koolraap (niet te verwarren met een koolrabi of knolraap). En weet ik dat ik overal een lekkere salade van kan maken, uiteraard wel met een vegan homemade dressing. Maar ik vind het ook heerlijk om groentes in kruiden en olie uit de oven te eten. De paarse knolraap blijkt zich daar ook uitstekend voor te lenen. Een heerlijke knol, waar je alle kanten mee op kunt. In dit recept vertel ik hoe ik de paarse knolraap kruid en bereid en hoe je dit heerlijke biologische groentegerecht vervolgens lekker kunt combineren.

Wat heb je nodig voor deze kruidige paarse knolraap

kruidige groenten uit de oven

Zoals altijd staan alle ingrediënten die verpakkingsvrij kunnen gemarkeerd met een *.

  • Een halve paarse knolraap *
  • 6 el Zonnebloemolie *
  • 1 tl kerriepoeder *
  • 1/2 tl masala kruiden *
  • 1/2 tl paprikapoeder *
  • 1 tl cajun kruiden
  • 1/2 tl ras el hanout
  • zout & peper

Hoe maak je dit groentegerecht?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Schil de paarse knolraap en was de groente.
  3. Snijd de paarse knolraap door midden en snijd dit deel vervolgens in dunnen plakken (ongeveer een halve cm dik)
  4. Doe de zonnebloemolie en kruiden in een bak en roer alles door elkaar, zodat alle kruiden goed gemengd worden met de olie.
  5. Leg de plakken paarse knolraap in het kruidenmengsel en zorg ervoor dat beide kanten helemaal bedekt zijn
  6. Doe de plakken vervolgens op bakpapier 30 minuten in de oven (na 15 minuten omdraaien)

Hoe kun je paarse knolraap uit de oven lekker combineren?

Je kunt dit biologische groentegerecht heerlijk combineren met allerlei soorten gerechten. Zoals met de frisse witte kool salade die vorige week online kwam, of een biologische bietensalade. Maar het is ook een ideaal recept om een lekkere lunch van te maken. Stel je voor: een lekker broodje of bagel, een laag homemade hummus, wat sla of rucola, tomaat, de kruidige paarse knolraap uit de oven en dan een laagje homemade mierikswortelspread. Je kunt ook kiezen voor homemade veganistische pesto of tomatenpesto. Als je de knolraap als groente bij het avondeten kiest, kun je het bijvoorbeeld combineren met falafel (eventueel homemade), couscous en een veganistische saus (dit zijn drie heerlijke en gemakkelijk zelf te maken vegan sausjes). Of met een veganistische risotto… En zo kan ik nog wel even doorgaan! Ik hoop dat je voor nu voldoende inspiratie hebt en deze paarse knol gaat uitproberen! Eet smakelijk!

witte kool salade met paarse knolraap
Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.