5 Heerlijke Veganistische Kookboeken

Ik ben heel slecht in het volgen van recepten. Ik doe altijd maar wat. Ik meet en weeg zelden iets af. Ik kijk en proef tussendoor of het een beetje de goede kant uit gaat en dan, op hoop van zegen. Als ik na een positieve afloop een recept wil delen op mijn blog, moet ik het bijna altijd nog een keer maken, omdat ik ben vergeten hoeveel ik van wat precies heb gebruikt. #worstfoodbloggerever. Als ik een kookboek gebruik, gaat het net zo. Als het plaatje mij aanspreekt, kijk ik globaal naar de ingrediΓ«nten en denk “okΓ©, komt goed”. Kookboeken gebruik ik vooral ter inspiratie. En in deze blog deel ik mijn vijf favoriete veganistische kookboeken.

Of nou ja, veganistische kookboeken… Eigenlijk zijn ze niet allemaal 100% veganistisch. Sommigen zijn vegetarisch. Maar je kunt een recept heel gemakkelijk plantaardig maken. Want boter, kaas en eieren kun je met gemak vervangen voor vegan opties.

1. Deliciously Ella – Elke Dag

Ella Woodward is een hele toffe vegan foodblogger met een heerlijk Instagram account. Ze heeft een aantal fantastische kookboeken. Ik ben helemaal weg van “Elke Dag.” Simpele, vegan recepten, heel clean en toch super smaakvol. Je kunt eindeloos inspiratie opdoen in dit receptenboek. Een echte aanrader, ook als cadeau – zo kreeg ik ‘m namelijk ook!

Koop bij bol.com

2. Vegan Taart

Het boek Vegan Taart van Audrey Fitzjohn bevat heerlijke veganistische dessert recepten. Van chocoladetaart, tot muffins, van pecannotentaart tot vruchtengebak, van cheesecake tot tiramisu. Allemaal vegan, allemaal heerlijk.

Koop bij bol.com

3. Vegalicious

Dit is ook zo’n kookboek maar je waar watertandend in blijft bladeren. Niet alles 100% vegan, wel vega. En gemakkelijk om te toveren tot volledig plantaardig. Echt heerlijke recepten, vol groenten, fruit, granen, zaden, noten en vleesvervangers. Vegalicious van Alice Hart is een must have!

Koop bij bol.com

4. De Kleine Vegetarier

In De Kleine VegetarierΒ staan allerlei recepten voor kinderen (0-15 jaar) die (soms) vegetarisch eten. Er zijn recepten voor iedere leeftijd en een deel van de recepten is er ook op gericht dat kinderen zelf kunnen helpen. Aya is dol op helpen in de keuken, dus dit boek gebruik ik af en toe als inspiratiebron als ik iets samen met haar wil maken of als ze in een fase zit waarin ze tegen alles wat ik kook nee zegt. Het is dus geen veganistisch receptenboek: je moet sommige ingrediΓ«nten vervangen voor plantaardige opties.

Koop bij bol.com

5. De Vegetarische Slager

Het boek van de Vegetarische SlagerΒ is echt ideaal voor de vlees-missende vega’s en vegans. Veel van de producten van de Vegetarische Slager vind ik zΓ³ op vlees lijken, qua uiterlijk, structuur en geur, dat ik ze niet kan eten zonder groen te worden. Maar een heleboel (parttime) vega(n)s vinden het juist lekker: een vleesvervanger die op vlees lijkt. Daarbij zijn de recepten in dit boek gewoon heel leuk en creatief.

Koop bij bol.com

Bonus Boek – Supergranen & Zaden

Dit boek viel recent bij mij op de mat. Het is geen veganistisch kookboek, niet eens een vegetarisch kookboek. Maar ik wilde het wel even benoemen, omdat het – zoals de titel al suggereert – volstaat met recepten met granen, zaden, bonen en noten. Onmisbare ingrediΓ«nten, zeker als je veganistisch eet. Daarom gebruik ik het als bron om meer te leren over deze ingrediΓ«nten en inspiratie op te doen voor lekkere recepten. Want als je ze eenmaal plantaardig hebt gemaakt, zijn ze heerlijk.

Koop bij bol.com

Eet smakelijk!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.