7 x simpel & lekker veganistisch lunchen

Het eerste dat mensen zeggen als ze horen dat ik veganistisch eet, is: “Oe, is dat niet moeilijk?”. De meeste vleeseters (en ook veel vegetariΓ«rs en pescotariΓ«rs) kunnen zich niet voorstellen dat je lekkere en gevarieerde maaltijden kunt maken als je geen kaas, melk, ei, vlees en vis eet. Daarom, voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat je zoal te kiezen hebt als je veganistisch eet en voor mijn mede vegan foodies: hierΒ zeven lekkere, veganistische lunch ideeen. En maak je geen zorgen, dit zijn geen ‘zelf gepelde en vervolgens vijftien uur geweekte Instagram- gerechten’ die eruit zien als kunstwerkjes en een eeuwigheid duren om te maken. Gewoon simpel, snel en smakelijk veganistisch lunchen. En allemaal te krijgen bij de Appie.

Maandag

Bonen zijn een belangrijk onderdeel van een veganistisch dieet. Gelukkig zijn er super veel soorten, maten en smaken en ik vind ze allemaal lekker. Maar witte bonen zijn mijn favoriet (ook van Aya). Voor deze lunch heb je nodig: twee volkoren boterhammen,Β houmous met zongedroogde tomaat van de Albert Heijn en een klein blikje witte bonen in tomatensausΒ (even opwarmen).

Dinsdag

Ik maak altijd graag zelf veganistische groenteballetjes, maar de Appie heeft ook een paar heerlijke veganistische vleesvervangers. Een van mijn favorieten is de Tivall Vega Schnitzel.* Helemaal vegan, met een lekkere, knapperige korst en in een handomdraai klaar. Op een lekker broodje met rucolasla, tomaat en olijven. Lekkere veganistische sausjes voor erop: mosterd & chilisaus. *helaas is deze burger niet meer veganistisch – voor een vegan schnitzel kun je terecht bij Vegafit, ook in de schappen van de AH.

[easy-image-collage id=13742]

 

Lees ook: 7 keer veganistisch ontbijten!

Woensdag

De Albert Heijn heeft een aantal heerlijke veganistische, kant & klare salades. Ideaal voor als je weinig tijd hebt, maar toch gezond wilt eten. Super handig ook voor op werk of onderweg. Mijn favoriet is de AH Groente & Quinoa Noten salade. Deze salade bevatΒ aangezuurde quinoa, sojabonen, pompoenpitten en hennepzaad met een cupje soja-gember-sesamdressing en een zakje pistache-amandelmix. Als ik thuis ben bak er altijd graag een vegan burger bij. Deze AH Mais-Wortel Burger is echt zalig!

Donderdag

Ik maak graag zelf veganistische balletjes of burgers, maar die van de AH zijn ook echt heerlijk! Ook de nuggets van de Vegetarische Slager zijn 100% plantaardig. En zo, zo lekker! Bak een frietje erbij en de volgende keer dat je in de Mac Donalds zit kun je alleen nog maar terugdenken aan dit gezondere, veganistische alternatief! Absolute aanrader.

[easy-image-collage id=13743]

 

Vrijdag

TerΒ afsluiting van de week een veganistische pizza. Misschien moeilijk te geloven voor de diehard pizza lover, maar een pizza zonder kaas kan ook super lekker zijn! De AH Naturel pizzabodems zijn helemaal veganistisch en bevatten ook geen E-nummers. Slechts 8 minuten in de oven met een laagjeΒ tomatensaus, voorgesneden groenten, olijven, knoflook, kruiden en olijfolie en voila: mijn favoriete pizza! Je kunt hier gemakkelijk met z’n tweeΓ«n (of twee dagen) van eten trouwens!

Zaterdag

[easy-image-collage id=13745]

Er is super veel keuze bij de Appie wat betreft soorten falafel. Mijn favoriet is de AH Biologische Falafel. Een super snel en heerlijk lunchgerecht is een meergranenwrap met houmousΒ en falafel. Je kunt er ook sla & rauwkost in doen. En als je er couscous bij maakt, heb je een heerlijk avondmaaltje. Couscous is sowieso een musthave voor iedere vegan keuken.

Zondag

Een gewone boterham met pindakaas is ook veganistisch en super lekker! Ander veganistisch broodbeleg is: jam, appelstroop, avocado, notenpasta, amandelpasta, verschillende soortenΒ houmous en een van mijn favorieten: Β olijven tapenade. Vaak zit er vis in olijven tapenade, maar niet in de AH eigen merk tapenade. (In de zongedroogde tomaten tapenade zit wel ansjovis!) Verder is er een enormeΒ keuze aanΒ “nepvlees” broodbeleg (kipfilet, boterhamworst, etc.) van Tivall en de Vegetarische Slager. Mijn vrouw en dochter zijn er dol op. Deze zijn meestal niet veganistisch, maar er zijn wel een paar vegan varianten. Zoals de boterhamworstΒ en de provinciaalse boterhamworst van de Vegetarische Slager.

Thank you for reading!

10 thoughts on “7 x simpel & lekker veganistisch lunchen

  1. Lekkere ideeΓ«n! Ik twijfel ook wel eens of ik volledig vegan wil worden, ik ben 10 jaar vegetariΓ«r geweest en besloot op een dag weer vlees te eten. Maar ik merk aan mezelf dat ik hier steeds minder behoefte aan heb en ik ook vaak de veganisten opties erg lekker vind. Misschien beginnen als parttime vegan ?

    1. Wat een goed idee om part time te beginnen! Vooral gewoon goed naar jezelf luisteren denk ik! En lekker blijven genieten. Er zijn zoveel lekkere vegan/veggie opties! Ik ben benieuwd naar je ervaringen als je ermee aan de slag gaat!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.