Het Lekkerste Vegan Eten op VeggieWorld 2018 in de Jaarbeurs Utrecht

Dit weekend waren Isaya en ik op Veggie World 2018 in de Jaarbeurs Utrecht. VeggieWorld is de grootste internationale plant based beurs van de Benelux. Je kunt er kennis maken met het lekkerste vegan eten, natuurlijke cosmetica en toffe kledingmerken. Wij kwamen vooral voor het eten, want hoe fijn dat je ergens bent waar je alles kunt eten, omdat het allemaal vegan is! Van ijs tot taart & koek, van hamburgers tot dΓΆner kebab en van streetfood tot alle soorten pasta’s, sauzen, snacks en drankjes? We hebben zoveel mogelijk geproefd enΒ dit is onze top 10 van het lekkerste vegan eten op VeggieWorld 2018!

1. Vegan ijs

We begonnen de ochtend met ijs. Want, waarom niet? Rawito had overheerlijke ijsjes. Wij doken natuurlijk meteen in de chocola. Het “raw icecream” van Rawito bevat geen lactose, geen gluten, geen kunstmatige kleurstoffen en geen suiker. Volledig plantaardig. De gemiddelde roomijs eter denkt nu misschien yuk! Maar het is zo ontzettend lekker! Zoals wel meer van de verkopers op VeggieWorld heeft Rawito nog geen verkooppunt in Nederland. Maar dat gaat vast niet lang meer duren…

Ook IceDate stond op VeggieWorld. En ook dat zag er heerlijk uit: allerlei soorten plantaardig ijs, gemaakt van dadels, noten en fruit. Zonder suikers of toevoegingen. Voorlopig alleen te koop in Duitsland, maar laten we hopen…

2. Plantaardige melk

Wij drinken al jaren Alpro en Provamel: havermelk, amandelmelk, soya melk en de “giraffenmelk”, oftewel de Alpro groeidrink van Aya. Op VeggieWorld maakte ik echter kennis met ooomega. Plantaardige melk op basis van lijnzaadolie! Lijnzaadolie is de natuurlijke bron met de hoogste concentratie omega 3 (ALA) van alle plantaardige bronnen. Ik gooi lijnzaadolie om deze reden regelmatig door onze salades en smoothies. 1 glas van ooomega bevat 60% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid omega 3. Hij komt in 3 smaken: original (met een beetje stevia), original sweetened (met een beetje suiker) en macchiato (koffiesmaak). Ooomega heeft verschillende verkooppunten in Nederland.

3. Terrasana

Terrasana heeft een gigantisch aanbod van biologische producten. Van notenpastis tot mediterrane lekkernijen en van superfoods tot snacks. Maar ook dropjes, snoepjes, hummus, pesto, pizzadeeg, pasta’s, muesli… en chippies! Want daar hingen Aya en ik natuurlijk direct in, na het ijs. De chips van Terrasana zijn niet gefrituurd, maar gestanst met behulp van hitte. Een zak mais chipjes moest mee en daar knabbelden Aya en ik lekker op na een lange dag VeggieWorld. Heerlijk: hij is op! Terrasana heeftΒ veel verkooppunten door het hele land.

4. Weed Lunch

Kiezen wat voor lunch we zouden gaan eten was gewoon moeilijk. Een heerlijk luxe probleem: alles was plantaardig en dus een optie. Toch ging ik voor iets wat ik kende: The Dutch Weed Burger. De burgers van The Dutch Weed Burger zijn namelijk heerlijk, op basis van zeewier en verkrijgbaar in diverse restaurants.

Columns by Kari lekkerste vegan eten op VeggieWorld 2018

5. Just.. Heavenly

Na al het snacken en de lunch zat ik bomvol, maar ik kon gewoon niet voorbij Heavenly Cupcakes lopen. Heavenly Cupcakes is een vegan bakkerij en lunchroom uit Rotterdam. Als er ooit een passende naam of een reden om naar Rotterdam te gaan was… Zucht. Ik heb een chocolade cupcake en een suiker donut meegenomen voor thuis (lees: in de trein naar huis). Ze doen ook bestellingen op maat, dus tip voor een (bedrijfs)feestje of trouwerij.

The Dutch Vegan Bakery stond er trouwens ook en ook dat zag er goddelijk uit. Deze staat op mijn to taste lijstje. De bakkerij zelf staat in Zaandijk, maar je kunt ook online bestellen.

6. Hobbit

Waar ik ook zo ongeveer alles heb geproefd wat er maar te proeven was, was het kraam van Hobbit. Ze hebben een mega assortiment aan overheerlijk veganistisch broodbeleg, maar ik was vooral niet weg te slaan bij de burgers. Ekoplaza heeft een deel van de Hobbit producten in het assortiment!

7. Vegan DΓΆner

Ik kon niet weggaan zonder de vegan BΓΆrek van DΓΆner Makam, een veganistisch dΓΆner restaurant (!) uit Duitsland, mee te nemen voor ‘s avonds. Het is een soort spinazie wrap met seitan en lekker!! En er hing seitan aan het spit in plaats van een homp vlees πŸ˜‰ Voorlopig alleen verkrijgbaar op events als VeggieWorld en natuurlijk in Duitsland. Maar laten we hopen heel gauw ook in Nederland.

8. Veggiedeli

Veggiedeli is een webshop met exclusief plantaardige producten, Ze hebben een giga assortiment van vleesvervangers, visvervangers, kaasvervangers (was Aya erg van gecharmeerd!), eivervangers, beleg, soepen, sauzen, lekkernijen, dranken… noem maar op. Alles waarvan je dacht dat je het moest missen, als je over zou stappen op veganistisch eten,kun je bij Veggiedeli bestellen – maar dan 100% plantaardig!

9. Plantaardig zoet van Sharp Sharp

Het zag er zo mooi uit allemaal, dat ten eerste, de producten van Sharp Sharp. Taartjes zo snoezig als wat en koekjes waar je gelijk bovenop wilde duiken. Sharp Sharp was waarschijnlijk het meest Instagrammable kraampje van VeggieWorld. Alles is 100% plantaardig, gluten vrij, biologisch en vrij van geraffineerde suikers. Dit moet je gaan proeven en dat kan op heel veel plekken in Nederland.

10. Provamel

Deze zullen velen van jullie waarschijnlijk wel kennen. Provamel heeft allerlei soorten biologische, plantaardige melk, toetjes, kwark, room, boter en yoghurt. Het ligt in bijna iedere natuurwinkel en bij de Appie, dus het is super toegankelijk. Provamel is een hele lekkere en laagdrempelige plek om te beginnen als je plantaardig eten wilt uitproberen!

Excuses voor het gebrek aan nuftige blog-foto’s van het event en onze proeverijen, maar zoals je vast begrijpt had deze pregnant mama het erg druk met eten…

Lees ook: de 10 leukste merken op de Negenmaandenbeurs 2018!

Thank you for reading!

One thought on “Het Lekkerste Vegan Eten op VeggieWorld 2018 in de Jaarbeurs Utrecht

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.