Een Veganistisch Alternatief voor Beschuit met Muisjes!

Tijdens mijn zwangerschap ging ik op zoek naar een veganistisch alternatief voor beschuit met muisjes. In de meeste beschuitjes zit namelijk ei en in muisjes zit E120, oftewel karmijn, watΒ wordt gewonnen uit het lichaam en de eieren van de Cochenille luis. Ik mailde naar Veggiedeli, een van mijn favo online foodshops voor vegan eten, in de hoop dat ze een leuk & lekker idee hadden. En dat hadden ze…!

Een veganistisch alternatief voor beschuit met muisjes

Namelijk veganistische cupcakes met roze versiersels, om de geboorte van Alela te vieren. Eerst dacht ik, O my, heb ik wel energie/tijd/zin om cupcakes te bakken in mijn kraamtijd? Bij Isaya had ik daar echt geen ruimte voor in mijn hoofd en ook geen energie voor. Ik was zo druk bezig met de borstvoeding. Maar bij baby nummer 2 gaat alles een stuk makkelijker en relaxter. Ik had veel meer energie en rust en de borstvoeding verliep gelijk goed, dus ik vond het heel leuk om met Isaya cupcakes te bakken voor het bezoek. En de cupcakes bleken ook heerlijke snacks te zijn voor mij, om tussen de voedingen door op te laden πŸ˜‰

Dit heb je nodig voor de veganistische cupcakes

Voor 12 cupcakes

Zo maak je ze in een half uur

  • Doe de bloem in een schaal
  • Voeg de suiker, plantaardige boter en plantaardige melk toe
  • Maak de no egg egg replacers klaar, door volgens gebruiksaanwijzing water toe te voegen
  • Voeg de “eieren” en chocolinzen toe
  • Zet de mixer erop, met deeghaken en maak er een smeuΓ―g goedje van
  • Kneep het deeg goed door, tot het mooi glad is
  • Smeer je bakblik(ken) in met een beetje boter en verdeel het deeg over de houders
  • Bak de cupcakes lichtbruin in 20 tot 25 minuten

Lees ook: Bakken en Koken met Veganistische Boter, Kaas & Eieren!

Zoals ik al zei is het wellicht niet voor iedere kraammama een optie om cupcakes te bakken. Mijn kraamhulp was een engel en die heeft de eerste lading gemaakt, ik de tweede en derde. Wellicht heb jij ook iemand die kan helpen. En als je al een kindje hebt, is het ook heel leuk om samen te doen: even een momentje met je andere kroost. Isaya is dol op kokkerellenΒ dus dat was heel gezellig en in een half uurtje stonden ze heerlijk op het aanrecht te geuren. En anders kun je ook gewoon veganistisch beschuit kiezen (zonder ei), er veganistische boter op smeren en de chocolinzen of crispy hartjes erop strooien!

Columns by Kari

One thought on “Een Veganistisch Alternatief voor Beschuit met Muisjes!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.