7x simpel en lekker veganistisch ontbijten

Ontbijt is niet mijn favoriete maaltijd van de dag. Ik heb altijd honger als ik ‘s ochtends wakker word, maar nergens trek in. Aya wordt meestal om een uur of zes wakker en na een half uurtje knuffelen slepen we onszelf, in pyjama naar de bank. Daar neergeploft drinkt zij een flesje melk en ik een sloot chicory koffie met amandelmelk. Na ongeveer een half uur zijn we allebei klaar voor een ontbijtje. Ben je benieuwd wat je zoal te kiezen hebt, als je veganistisch wilt ontbijten? Lees dan gauw verder! Geen ingewikkelde Instagram ontbijtjes, gewoon simpel & lekker!

Maandag

Veganistisch ontbijten

Ik ben niet de grootste fruit-liefhebber, dus als het even kan, eet ik fruit bij mijn ontbijt, want dan heb ik het maar weer gehad. In een shake vind ik dat het lekkerst. Alpro heeft verschillende smaken soja- yoghurt (naturel, verschillende vruchten, amandel, vanille) en die zijn heerlijk in allerlei shakes en smoothies. Een van mijn favoriete combinaties is sinaasappelsap met perzik “yoghurt”. Een appeltje erbij en we are good to go tot een uurtje of tien.

Dinsdag

Noten zijn onmisbaar als je plantaardig wilt eten. Een bakje muesli, met een handje gedroogd fruit en een handje gemengde noten maakt een super gezond, vegan ontbijt. Scheutje amandelmelk of sojamelk erbij en je komt de ochtend wel door.

Lees ook: 7 x Simpel & Lekker Veganistisch Lunchen!

Woensdag

Havermout is groot favoriet, ook bij niet- vegans. Super voedzaam en lekker warm. Ik maak het graag met havermelk klaar. Met wat voor fruit dat we die dag ook in huis hebben: frambozen smaken bijvoorbeeld heerlijk met havermout. Ook echt een power-ontbijtje dat je de hele ochtend draaiende houdt.

Donderdag

Ik vind brood erg lekker en het is wel zo gemakkelijk. Waldkorn is mijn favoriet. In de ochtend eet ik het liefst zoet beleg, bijvoorbeeld jam of appelstroop. Je maakt je jam extra lekker door verse bosvruchten toe te voegen.

Vrijdag

Iets meer werk misschien, maar wist je dat je super gemakkelijk veganistische pannenkoeken kunt bakken? De meeste mensen denken dat je ei nodig hebt om een mooie pannenkoek te krijgen. Niet dus. Gewoon wat pannenkoekenmeel en (gezoete) sojamelk door elkaar kloppen! Al zoveel vegetariërs en vleeseters hebben onze vegan pannenkoeken gegeten en niemand proefde het verschil. Je kunt wat rozijntjes toevoegen, of appel, of kaneel. Aya en ik vinden pannenkoeken het lekkerst met appelstroop of poedersuiker.

Zaterdag

Een broodje uit de oven geeft je ontbijt gelijk een upgrade. En terwijl je broodje in de oven ligt te bakken, kun je mooi je eigen pruimen- of abrikozenjam maken. Even de kook over 2 pruimen en 2 abrikozen, prakken en je hebt een heerlijke fruit- spread. Dit is echt een power ontbijt waar je uren op kunt teren.

Zondag

Het enige hartige beleg dat ik lekker vind in de ochtend is notenpasta. Pinda of nog beter: amandel. En dan vooral de witte. Belachelijk duur, maar zo ongelooflijk worth it. Je vindt de lekkerste witte amandelpasta in de biologische winkel. Heerlijk op brood of ontbijtcrackers. Super voedzaam en gezond!

Thank you for reading!

3 thoughts on “7x simpel en lekker veganistisch ontbijten

Leave a Reply