7 x Lekkere en Gezonde Veganistische Tussendoortjes

Ben jij je Liga koeken ook een beetje zat en kan je wel wat tussendoortjes-inspiratie gebruiken? Vandaag deel ik 7 heerlijke veganistische tussendoortjes die ook nog eens gezond zijn! Ze zijn allemaal kids- proof en de recepten zijn niet ingewikkeld. Lees gauw verder!

1. Een groene smoothie

Healthy Green Smoothie Recipe

Een super gezonde snack, die niet alleen erg lekker is, maar ook heel handig is voor onderweg. Je kunt eindeloos variΓ«ren met de groene smoothie. Mijn favoriete recept, met boerenkool, vind je hier.

2. Havermoutballetjes met rauwe chocolade

veganistische havermout balletjes met amandelpasta

Een heerlijke snack om in de koelkast te hebben. Je rolt ze in een handomdraai, zet ze koud en (guilt free) snaaien maar. Mijn recept, met witte amandelpasta en rauwe chocolade, vind je hier!

3. Een kleurrijke “froothie bowl”

Froothie Bowl

Een smoothie zonder groente, is eigenlijk geen smoothie, dus noem ik het maar een froothie. Jouw favoriete fruit, gemengd met wat soja yoghurt en een aantal voedzame toppings maken dit tot een tussendoortje dat je veel energie geeft en boordevol vitaminen zit. Mijn favo recept lees je hier.

Lees ook: 7x Lekker en Simpel Veganistisch Ontbijten

4. Veganistische cupcakes met appel en cranberry

veganistische muffins

Muffins zijn super kids proof: ze zien er leuk uit, de porties zijn behapbaar en je kunt ze helemaal afstemmen op de voorkeuren van je kind. Een van onze favo muffin recepten bevat:

  • 75 gram amandelmeel
  • 100 gram bloem
  • 80-100 ml amandelmelk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl gist
  • 2 el veganistische bakboter
  • een zakje vanillesuiker
  • 1 el dadensiroop of agavesiroop
  • 1 tl kaneel
  • 1 appel
  • een handvol rozijnen of cranberries
  • Ter variatie kun je walnoten of cacaopoeder toevoegen!

Even alles door elkaar kneden, in een muffin bakblik doen en 30-45 minuten op 200 graden in de oven.

5. Uit een lekker potje

Dit tussendoortje maak je in twee minuten klaar. Een leeg potje met op de bodem wat soja yoghurt, daarboven een halve appel en een handje frambozen, met als topping chipzaadjes en macapoeder. Je kunt er ook nog wat nootjes bij doen voor extra energie.

6. Mueslirepen met havermout en banaan

Vegan Breakfast Bars

Dit zijn Aya’s favoriete tussendoortjes: de havermout repen. Je maakt ze in 10-15 minuten en daarna gaan ze nog een kwartiertje in de oven. Super gezond, met banaan, amandelmelk, nootjes en gedroogd fruit. Lees mijn recept hier.

7. Veganistische pannenkoeken

vegan pancakes recipe

Natuurlijk kan dit ook gewoon een ontbijtje of lunch zijn, maar ik vind het heerlijk om koude pannenkoeken als tussendoortje te eten. Het idee dat je ei nodig hebt voor pannenkoeken is onzin. Lees hier hoe je Aya’s favoriete vegan pannenkoeken maakt!

Lees ook: 7x Lekker en Simpel Veganistisch Lunchen

Thank you for reading!

One thought on “7 x Lekkere en Gezonde Veganistische Tussendoortjes

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.