Veganistische Havermout balletjes met amandelpasta en cacao

Ik zorg er altijd voor dat er lekkere en gezonde tussendoortjes in de koelkast staan, zodat Aya en ik gedurende de dag kunnen verantwoord kunnen snoepen. Deze veganistische havermout balletjes, met witte amandelpasta en cacao, zijn favoriet. Een super simpel recept, dat in 3 stappen klaar is. Ideaal voor haastige ochtenden, snack bij de thee of een avondje Netflix & Snaai. Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder!

Dit heb je nodig voor 12 veganistische havermout balletjes

 • 100 gram havermout
 • 75 ml amandelmelk
 • 2 eetlepels witte amandelpasta
 • 1 el dadel siroop
 • 1 el rauwe cacaopoeder
 • 1 el rauwe cacao nibs
 • 1 hand gemengde noten, in kleine stukjes gehakt
 • 1 tl chiazaad
 • 1 tl macapoeder
 • 1 tl vanillesuiker
 • 1 el amandelmeel

havermout balletjes met amandelpasta

Zo maak je deze heerlijke vegan snack

 1. Doe alle ingredi├źnten in een kom en roer met een vork, tot je een mooie, stevige pasta hebt.
 2. Rol kleine balletjes en leg ze op een schaal.
 3. Zet de schaal ongeveer 2 uur in de koelkast – en smullen maar!

Check ook mijn favoriete havermout reep recept, helemaal vegan en super lekker!

Als je een notenallergie hebt, vervang de noten dan met zaden & pitten (zonnebloempitten, sesamzaad en pompoenpitten) en de amandelpasta met tahini. Je kunt ook de cacao weglaten en gaan voor rozijnen of cranberries, voor een lekkere frisse bite.

Ik heb deze balletjes ook gemaakt voor Batavia Coffee, een super tof Nederlands cold drip koffie bedrijf. Check het recept hier. Deze zijn uiteraard niet meer kids- proof, maar door de toevoeging van cold drip coffee krijgen ze wel een extra energie boost. Misschien handig voor de maandagochtend?

Thank you for reading!

One thought on “Veganistische Havermout balletjes met amandelpasta en cacao

Leave a Reply