Je benen scheren zonder irriteren | Dierproefvrije scheerroutine

Hoe irritant, rode pukkeltjes, jeuk of zelf een kapotte huid na het scheren. In deze blog geef ik tips om je benen te scheren zonder ze te irriteren! Onmisbaar voor iedereen met een gevoelige huid. En alle producten die ik gebruik zijn dierproefvrij en zoveel mogelijk natuurlijk!

Dierproefvrij je benen scheren: Prep je huid

Je benen scrubben voor je ze gaat scheren is een goed idee. Het maakt je huid schoon en zacht, zet je haartjes in de goede richting en voorkomt irritatie en rode plekjes na afloop. De Pink Himalayan Salt Scrub is echt heaven. Dit is echt zo’n product waarbij je na één keer gebruiken weet: ik wil nooit meer zonder. Je kunt het voor je hele lichaam gebruiken (zelfs je gezicht!), het ruikt mega lekker en het maakt je huid zoooo zacht. Eco by Sonya is een van mijn all time favoriete natuurlijke en cruelty free merken.

Het is een dry scrub. Dus je smeert ‘m op je droge benen, voor je de douche in gaat. Laat de scrub even een paar minuutjes intrekken voor het zachtste resultaat. In de douche spoel je het af en dan zijn je benen klaar voor het scheren.

Dierproefvrije scheerschuim van ShaveSafe

ShaveSafe is scheerschuim voor de gevoelige huid. Het bevat geen parabenen, kleurstoffen of parfum. Deze dierproefvrije scheerschuim is vegan en kan gebruikt worden voor je lichaam en op het gezicht (hij is dus ook voor mannen). De scheerschuim bevat maar 6 ingrediΓ«nten: een verademing in vergelijking met deΒ ondoorgrondelijke waslijst aan ingredientenΒ  van de meeste scheerproducten. Daarnaast is ShaveSafe antibacterieel en desinfecterend.

Als je het enorme schuimfeest van de grote merken uit de drogist gewend bent, zul je even een wenkbrauw optrekken als je de schuim uit de fles pompt. Door het weglaten van alle middeltjes die de boel lekker laat schuimen (maar niet al te best zijn voor je) is het meer een foam, dan een scheerschuim. Die wenkbrauw zakt overigens gelijkt weer als je de scheerschuim gebruikt: hij werkt fantastisch. Na het scheren zijn alle haartjes verdwenen, voelen je benen super zacht en heel belangrijk: geen rode bultjes of irritatie.Β Het enige nadeel van deze scheerschuim vind ik de prijs.

De Nazorg

Ik smeer altijd mijn benen in na het scheren. Dit voorkomt een droge huid, maakt je benen extra glad en zacht en verzorgt eventuele irritatie.Β Als ik mijn benen ga zelfbruinen, gebruik ik uiteraard geen olie, maar anders wel. Namelijk de Firming Antioxidant Body Oil van Madara. O wat is dit een fijne lichaamsolie! Hij trekt snel in, verzorgt je huid heel goed en bevat onder andere zonnebloem, tijm, paardenkastanje en melisse.

Scheertips voor de gevoelige huid

  • Zorg dat de producten die je gebruikt zo natuurlijk mogelijk zijn, met ingrediΓ«nten die niet irriteren
  • Zorg ervoor dat de badkamer lekker warm is en het water ook: kippenvel zorgt ervoor dat je sneller wondjes krijgt
  • Vervang je scheermesje op tijd: oude mesjes zorgen voor irritatie
  • Scheer rustig, neem de tijd
  • Spoel je mesje tussendoor af
  • Neem de voor- en nazorg serieus, dus scrubben vooraf en insmeren achteraf

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.