4 weken lang écht goed voor mijn gebit zorgen | ECO style

Al een paar jaar stond het op mijn goede voornemens lijstje: flossen. Een jaarswisseling was het zelfs mijn enige goede voornemen. Maar het mocht niet baten. Toen zag ik dat mijn favoriete plastic vrije tandpasta merk een eco friendly elektrische tandenborstel op de martk had gebracht. En een plastic vrije whitening kit. Ik dacht, nu ga ik ervoor. Ik stelde mezelf als doel om (in ieder geval) 4 weken lang iedere dag te flossen en de elektrische tandenborstel van Smyle te gebruiken en 2 keer per week de whitening kit. En kijken wat er zou gebeuren….

Mijn zelfzorgroutine

Ik zit er al een tijdje op: zelfzorg. Natuurlijke skincare, boulderen, yoga, vegan eten, voedingssupplementen, period underwear, boeken, musea: het is je vast niet ontgaan dat ik graag schrijf over dingen die goed zijn voor lichaam, ziel en planeet. Maar sinds ik ben gestopt met alcohol drinken, zo’n 6 weken geleden, ben ik de wereld van zelfzorg nog breder gaan betreden. And it makes me happy. Dus daar hoort een mooie en gezonde glimlach bij. Mondverzorging wordt vaak gezien als een noodzakelijk goed. Pas als er iets mis is in je gebit (of dat van je kinderen!) realiseer je je wat een essentieel onderdeel het is van zelfzorg. Na de laatste tandartsrekening besloot ik het tot een bewuster en groter onderdeel van mijn self care routine te maken. Meer tijd, meer aandacht, meer middelen. En dat ging ongeveer zo.

Smyle plastic vrije mondverzorging

Mijn tools

Mijn aandacht werd getrokken door een nieuwsbrief van Smyle. Ik gebruik hun plastic vrije tandpastatabletten al ruim 2 jaar en ben groot fan. Toen ik de nieuwe elektrische tandenborstels van Smyle zag was ik gelijk geinteresseerd. De borstel heeft een bamboe opzetstuk, 4 verschillende standen, hoeft maar 4 keer per jaar worden opgeladen en kan onder de douche worden gebruikt. O en hij ziet er heel mooi uit – misschien viel ik daar ook wel een klein beetje voor…

elektrische tandenborstel Smyle

De whitening kit trok ook direct mijn aandacht. Deze is plastic vrij en vrij van hydrogen peroxide en het mondstuk is 100 keer herbruikbaar. Voor zover ik weet is je tanden bleken met hydrogen peroxide een no go, dus dit leek me een veiliger alternatief. Smyle gebruikt de nieuwste whitening innovatie PAP (phtalimidoperoxycaproic acid). Deze maakt in combinatie met de andere actieve ingrediënten in de Smyle gel (sodium bicarbonate, sorbitol, sodium coco sulfate, xylitol, bromelain en papain) je tanden witter. Ik ben geen tandarts dus, als jij wel gestudeerd hebt op deze ingredienten, mail me gerust.

whitening kit Smyle

De andere tools die ik wilde inzetten tijdens mijn 4 weken mondverzorgingschallenge had ik al enkele jaren in gebruik: de plastic vrije tandpasta tabletjes, het plastic vrije flosdraad en de tongschraper. Ook allemaal van Smyle.

plastic vrij flosdraad

Mijn doelen

Ik stapte deze uitdaging in met heldere doelen voor ogen, zodat ik goed wist waarvoor ik het deed, zeker op de dagen dat ik geen zin of tijd had of de avonden dat ik moe was.

  • Een schoner gebit
  • Gezonder tandvlees
  • Geen gaatjes meer
  • Wittere tanden
  • Dagelijks flossen
  • Tongschraper gebruiken

Mijn challenge

Het ging me eigenlijk een stuk gemakkelijker af dan ik dacht. Voor accountabillity zette ik na 1 week een reel online. Uitdagingen volhouden gaat altijd gemakkelijker als er mensen om je heen zijn die je eraan kunnen houden, ook als dat online is. En natuurlijk hoopte ik dat het een aantal van jullie ook zou inspireren om de uitdaging aan te gaan en beter voor je gebit te zorgen. Allemaal terwijl je ook beter voor de planeet zorgt. Win-win toch?

En ook betaalbaar, want in samenwerking met Smyle mag ik jullie 15% korting geven. Met de code kari15 krijg je 15% korting op je bestelling bij Smyle.

Ik heb 4 weken lang (inmiddels bijna 5 weken) iedere dag met de elektrische tandenborstel gepoetst. Deze is onwijs fijn. Als je op zoek bent kan ik je hem 100% aanbevelen. Hij poetst heel goed, geeft een schoon gevoel, de batterij gaat inderdaad lang mee (heb hem nog niet hoeven opladen) en ik vind het ideaal dat ik ook onder de douche kan poetsen, terwijl mijn conditioner intrekt. Verder heb ik één keer per dag geflost. Het is niet mijn grootste hobby en ik moet me er wel altijd even toe zetten, maar ik merkte al vrij snel resultaat, waardoor ik met steeds meer motivatie doorging. De eerste paar keer bloedde mijn tandvlees, maar daarna niet meer. Ik begin nu na een maand ook langzaam te voelen dat ik het wil doen, in plaats van dat ik het moet doen. Het voelt gewoon fijn als ik het heb gedaan. Ik ben het in de afgelopen maand 2 keer vergeten, maar toen waren we even heerlijk een romantisch weekendje weg.

De whitening kit heb ik 2 keer per week gebruikt. Het is een relatief simpel systeem. De eerste keer moet je even de bitjes vormen, door ze in heet water onder te dompelen en vervolgens 15 minuten in je mond te laten zitten, zodat ze de vorm van je gebit aannemen. Vervolgens hoef je alleen voor ieder gebruik even wat van de whitening gel op de bitjes te smeren en ze 15 minuten in te houden. Ik deed dit meestal als onderdeel van mijn self care routine (een maskertje, benen scheren, insmeren met olie, etc.) of tijdens het opvouwen van de was met een luisterboek.

elektrsiche tandenborstel Smyle

In alle eerlijkheid, de tongschraper is er een beetje bij ingeschoten in dit hele verhaal. Die heb ik misschien 1 keer per week gebruikt. Ik vind het nog steeds een game changer. Maar ik speelde blijkbaar even een ander spel afgelopen maand.

Mijn Smyle

Het flossen begint steeds meer een gewoonte te worden, dus ik ga doorzetten, want nieuwe gewoontes hebben meestal 6 tot 8 weken nodig om echt te landen. Ik merk wel dat het al veel minder een opgave is. En dat het uberhaupt is gelukt is al meer winst dan ik de afgelopen jaren heb behaald op dit gebied. Mijn tandarts is ruim een jaar geleden gestopt met aan me vragen of ik wel flos. Zo erg was het gesteld. Hij had me gewoon opgegeven. Ha! Look at me know.

Hier is de before and after, van 4 weken écht goed voor mijn gebit zorgen. Het voelt een beetje kwetsbaar, zo met mijn gebit op het (zie je gelijk up close het verschil van mijn huid mét en zonder foundation). Maar ik wil een oprecht beeld geven van het resultaat. En ik ben echt super tevreden! De whitening kit zal ik blijven gebruiken voor meer speciale gelegenheden. Als ik een event of uitje heb of als ik veel koffie aanslag heb en even een refresh wil. De elektrische tandenborstel en het plastic vrije flosdraad blijven, samen met de plastic vrije tandpasta tabletjes, een vast en dagelijks onderdeel van mijn zelfzorg routine. Ik ben fan!


Mocht je willen bestellen bij Smyle, vergeet dan de code kari15 niet te gebruiken, voor 15% korting op je bestelling!

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.