Mijn Keukenprinses: Pizza Bakken met Lilliputiens

Aya ziet mij bijna dagelijks koken & bakken en vaak helpt ze een handje mee. Maar nu ontving mijn keukenprinses toch wel een heel bijzonder pakketje thuis. Een kook pakket van de Little Chef collectie van Lilliputiens! Met een heus receptenboek, vol heerlijke peuter-proof recepten, een handige bakmat, een spatel, een super schattig schort en een heuse koksmuts. We hebben pizza gebakken, volgens het Lilliputiens recept. Wel vegan natuurlijk. Wil jij ook een heerlijke pizza bakken met je kleintje? Lees dan gauw verder! Aya doet het stap voor stap voor πŸ™‚

Koken met Lilliputiens

Lilliputiens maakt prachtig, kleurrijk speelgoed van duurzame materialen. Alles is super kleurrijk en vol fantasie. Echt prachtig. Aya is compleet verliefd op haar Alice theeset van Lilliputiens, waarmee we al honderden kopjes thee hebben gedronken. De Little Chef collectie bestaat uit allerlei kookgerei en kookboeken. Aya kreeg “Mijn eerste aperitief hapjes” – een super schattig en beeldend kookboek met 12 kindvriendelijke receptjes – en een paar handige kookhulpjes, waaronder (smelt momentje voor mama) een schort en koksmuts. We hebben samen pizza gemaakt en Aya laat in 8 stappen zien hoe je dat doet!

Stap 1

Uiteraard eerst handjes wassen en een stevige kruk bij het aanrecht zetten, zodat je hoog maar veilig kan staan. Alice muts op en Alice schort voor en aan de slag!

Het is handig om de oven alvast even voor te verwarmen (200 graden).

Doe 200 gram tarwebloem in een schaal, met 100 ml water, een halve eetlepel bakpoeder en een snufje zout.

Roer alles door elkaar met de Marius penseel van Little Chef.

 

 

Stap 2

 

 

Dan is het tijd om te kneden. Opstropen maar, die mouwen! Best zwaar, dat kneden, dus mama moet helpen. Een beetje olijfolie toevoegen aan het deeg maakt het kneden gemakkelijker! En je krijgt er “vieze” handen van. Tja, dat hoort erbij. Opruimen doen we later

 

 

 

 

Stap 3

 

 

Deze stap staat niet in het originele recept van Lilliputiens, maar desalniettemin erg belangrijk: even wat magie erbij. Ik heb geen idee welke magische, imaginaire ingrediΓ«nten Aya hier toevoegde aan het pizzadeeg. Maar het heeft de pizza nog veel lekkerder gemaakt!

 

 

 

 

Stap 4

 

 

Als het deeg goed is gekneed, is het tijd om even heel trots te zijn op je prestatie. Tadaa!

Daarna op de CΓ©sar Bakmat leggen, zodat je, metΒ een deegroller, het pizzadeeg kan platstrijken. Wij maakten een ronde pizza, maar je kunt natuurlijk ook andere vormpjes maken. Heb je bakvormpjes? Dan kun je hartjes-, diertjes- en sterrenpizza’s maken!

 

Stap 5

 

 

 

Vervolgens kun je de tomatensaus op je pizza uitsmeren. Ook hier komt de Marius Penseel weer goed van pas. Het is net schilderen!

 

 

 

 

Stap 6

 

Daarna is het tijd voor de groenten. Champignons kun je makkelijk breken en kruiden knippen, dus daar is geen mesje voor nodig. Mama helpt met de paprika en de knoflook. De olijven eten we bijna allemaal al op voordat de pizza ΓΌberhaupt in de oven kan.

Natuurlijk kun je nog veel meer op je pizza doen. Bijvoorbeeld ananas of (veganistische) kaas. Maar net wat je lekker vindt.

 

 

 

Stap 7

 

Als alles erop zit, mag je pizza in de oven. Afhankelijk van je oven is hij na 15 tot 20 minuten klaar. Kijk tussendoor maar door het raampje om te controleren of alles nog goed gaat!

Terwijl je wacht kun je mooi even opruimen. Ook dat hoort bij de taken van een kok!

 

 

 

 

Stap 8

 

 

 

Tijd om te proeven! En? Hoe smaakt ‘ie?

 

 

 

 

 

 

Aya vond het geweldig om te koken met Lilliputiens. Ze nam het heel serieus en had er tegelijkertijd veel pret in. Het grappige was dat ze nu steeds haar koksmuts en schort pakt als ze wilde helpen in de keuken. Ik denk dus dat het een hele speelse en effectieve manier is om je kids te leren koken en betrokken te krijgen bij het maken van de maaltijd. Ze leren super veel over smaken, structuren en ingrediΓ«nten op deze manier. En, ook niet onbelangrijk: ze zien hoeveel tijd & moeite je steekt in het maken van een maaltijd!

Eet smakelijk!

Deze producten zijn met veel zorg en liefde opgestuurd door puur-pr.

5 thoughts on “Mijn Keukenprinses: Pizza Bakken met Lilliputiens

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.