Wat je hebt gemist…

Zoals je weet schrijf ik twee keer per week een blog of recept op columnsbykari.com. Maar ik schrijf ook regelmatig voor andere websites, bijvoorbeeld over plantaardig eten en groen ouderschap. In deze blog vind je korte samenvattingen en linkjes naar mijn meest recente artikelen die elders online zijn gekomen. Zo hoef je niks te missen en ontdek je misschien wel nog een hele leuke groene blog!

Partner van Vitaminfit

Ik werk al bijna twee jaar samen met Vitaminfit. Een prachtige groene onderneming die veganistische voedingssupplementen maakt voor kinderen en volwassenen. Als je mijn blog en insta al een tijdje volgt, weet je dat we groot fan zijn van Vitaminfit. Omdat ik partner ben van Vitaminfit heb ik een kortingscode voor jullie, waarmee je 10% korting krijgt op je bestelling: Kari10. Bestellen kan hier.

Vitaminfit heeft een hele toffe en vooral informatieve blog. Op hun blog delen ze artikelen over vitaminen, mineralen en plantaardig eten. Een hele waardevolle bron van informatie als je gezond(er) wilt eten, veganistisch eet, zoekende bent in het aanbieden van volwaaardige en gezonde voeding aan je kinderen. Ik schrijf vanuit mijn jarenlange ervaring met veganistisch eten en plantaardig opvoeden ook voor de blog van Vitaminfit. Hieronder vind je een korte samenvatting van mijn meest recente blogs en een linkje naar het volledige artikel!

5 tips om kinderen genoeg groenten te laten eten

vitaminfit partner

Zoals iedere ouder vind ik het belangrijk dat mijn kinderen voldoende groenten binnen krijgen. De vitaminen, mineralen, eiwitten en vezels zijn belangrijk voor de groei en ontwikkeling van hun lichaam, spieren en hersenen. Maar ik vind het ook belangrijk dat eten een ontspannen aangelegenheid is: dat het gezellig is, dat het eten lekker smaakt, dat de kinderen er behalve een goed gevuld ook een positief gevoel aan over houden.

In deze blog deel ik daarom 5 tips om kinderen meer groenten te laten eten, zonder dat het ten koste gaat van ontspannen en plezierige maaltijden! Lees verder op de blog van Vitaminfit!


Tips voor een gezonde avondroutine met kinderen

Een min of meer vaste avondroutine met kinderen heeft zo zijn voordelen. Het is voorspelbaar voor de kinderen, waardoor er weinig onrust of onduidelijkheid is. Het is prettig voor mij, omdat alles gestroomlijnd en stress vrij verloopt. En routines en rituelen maken het gemakkelijker om iedere dag gezonde keuzes te maken, omdat ze bijdragen aan gewoontevorming.

In deze blog deel ik onze avondroutine. Deze begint om 16:30 uur en eindigt rond 22:30 uur. Lees verder op de blog van Vitaminfit.

avondroutine met kinderen

Lees ook: Een ontspannen ochtendroutine met kinderen


Een stukje wijzer over ijzer

waarom ijzer slikken

Mijn dochters en ik eten plantaardig. Ik let er bij het maken van alle maaltijden op dat ze bepaalde belangrijke vitaminen en mineralen, die lastig of niet uit plantaardig eten te halen zijn, binnen krijgen. Zo kies ik bij plantaardige melk voor een variant waar vitamine D en B12 aan zijn toegevoegd. Ook krijgen ze als tussendoortje iedere dag noten, zodat ze een deel van hun omega binnen krijgen. De rest vullen we aan met veganistische voedingssupplementen. Een van de veganistische supplementen die zowel de meisjes als ik nemen is ijzer. In deze blog duik ik in het mineraal ijzer. Waarom is het zo belangrijk voor je lichaam? Hoe merk je dat je ijzer tekort hebt? In welke plantaardige bronnen zit ijzer? En hoe zorg je ervoor dat jij en je gezin voldoende ijzer opnemen. Lees verder op de blog van Vitaminfit.


Verder lezen op columnbsykari.com? Ik schreef in samenwerking met Vitaminfit ook een blog over vitamine D en een groenterijk en vegan recept voor kinderen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.