De ideale knutselactiviteit voor regenachtige herfstdagen

Dikke kans dat je het als kind uren hebt gedaan. Ook een dikke kans dat je weer was vergeten hoe leuk het is. Strijkkralen. Lekker pielen en peuteren met kleuren, patronen en vormen en dan dat magische moment, dat je werkje af was en door je moeder of vader aan elkaar gestreken werd. Strijkkralen, of beedz, zoals het bij SES heet, maken de ideale knutselactiviteit voor regenachtige herfstdagen.

Knutselmama

Ik zeg het in iedere knutselblog, maar ik ben dus niet zo goed in knutselen. Isaya en ik doen het super veel en vaak en ze heeft een giga- knutselkast. Maar ik ben dus niet zo’n moeder die een wc rol ziet en gelijk veertig knutselmogelijkheden ziet. Als ik een lege wc rol zie denk ik “ik moet wc papier kopen”. Desalniettemin vind ik het super gezellig om met Isaya te knutselen en zij vindt het heel leuk. Dus daarom ben ik zo blij met Instastories (ik vraag daar geregeld wat ik met mijn Action- aankopen kan maken) en met SES Creative. SES heeft een gigantisch assortiment aan kant & klare knutseldozen. Ze zijn handig, op leeftijd gecategoriseerd, aangepast op allerlei voorkeuren en kinderobsessies en betaalbaar (tussen de 5 en 30 euro).

Strijkkralen

Beedz dus. Je kunt ze gewoon los kopen, op kleur, in zakjes of alle kleuren door elkaar in een bak (neeeeeee). En dan koop je er een vormpje bij of gewoon een vierkantje of rondje zodat je zelf een patroon kunt verzinnen. Maar er zijn ook thema boxen. Bijvoorbeeld van Frozen, paarden,Β Disney Prinsessen, Cars, Unicorns, zeemeerminnenΒ of dinosaurussen.

Maar het allerleukst zijn de 3D boxen. Dat bestond in mijn goede oude tijd natuurlijk nog niet, maar tegenwoordig kun je dus in 3D kralen. Hoe cool is dat? [héél vindt mijn peuter.]Β Wij gingen aan de slag met de 3D taartjes van SES (€8,95). Je hebt ook een wat “stoerdere” 3D variant, met voertuigenΒ en eentje met dieren.

[easy-image-collage id=20704]

Bekijk op bol.com

Een familiegebeuren

Aangezien je bij strijkkralen te maken hebt met jeugdsentiment, doet voor je er erg in hebt het hele gezin mee. Mijn vrouw en ik raakten helemaal enthousiast. Ik ging kleuren sorteren, Aya gaf de kraaltjes een plekje en mijn vrouw streek de boel bij elkaar. Daarna zetten we de kunstwerkjes samen in elkaar en waren we met z’n drieΓ«n ontzettend trots op alle creaties. [Alela was uiteraard onze stille aanbidder in dit verhaal.] Voor ik het wist zat ik met de balletmoeders foto’s uit te wisselen via WhatsApp van onze Beedz creaties [#momlife].

Uren motorische fun

We zijn er lang zoet mee. Kleurtjes sorteren, dat gepiel met die kleine kraaltjes, patronen verzinnen: het neemt allemaal even. Het is goed voor de fijne motoriek en ook voor het ruimtelijk inzicht. Je ziet die driejarige hersenen werken als een vierkant nèt niet vierkant wordt en hoe los je dat dan op? Super leuk. Wij gaan nog flink wat uurtjes strijkkralen de komende herfst- en wintermaanden vermoed ik!


Voor meer leuke knutselideeΓ«n kun je deze SES blogs bekijken:

Knutselen met Aya tijdens mijn zwangerschapsverlof

6 Leuke knutselideeΓ«n voor peuters en kleuters


Columns by Kari

One thought on “De ideale knutselactiviteit voor regenachtige herfstdagen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.