Kleine Rustmomenten Inbouwen met Teatox

Hoe meer kleine rustmomenten je kunt inbouwen gedurende je dag, hoe meer geluksmomenten je zult ervaren. Het hoeven geen grootse dingen te zijn, je hoeft er geen extra tijd voor vrij te maken en het hoeft geen bakken met geld te kosten. Het geluk zit in de kleine dingen. In de bloemen die overal groeien in de lente en zomer, in een grappig zinnetje dat je kind uitspreekt, in een heerlijk ruikende kop thee na het avondeten. Wat kan ik daar van genieten. In deze blog neem ik je mee langs de rustmomenten gedurende mijn dag, van ontbijt tot slapengaan, waar ik gelukkig van word!

Over Teatox

Thee is voor mij een ultieme manier om te ontspannen. De combinatie van een heet drankje, waar je toch Γ©cht even stil voor moet zitten en de kruidige geuren, waardoor je in het hier & nu wordt getrokken, maken theemomenten tot perfecte rustmomenten. Een kopje thee zelf zetten is fijn: als iemand anders een kopje thee voor je zet aan het einde van de dag… als moeder ervaar ik dat echt als een ultieme luxe.

De afgelopen weken heb ik de producten van TeatoxΒ getest. Teatox is een biologisch theebedrijf dat de kracht van natuurlijke ingrediΓ«nten gebruikt om zalige, bijzondere theeΓ«n te creΓ«ren.Β Ze maken heerlijke theeΓ«n die niet alleen een positieve invloed hebben op de gezondheid, maar ook op de geest. Thee om te ontspannen, innerlijke rust te vinden, te focussen en energie te krijgen. Maar ook thee die helpt tegen lichamelijke klachten, op een natuurlijke manier detoxen, rijk zijn aan antioxidanten, je immuunsysteem versterken en je huid beschermen van binnenuit.

Teatox is verkrijgbaar bij Solobiomooi.

Rustmomentje tijdens het ontbijt

Hoe je je dag begint, heeft zoveel impact op je ochtend of zelfs de rest van je dag. Voor veel mensen is het ontbijt een “vlug-vlug-komen-we-niet-te-laat-hebben-we-alles?”- moment. Als je kinderen hebt, is een rustige maaltijd een luxe die niet altijd haalbaar is. Toch probeer ik iedere ochtend de tijd te nemen voor een gezond ontbijt.

Een van mijn favoriete ontbijtjes isΒ homemade granola, met soja yoghurt en fruit. Altijd een glas water erbijΒ en zo af en toe ook een mok biologische matcha theeΒ van Teatox. Matcha thee bevat 137 keer meer antioxidanten dan gewone groene thee. De thee staat er hierdoor om bekend vrije radicalen te bestrijden, waardoor deze geen schade kunnen aanrichten aan jouw gezonde cellen. Verder geeft de groene poeder je energie en verbetert het je concentratie – uiteraard allemaal op natuurlijke wijze. Wat wil je nog meer in de vroege ochtend?

Tijdens de zwangerschap moet je overigens voorzichtig zijn met matcha thee. Met name in de laatste drie maanden van de zwangerschap. Daarom drink ik deze thee momenteel niet iedere dag.Β 

Ook goed om te weten: matcha thee ziet er misschien een beetje heftig uit door de groene kleur, maar het smaakt niet zoals het eruit ziet. De smaak is veel zachter dan je verwacht. Ook heel lekker: je kunt de poeder toevoegen aan opgewarmde (plantaardige) melk, in plaats van gekookt water.

“Enjoy today”

Rustig opstarten met Lavendel

De Yoga Spirit thee van TeatoxΒ is mijn favoriete thee – ik durf zelfs te zeggen of all time. Deze thee bevat onder andere venkel, rozenbottel, kamille, johannesbrood en lavendel. Maar hij ruikt vooral naar lavendel en daar ben ik gek op. Mijn hersenen maken automatisch een ontspan-linkje als die geur ruik. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet minstens twee flinke mokken Yoga Spirit thee drink.

Ik maakte ook echt een vreugdedansje toen ik de Teatox Thermo-Go Rosegold Bottle zag. Heb je ooit zo’n mooie thermos gezien? Hij is van glas en je kunt kiezen uit verschillende kleuren voor de dop (ik wilde natuurlijk roze). Er zit een uitneembaar zeefje in, waar je de thee in kan laten trekken. In de ochtend drink een thermos leeg om rustig op gang te komen. Bijvoorbeeld als ik aan het bloggen ben, het huishouden doe, op de yogamat sta of een wandeling maak met Aya. En ‘s avonds neem ik een thermos mee naar boven, zodat ik nog even kan ontspannen met heerlijke, hete lavendelthee voor het slapen gaan.

“Do what you love”

Een concentratie boost in de middag

Mijn andere favoriete geur is eucalyptus. Dat is voor mij een activerende geur die ook heel ontspannend werkt. Ik waan me altijd direct in de hammam als ik die geur ruik. De Fresh Focus thee van TeatoxΒ bestaat onder andere uit groene thee, eucalyptus, ginseng en rozemarijn. De thee helpt je om gefocust te blijven. Ideaal dus voor een uurtje of 4, als je concentratie begint te zakken en je moe begint te worden. Deze biologische groene thee geeft je nog even de boost die je nodig hebt om de rest van de dag goed door te komen. En hij is zalig!

“Focus on the positive”

In balans na een lange dag

De Daily Balance thee van TeatoxΒ is een kruidige thee op basis van citroengras, gember, verbana en honeybush. Verbana helpt om te ontspannen en honeybush geeft de thee een licht zoete smaak. De citroen en gember geven de geur en smaak een heerlijke, extra dimensie. Ik vind deze thee perfect voor de avond, na het eten, met een lekker stukje 72% pure chocolade, nog even met de voetjes omhoog op de bank.

“May we live like the lotus, at ease in the muddy water”

Jouw rustmomenten vinden

Gedichten lezen tijdens het drinken van een kop hete thee is een van mijn favoriete manieren om te ontspannen. Het mooiste gedicht dat ooit is geschreven wat mij betreft, is van Rutger Kopland. Het heet Brief uit het Beloofde Land. Het gaat over hoe we zoeken naar het ultieme geluk – het beloofde land – maar dat je kunt gaan waarheen je wilt, maar jezelf altijd meeneemt, waardoor het beloofde land verboden blijft als je het geluk en de innerlijke rust niet kunt vinden in de kleine dingen, in jezelf en overal om je heen, waar je ook bent. Bijvoorbeeld “als de avond in het dal warm en volmaakt uit de bomen valt”. Of, in een simpel kopje thee.

“Het beloofde land is verboden”

Ik hoop dat je door deze blog geΓ―nspireerd bent geraakt om op zoek te gaan naar jouw rustmomenten. Omdat er in die rust veel geluk te vinden is! Als je intens kunt genieten van geuren en smaken, in het hier en nu kunt zijn – al is het maar even-, kunt focussen op de taken waar je op dit moment mee bezig bent en in balans kunt blijven – ook al is er chaos om je heen, dan weet je dat je het beloofde land helemaal niet nodig hebt om gelukkig te zijn.

Columns by Kari

One thought on “Kleine Rustmomenten Inbouwen met Teatox

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.