7 Tips om Genoeg Water te Drinken

Kom jij aan de 2 liter per dag? Genoeg water drinken is voor veel mensen niet gemakkelijk. Terwijl het zo belangrijk is voor je gezondheid, je huid en je gewicht! Met deze haalbare tips, voor jou en voor je kind, krijgen jullie iedere dag voldoende vocht binnen en wordt water drinken nog leuk ook!

Genoeg Water Drinken Doe je Zo

1 Maak het zichtbaar

Zet altijd een paar flessen of kannen water in de koelkast. Dan heb je niet alleen lekker koud water voor het grijpen, maar word je er ook iedere keer herinnert om water te pakken als je de koelkast opendoet. Als het daar klaarstaat, koud & vers, ben je sneller geneigd om water te kiezen in plaats van een sapje of frisdrank.


Extra Kindertip!

Vul een watertapΒ met water, ijsblokjes en bosvruchten. Zet er een paar bekers en rietjes naast. Zet alles op een laag tafeltje. Zo kunnen je kinderen ieder moment van de dag zelf water tappen.

 

 

Koop bij bol.com

 


2 Maak het koud

Zorg dat je altijd ijsblokjes in de vriezer hebt staan. Dan kun je ieder moment van de dag een ijskoud glas water maken. Je kunt de ijsblokjes ook oppimpen, door het water in te vriezen met bosvruchten.


Extra Kindertip!

Heb je moeilijke waterdrinkers? Maak er dan ijsjes van. Vul ijshoudertjes met water en vers fruit en invriezen maar. Zo krijgen ze vocht (en fruit) binnen terwijl ze lekker een ijsje eten.


Koop bij bol.com


3 Maak het 's ochtends

Stel ‘s ochtends je water- goals en giet de flessen en bekers vol. Zet het klaar in de koelkast of zorg dat het zo je tas in kan als je weg gaat. Op die manier kun je gemakkelijk zien hoe ver je bent en hoeveel water je nog te gaan hebt voor die dag. Als er een lekkere literkan met gember en citroen grijpbaar staat ben je sneller geneigd je doelen te halen.


Extra Kindertip!

Isaya drinkt altijd water onder de douche en als ze “de afwas” doet. Zorg dat er een (schone) bak met koud water en wat bekertjes mee gaat onder de douche of klaarstaat in de keuken. Al spelende drinken ze zo een hele lading water weg.

 

Koop bij bol.com

 

 


4 Maak het lekker

Water met een smaakje is niet alleen super lekker, het is ook nog eens heel gezond. Er zijn een paar standaard ingrediΓ«nten die je in de koelkast, vriezer of fruitschaal kunt leggen en kunt gebruiken om je water op te fluffen:

  • Verse Munt
  • Basilicum
  • Citroen
  • Gember
  • Bevroren bosvruchten (aardbei, framboos, besjes)
  • Appel
  • Komkommer
  • Grapefruit
  • Watermeloen
  • Chia zaad

Een beetje mixen & matchen en je hebt heerlijk fruitwater of kruidenwater!

5 Maak het leuk

Ik heb een hele collectie bekers, glazen, potten en flessen om water uit te drinken. Voor iedere gelegenheid its. Een glas met een oortje voor mijn gemberwater, een lang glas met een dop voor mijn fruitwater, een Dopper voor onderweg, een fles met een dichte dop Γ©n een open dop met rietje voor Isaya, een fles met een filter voor fruit. Het maakt het niet alleen gemakkelijker om water te drinken, maar ook leuker! Koop iets waar je blij van wordt!


Extra Kindertip!

Wat voor jou werkt, met al die leuke, Instagrammable bekers en glazen, werkt ook voor je kleintje. Als ze wat te kiezen hebben en zo nu en dan een nieuwe, leuke beker kunnen pakken, wordt het water drinken een aantrekkelijker. Je weet wel, dieΒ kinderlogicaΒ “nee ik wil absoluut geen water. O wacht, een andere beker, IK WIL WATER!

 

 

Koop bij bol.com

 

 


6 Maak het gemakkelijk

Zorg ervoor dat je altijd water bij je hebt. Of je nu bezig bent in huis, op werk bent, of on the go. Een fles water moet altijd binnen handbereik staan. Ik vind zelf de Dopper ideaal hiervoor. Hij gaat mee in mijn tas, ligt naast mijn bed en kan niet stuk. Daarbij kan ik de bovenkant eraf draaien waardoor Aya uit een bekertje kan drinken. Daarbij is dit veel beter voor het milieu dan iedere keer een plastic wegwerp flesje kopen! #STOPMETPLASTICΒ 


Extra Kindertip!

Bewaar je oude jampotten! Dat zijn super fijne, dikke glazen voor kinderen om uit te drinken. Rietje erin en je hebt een mooi glas dat niet snel stuk gaat. En gaat ie wel kapot dan was het maar een jampot.


7 Maak het een gewoonte

In het begin kost het je misschien wat moeite, of vergeet je water in de koelkast te zetten of ijsblokjes te maken. Misschien moet je een paar keer onderweg een flesje water kopen, omdat je je super coole waterfles thuis bent vergeten. Maar na een tijdje wordt het een gewoonte. Geef jezelf een week of twee om te wennen aan je nieuwe, waterrijke leven. Je zult merken dat het op een gegeven moment niet alleen vanzelf gaat, maar dat je ook steeds beter de voordelen van genoeg water drinken gaat voelen!

2 thoughts on “7 Tips om Genoeg Water te Drinken

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.