6 Leuke Knutselideeën voor Peuters & Kleuters | SES Creative

Als je ons op Instagram volgt, weet je dat Isaya bijna iedere dag schildert. Die liefde voor verf heeft ze van mij en ik ben blij dat ik die heb kunnen overdragen. Maar van knutselen heb ik niet zoveel kaas gegeten. Dat is echt een vak apart. Aya vindt knutselen wel heel leuk en daarom wil ik het graag met haar mee leren. Maar ik heb wel een beetje hulp nodig. De knutselboxen van SES creative vind ik echt een uitkomst. Met deze 6 knutselideeën voor peuters en kleuters kun je je uren vermaken met je creatieve kroost. 

SES schilder set

1. Schilder binnen of buiten de lijntjes

In deze schilderset zitten 16 super schattige afbeeldingen die je kunt beschilderen, 6 kleuren verf en een goede kwast. In ons huis worden dingen als buiten de lijntjes schilderen en blauwe giraffen goed gewaardeerd, dus de regels van de set volgen we niet. Maar dat maakt het niet minder leuk. Aya vermaakt zich zo een uur met deze schilderset.

En hij is ook heel handig om mee te nemen als je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat. Wij bezoeken regelmatig familie in het oosten en noorden van het land en dan is het wel zo handig als we een compacte schilderset kunnen meenemen.

SES Schelpen Set

2. Schelpen beschilderen

Met deze schelpenset hebben we ons drie middagen vermaakt. Eerst natuurlijk alle schelpjes schilderen. Aya had een rode dag: alle schelpen moesten rood en aan de binnenkant geverfd worden. Helemaal prima. Behalve schelpen, bevat deze set ook weer 6 kleuren verf, een kwast, lijm, glitter, chenilledraad (Ja, ik kende dat woord ook niet, maar als je het op de foto ziet weet je wat het is), sjablonen voor zeediertjes en stickertjes om ze af te maken.

3. Schelpen omtoveren tot zeedieren

Ik heb de sjabloontjes voor aya uitgeknipt en daarna hebben we samen een hele verzameling zeediertjes gemaakt. Lekker kliederen met lijm en van het overgebleven chenilledraad hebben we een mooie kroon gemaakt.

[easy-image-collage id=18202]
4. De zeedieren naar zee

De beestjes moesten natuurlijk nog een thuis krijgen. Aya beschilderde een canvas en daarna plakten we de diertjes erop. Als je trouwens net zo’n vrije creatieveling in huis hebt als ik, raad ik je aan om de vingerverf van SES te kopen. Die was je overal uit (kleren, kinderlijven, tafels, katten en al het andere dat het creatieve proces moet ontgelden) en is helemaal safe.

SES Gips Set

5. Zelf gips maken

Dit is echt zo iets waar ik niet op was gekomen, als knutsel-leek. Maar hoe leuk! Zelf gips maken, gieten en versieren. Met deze set is het super makkelijk. Aya vond het geweldig om het water toe te voegen, te roeren (“bakken”) en vervolgens in de vormpjes te gieten. Dat laatste werd natuurlijk een heerlijke kliederboel. De gips die we overhadden, hebben we in cupcake bakvormpjes gegoten, zodat Aya ook “cupcakes” kon versieren. Dat vind ik ook zo leuk aan deze boxen: je raakt geïnspireerd om nieuwe knutselideeën uit te proberen.

[easy-image-collage id=18223]
6. Gips diertjes versieren

Als je het gips 24 uur hebt laten drogen, is het klaar om versierd te worden. In de gipsdoos zit, behalve gips, ook 6 kleuren verf, een kwast en glitter! Dus je kunt helemaal los gaan. De gips beestjes zijn ook leuk om cadeau te geven aan opa’s en oma’s, of voor bij een verjaardagstraktatie! Met een deel van de overgebleven glitter hebben we schilderijtjes gemaakt.


Via de website van SES vind je alle producten die ik heb genoemd en nog veel meer. Als je op een product klikt, zie je onderaan de beschrijving waar je het kunt kopen. Deze logo’s zijn directe linkjes naar het betreffende product in de webshop. Dat maakt het shoppen heel gemakkelijk.

Thank you for reading!

Deze blogpost is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op Columns by Kari. Of neem contact op!

One thought on “6 Leuke Knutselideeën voor Peuters & Kleuters | SES Creative

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.