Vegan Prei gerecht met Zoete Aardappel Frietjes

Als het ergens op de kaart staat, bestel ik ze altijd: zoete aardappel frietjes. Maar ik maakte ze eigenlijk nooit thuis. Geïnspireerd geraakt door Culinea.nl, de toffe recepten website van Hanneke de Jonge, besloot ik het eens te proberen. En ooo wat was dat heerlijk.  Gecombineerd met een simpel maar smaakvol prei gerecht met witte kool – ook van Culinea – is dit een maaltijd die ik nog vele malen zal herhalen. Dus ik moest ‘m natuurlijk even delen!

Het Prei Gerecht met Witte Kool

Ik kan mij niet eens herinneren wanneer ik voor het laatste witte kool heb gegeten, terwijl het vooral rauw zo smaakvol is en ook nog eens heel gezond. Daarom was ik gelijk geïntrigeerd door dit recept van Culinea. De tweede reden waarom ik het wilde uitproberen was, omdat er een kruidenmix in moet waar ik van mijn leven nog niet van had gehoord:  Shichimi togarashi. Dit is een Japanse kruidenmix van zeven kruiden – super smaakvol!

Het enige dat je voor dit groentegerecht nodig hebt is witte kool, prei, knoflook, Shichimi togarashi en olijfolie. Even de boel bakken en klaar is kees. Super simpel en toch ontzettend lekker. En helemaal vegan natuurlijk.

Prei Gerecht met Witte Kool

De Zoete Aardappel Frietjes

Ik zou iedere week wel zoete aardappel frietjes kunnen eten. En waarom ook niet? Zo ingewikkeld is het niet. Je neemt ongeveer 1 middelgrote zoete aardappel per persoon en snijdt hem in frietjes. Verwarm de oven voor (225 graden). Doe de frietjes in een ovenschaal of leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie of zonnebloemolie. Culinea gebruikt tijm als extra smaakmaker – ik wist in de winkel even niet meer of ik tijm mag tijdens de zwangerschap, dus gebruikte Cajun kruiden (zoooo lekker!!).



Na ongeveer 30-45 minuten (afhankelijk van je oven, dus af en toe even draaien & proeven) zijn ze klaar. Zoete aardappel is natuurlijk super zacht, dus het is best een kunst om ze knapperig te krijgen. Maar ik kan je garanderen, ook als ze wat zachter zijn, zijn ze verrukkelijk! En super kids proof!

Eet Smakelijk!

Thank you for reading!

Hanneke en ik hebben een recepten swap gedaan. Zij maakte mijn havermoutballetjes!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.