7 x simpel & lekker veganistisch lunchen

Het eerste dat mensen zeggen als ze horen dat ik veganistisch eet, is: “Oe, is dat niet moeilijk?”. De meeste vleeseters (en ook veel vegetariërs en pescotariërs) kunnen zich niet voorstellen dat je lekkere en gevarieerde maaltijden kunt maken als je geen kaas, melk, ei, vlees en vis eet. Daarom, voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat je zoal te kiezen hebt als je veganistisch eet en voor mijn mede vegan foodies: hier zeven lekkere, veganistische lunch ideeen. En maak je geen zorgen, dit zijn geen ‘zelf gepelde en vervolgens vijftien uur geweekte Instagram- gerechten’ die eruit zien als kunstwerkjes en een eeuwigheid duren om te maken. Gewoon simpel, snel en smakelijk veganistisch lunchen. En allemaal te krijgen bij de Appie.

Maandag

Bonen zijn een belangrijk onderdeel van een veganistisch dieet. Gelukkig zijn er super veel soorten, maten en smaken en ik vind ze allemaal lekker. Maar witte bonen zijn mijn favoriet (ook van Aya). Voor deze lunch heb je nodig: twee volkoren boterhammen, houmous met zongedroogde tomaat van de Albert Heijn en een klein blikje witte bonen in tomatensaus (even opwarmen).

Dinsdag

Ik maak altijd graag zelf veganistische groenteballetjes, maar de Appie heeft ook een paar heerlijke veganistische vleesvervangers. Een van mijn favorieten is de Tivall Vega Schnitzel. Helemaal vegan, met een lekkere, knapperige korst en in een handomdraai klaar. Op een lekker broodje met rucolasla, tomaat en olijven. Lekkere veganistische sausjes voor erop: mosterd & chilisaus.

Columns by Kari Tivall vegan schnitzel
Columns by Kari Tivall vegan schnitzel

 

Lees ook: 7 keer veganistisch ontbijten!

Woensdag

De Albert Heijn heeft een aantal heerlijke veganistische, kant & klare salades. Ideaal voor als je weinig tijd hebt, maar toch gezond wilt eten. Super handig ook voor op werk of onderweg. Mijn favoriet is de AH Groente & Quinoa Noten salade. Deze salade bevat aangezuurde quinoa, sojabonen, pompoenpitten en hennepzaad met een cupje soja-gember-sesamdressing en een zakje pistache-amandelmix. Als ik thuis ben bak er altijd graag een vegan burger bij. Deze AH Mais-Wortel Burger is echt zalig!

Donderdag

Ik maak graag zelf veganistische balletjes of burgers, maar die kunnen echt niet op tegen die van de AH. Ook de nuggets van de Vegetarische Slager zijn 100% plantaardig. En zo, zo lekker! Bak een frietje erbij en de volgende keer dat je in de Mac Donalds zit kun je alleen nog maar terugdenken aan dit gezondere, veganistische alternatief! Ook de Tivall nuggets zijn trouwens vegan! Absolute aanrader.

Columns by Kari AH Mais Wortel Burger
Columns by Kari AH Mais Wortel Burger
Columns by Kari Vegetarische slager
Columns by Kari Vegetarische slager

 

Vrijdag

Ter afsluiting van de week een veganistische pizza. Misschien moeilijk te geloven voor de diehard pizza lover, maar een pizza zonder kaas kan ook super lekker zijn! De AH Naturel pizzabodems zijn helemaal veganistisch en bevatten ook geen E-nummers. Slechts 8 minuten in de oven met een laagje tomatensaus, voorgesneden groenten, olijven, knoflook, kruiden en olijfolie en voila: mijn favoriete pizza! Je kunt hier gemakkelijk met z’n tweeën (of twee dagen) van eten trouwens!

Zaterdag

Columns by Kari AH Olijven Tapenade
Columns by Kari AH Olijven Tapenade
Columns by Kari AH biologische falafel

Er is super veel keuze bij de Appie wat betreft soorten falafel. Mijn favoriet is de AH Biologische Falafel. Een super snel en heerlijk lunchgerecht is een meergranenwrap met houmous en falafel. Je kunt er ook sla & rauwkost in doen. En als je er couscous bij maakt, heb je een heerlijk avondmaaltje. Couscous is sowieso een musthave voor iedere vegan keuken.

Zondag

Een gewone boterham met pindakaas is ook veganistisch en super lekker! Ander veganistisch broodbeleg is: jam, appelstroop, avocado, notenpasta, amandelpasta, verschillende soorten houmous en een van mijn favorieten:  olijven tapenade. Vaak zit er vis in olijven tapenade, maar niet in de AH eigen merk tapenade. (In de zongedroogde tomaten tapenade zit wel ansjovis!) Verder is er een enorme keuze aan “nepvlees” broodbeleg (kipfilet, boterhamworst, etc.) van Tivall en de Vegetarische Slager. Mijn vrouw en dochter zijn er dol op. Deze zijn meestal niet veganistisch, maar er zijn wel een paar vegan varianten. Zoals de boterhamworst en de provinciaalse boterhamworst van de Vegetarische Slager.

Thank you for reading!

9 thoughts on “7 x simpel & lekker veganistisch lunchen

  1. Lekkere ideeën! Ik twijfel ook wel eens of ik volledig vegan wil worden, ik ben 10 jaar vegetariër geweest en besloot op een dag weer vlees te eten. Maar ik merk aan mezelf dat ik hier steeds minder behoefte aan heb en ik ook vaak de veganisten opties erg lekker vind. Misschien beginnen als parttime vegan ?

    1. Wat een goed idee om part time te beginnen! Vooral gewoon goed naar jezelf luisteren denk ik! En lekker blijven genieten. Er zijn zoveel lekkere vegan/veggie opties! Ik ben benieuwd naar je ervaringen als je ermee aan de slag gaat!

Leave a Reply