Achter de schermen: waar haal je je energie vandaan?

Energie is, net als gezondheid, iets wat je vaak voor lief neemt. Als je het hebt, vind je het heel gewoon, als je het niet hebt, voel je pas hoe essentieel het is voor een gelukkig leven. De moeite waard dus om regelmatig stil te staan bij je energie. Ook, of misschien juist wel, als je er genoeg van lijkt te hebben. Want als je in die energierijke fases van je leven analyseert welke factoren bijdragen aan voldoende energie, kun je daar in zwaardere periodes inspiratie uit halen. Als je weinig energie hebt, is het namelijk lastiger om goed na te denken over de dingen die je energie geven. Dus hoe je energieniveau op dit moment ook is, ik hoop dat deze blog je gaat helpen.

Werk, leven en energie

Zoals je wellicht al weet schrijf ik niet alleen voor mijn eigen blog en Instagram, maar ook voor andere kanalen die aansluiten bij mijn groene missie. Vitaminfit is een van mijn grote inspiratiebronnen als het gaat om duurzaam ondernemen. Ze maken 100% plantaardige en natuurlijke voedingssupplementen. We gebruiken de druppels en capsules van Vitaminfit sinds de lente van 2021 en ik vind ze ideaal. Omdat ze vegan zijn en ook in druppelvorm komen, wat heel fijn is voor kinderen. Maar ook omdat je helemaal zelf kunt kiezen en samenstellen wat je wilt supplementeren. Omdat we plantaardig eten hoeven we alleen B12, omega en vitamine D aan te vullen. IJzer supplementeren we ook zo nu en dan. En ik gebruik bijvoorbeeld magnesium en biotine voor hele specifieke aspecten van mijn leven. Ik vind het super leuk om hierover te schrijven. En dat doe ik onder andere voor de blog van Vitaminfit. De website van Vitaminfit is, behalve een plek om je vegan supplementen te kopen, ook een grote bron van informatie en inspiratie voor iedereen die gezond(er) wil leven.

Omdat ik ambassadeur ben van Vitaminfit krijg jij als lezer van mijn blog 10% korting op je bestelling met de code KARI10. Bestellen bij Vitaminfit kan hier!

Energie! Vitamine D, Magnesium, B12, IJzer, Biotine, Vitamine C

De afgelopen weken heb ik weer een aantal blogs geschreven en recepten ontwikkeld voor de blog van Vitaminfit. Omdat ik zelf heel veel heb aan het onderzoek doen naar en testen van supplementen en veel energie haal uit het samenwerken met Vitaminfit deel ik mijn content ook altijd graag op mijn eigen blog, voor het geval je het hebt gemist! Hieronder vindt je maar liefst 5 nieuwe Zomerse veganistische recepten die ik de afgelopen weken heb ontwikkeld voor Vitaminfit en 4 nieuwe blogs over de vitaminen en mineralen waar ik in ben gedoken!

Waar haal je je energie vandaan?

veganistische voedingssupplementen

Wat betekent energie eigenlijk voor mij? En waar krijg ik energie van? Wanneer is mijn energie op? Wie of at vraagt meer energie dan dat het oplevert? Het zijn vragen die ik mezelf niet dagelijks stel, maar zodra ik er even bij stil sta, komt er veel omhoog. Een fascinerend onderwerp dus! In deze blog ga ik op onderzoek uit. Ga je mee? Lees verder.

Waarom zou je magnesium gebruiken?

magnesium en energie

Ik neem iedere avond voor ik ga slapen magnesium. Dit helpt mij niet alleen om beter te slapen, het helpt ook om zonder spierpijn te sporten. In deze blog duik ik in de magnesium: wat doet het eigenlijk voor je lichaam? Waar heb je het voor nodig? En hoe kan het je helpen? Ook deel ik een aantal van mijn andere tips om beter te slapen en het meeste uit je sportmomenten te halen, want een gezonde leefstijl begint en eindigt niet met supplementen. Maar ze ondersteunen deze wel op belangrijke manieren!

Heerlijke zomerse Vegan Buddha Bowl

vegan buddha bowl de groene mama

En je vindt hier ook mijn vegan Buddha Bowl recept, een heerlijk magnesium rijk en fris zomers recept. Voor die lange zonnige zomeravonden. Gezellig samen eten in de tuin of op het balkon. Maar ook een lekker kleurrijke lunch, voor als je wat meer tijd hebt in de middag of bezoek krijgt. Lees hier verder!

Mijn vegan smoothie recept!

meer energie met vitaminfit
foto van Vitaminfit

Heerlijk als tussendoortje of als gezond ontbijt, eventueel met muesli toegevoegd. Dit vegan smoothie recept is zacht zoet door de banaan en agavesiroop met een klein beetje pit door het toevoegen van kurkuma en peper. En hij bevat natuurlijk lekker veel vitaminen en mineralen door de spinazie en het fruit. Lees hier verder!

Kunnen alleen veganisten een B12 tekort krijgen?

B12 tekort en energie

Vitamine B12 is een van de vitamines die ik als veganist supplementeer. Hoewel er steeds meer vega(n) producten op de markt zijn waar B12 aan toe is gevoegd, zit het van nature alleen in dierlijke producten. Daarom nemen mijn kinderen en ik iedere dag vitamine B12 druppels. Maar waarom is B12 eigenlijk zo belangrijk? En kunnen alleen veganisten en vegetatiers een vitamine B12 tekort krijgen? Je leest het allemaal in deze blog! Lees hier verder.

Heerlijk frisse zomerse recepten met vitamine C voor kinderen: watermeloen ijsjes een aardbeien ijsblokjes

watermeloen ijsjes voor meer energie

Twee heerlijke Vitamine C rijke recepten voor de zomermaanden. Gemakkelijk klaar te maken en ideaal voor warme dagen. Lekker voor kinderen, maar ook zeker een welkome verkoeling en ondersteuning voor volwassenen. Vitamine C ondersteunt de weerstand, gaat vermoeidheid tegen, draagt bij aan sterkere botten en tanden en is een krachtig antioxidant. Deze watermeloen ijsjes en aardbeiden ijsblokjes zijn verkoelend en geven energie om lekker te kunnen spelen en genieten van de zomer. Lees hier verder!

Op weg naar gezond haar!

biotine voor gezonder haar

Als tiener verfde ik mijn haren met chemische verf. Ik ben blond, maar verfde het zwart, bruin, rood en bleekte het vervolgens weer. Funest voor mijn toch al niet al te dikke haar. Na de zwangerschappen werd het er niet echt beter op: mijn haar werd dunner en dunner. Ondanks dat ik wist dat het niet goed voor mijn haar was ging ik toch weer een krultang gebruiken. Wat alleen nog maar meer schade aanbracht. Daarom besloot ik vorige maand: ik ga het roer omgooien. Ik ga voor gezond haar. Deels begint dat van buiten, door het niet te verven en geen hitte erop te gebruiken. Maar voor een belangrijk deel begint dat ook van binnen, met de voedingssupplementen die ik neem. In deze blog neem ik je mee langs de supplementen, waaronder Biotine, die je nodig hebt voor een gezonde haargroei. Lees hier verder!

Kinder recept met ijzer

Een heerlijk ijzerrijk recept voor kinderen. Een manier om kinderen kennis te laten maken met nieuwe en verschillende soorten groenten en plantaardige bronnen van ijzer. Je vindt het recept hier! Ook op zoek naar een ijzerrijk recept voor volwassenen? Neem dan hier een kijkje!

Ik hoop dat je fijne inspiratie hebt gehaald uit deze plantaardige recepten en blogs! Als je iets wilt bestellen bij Vitaminfit, vergeet dan niet de code KARI10 te gebruiken voor 10% korting.

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.