Als foodblogger geld verdienen met je recepten | Verdify review

Iedere foodblogger heeft een passie voor lekker eten en koken. Ik vind het heerlijk om nieuwe vegan recepten te ontwikkelen, lekkere plantaardige alternatieven uit te proberen, te koken voor de mensen van wie ik hou en mijn recepten te delen met jullie en zo hopelijk steeds meer mensen te inspireren om (vaker) veganistisch te eten. Maar naast dat ik onwijs blij word van al deze dingen, is schrijven en delen over lekker eten ook mijn werk. In deze blog ga ik in op een van de manieren waarop je geld kunt verdienen als foodblogger. Namelijk met Verdify. Een foodtech bedrijf dat zich focussed op gezonde voeding en laagdrempelige keuzes die beter zijn voor je gezondheid en de planeet!

Wat is Verdify?

Verdify is een bedrijf dat bestaat uit gepassioneerde mensen die anderen willen helpen om gezondere en duurzamere keuzes te maken. Betere voedingskeuzes voor mens, dier en aarde. Heel veel mensen willen wel gezondere of plantaardige of meer “groene” keuzes maken, maar weten niet goed waar te beginnen of kunnen hun weg niet vinden in de vele duurzaamheidslabels van merken, ketens en bedrijven. Verdify wil het laagdrempeliger maken voor mensen om tijdens het koken deze keuzes te maken, door het plaatsen van linkjes in recepten, naar gezondere merken.

als foodblogger geld verdienen

Hoe werkt dat?

Wellicht heb je al een aantal recepten gelezen op mijn website. Ik deel al mijn vegan recepten hier. Ieder recept bevat altijd een lijst met ingredienten. Door middel van hun software kan Verdify de recepten van verbonden foodbloggers lezen en linkjes plaatsen in de ingredientenlijst. Dus stel je voor dat ik het woord “tarwebloem” gebruik in mijn ingredientenlijst, dan kan de software van Verdify linken naar een biologische bloem merk. Of als ik het woord “boter” gebruik, naar een plantaardige boter. Op die manier wordt de lezer attent gemaakt op de gezondere keuze en het bedrijf waarnaar wordt gelinkt krijgt reclame en bezoekers naar zich toegeleid. En de foodblogger krijgt betaald voor het koppelen van (potentiele) klant aan een bepaald merk. Jij als lezer betaalt hier niks voor en natuurlijk ben je altijd vrij om wel of niet op een link te klikken. Het is een subtiele manier van reclame maken, waar alle betrokkenen baat bij hebben.

Verdify

Verdify installeren als je foodblogger bent

Als je een foodblogger bent en je wilt graag de software van Verdify op je blog installeren en geld verdienen met je recepten, dan gaat dat als volgt. Verdify levert een Javascript code. Deze installeer je op een deel van je website dat op iedere pagina wordt geladen (zoals je sidebar). En klaar is kees. Verdify doet de rest van het werk. Jij als foodblogger kunt aangeven wat je wel en niet wilt: op mijn website zou er bijvoorbeeld nooit naar niet-veganistische opties worden gelinkt. Er verandert verder niks aan hoe je site werkt of laadt: het is een soort plugin, waar je er vast meerdere van hebt als blogger! Het team van voedingsdeskundigen van Verdify selecteert de producten waarnaar wordt gelinkt. Er wordt niet gelinkt naar vlees, bewerkte snacks en toetjes, drinken met veel suiker en alcohol. Op deze manier wordt het voor je lezers gemakkelijker gemaakt om gezondere keuzes te maken.

Ben jij een foodblogger en wil je meer weten of je blog aansluiten bij Verdify? Klik dan hier.

Voordelen voor bedrijven

Ben je een bedrijf en ben je op zoek naar manieren van reclame maken die specifiek gericht zijn op jouw doelgroep? Dan is Verdify wellicht iets voor jullie. Stel je bent een keten, maar je hebt geen winkel in Amsterdam. Dan heeft het geen zin om een grote billboard in Amsterdam te plaatsen. Ook al zal je billboard door heel veel mensen worden gezien: het is niet je doelgroep. Maar stel je plaatst een kleinere advertentie in een dorp waar jullie wel een winkel hebben. Minder mensen zullen je advertentie zien, maar wel de mensen die jij wilt bereiken. Zo is het met samenwerken met bloggers en Instagrammers ook. Je bereikt minder mensen dan met een reclame op TV, maar je bereikt wel jouw specifieke doelgroep.

gerichte reclame via Verdify

Verdify en gericht reclame maken

Mijn lezers en volgers zijn bijvoorbeeld 95% vrouw en bijna allemaal moeder (mensen met een kinderwens), oma, leerkracht of verzorger. Ook hebben ze (bijna) allemaal interesse in groener leven: in het maken van duurzamere keuzes voor de planeet en onze kinderen. Als je dus als bedrijf een product wilt promoten dat is gericht op moeders/vrouwen die bewuste keuzes maken, is het veel effectiever om een blog op mijn website te plaatsen, dan bij iemand die misschien meer maar voornamelijk mannelijke volgers heeft. Verdify is eenzelfde vorm van gericht reclame maken. Als jij gezondere, duurzamere, plantaardige of verpakkingsvrije producten verkoopt, weet je dat mijn lezers hier geinteresseerd in zijn en dat de kans dus groter is dat ze op de link klikken.

Ben je een adverteerder en klinkt Verdify als een goede match voor jullie producten? Lees dan hier meer of plan een demo met Verdify.

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.