BLOOMR Coconut Charcoal: 100% natuurlijk poetsen

Je weet inmiddels vast wel dat ik, als het op cosmetica aankomt, alles zo natuurlijk mogelijk wil. Geen troep, geen onnodige chemische ingrediënten, geen microbeeds, geen dierproeven: gewoon puur natuur. Daar houd ik van. En ik heb ook al eerder opgebiecht dat ik mijn tanden altijd witter maak op foto’s. Dus ik ben altijd op zoek naar producten die aanslag op je tanden op natuurlijke wijze kunnen verwijderen. Daarom wilde ik maar wat graag de Coconut Charcoal van BLOOMR uitproberen.

Over BLOOMR

BLOOMR produceert producten die 100% natuurlijk zijn, geen chemische stoffen bevatten en niet schadelijk zijn voor je lichaam. “Back to Nature” is hun motto. En dat nemen ze vrij letterlijk. BLOOMR plant namelijk een boom voor iedere bestelling! Ze hebben tot nu toe 4 prachtige producten ontwikkeld: houtskool poeder, houtskool tandpasta, natuurlijk mondwater en een bamboe tandenborstel. Maar er wordt hard gewerkt aan meer nieuwe producten. In deze blog review ik de Coconut Charcoal: houtskool poeder om je tanden mee te poetsen.

Coconut Charcoal

BLOOMR noemt de Coconut Charcoal een 100% natuurlijk alternatief voor tanden bleken. Dus zonder bleekmiddelen if chemische stoffen. “BLOOMR Coconut Charcoal maakt je tanden witter, schoner en sterker” is de belofte.

Hoe gebruik je het?

Je dipt je natte tandenborstel in het potje. Vervolgens poets je 2 tot 4 minuten. Daarna spuug je de houtskool uit en laat je wat overblijft nog even intrekken. Vervolgens spoel je je mond grondig. Met 1 potje kun je 120 keer poetsen.

Wat kost het?

Een potje (120 poetsbeurten) kost €39,95, maar BLOOMR heeft ook duo aanbiedingen, waarbij je twee potjes koopt en daar ook twee bamboe tandenborstels, ter waarde van €9,- per stuk, bij krijgt.

 

Mijn ervaring met de houtskool tandpasta van BLOOMR

Voordat ik mijn ervaring deel, even een kleine kanttekening bij de “wittere tanden” belofte. Zoals ik schreef in mijn blog over de werking van houtskool tandpasta verwijdert houtskool aanslag: het bleekt niet je tanden (het is geen bleekmiddel). Dus of je tanden echt parelwit worden is afhankelijk van je natuurlijke tandenkleur: het gebit onder alle aanslag.

De houtskool poeder van BLOOMR is heel fijn in het gebruik. De smaak is neutraal, wat ik heel fijn vindt. Na het poetsen voelen mijn tanden glad en schoon. De houtskool tandpasta geeft een fris gevoel. Het verwijdert inderdaad de aanslag van mijn tanden, zeker als ik mij een tijdje braaf aan de 4 minuten houd en erbij flos.

Isaya vindt het super leuk om haar tanden met de houtskool tandpasta te poetsen: ze vindt het hilarisch dat haar mond en tanden pikzwart worden. Dus als je tandenpoets-protesteerders hebt, is dit een aanrader.

Ik heb de Coconut Charcoal 4 weken getest, 1 keer per dag. Ik poets mijn tanden minimaal 2x per dag, maar heb niet altijd tijd/geduld om dat met houtskool te doen: ik neem aan dat je sneller/meer resultaat als je dat wel doet. De bamboe tandenborstel van BLOOMR is ook heel fijn: een prettige structuur, niet te hard en niet te zacht en goed schoon te houden. Dus ja! Ik vind het zeker een aanrader. Het is een mooi product van een tof bedrijf!

Columns by Kari

De Coconut Charcoal en bamboe tandenborstel zijn met zorg & liefde opgestuurd door Attachée.nl.

One thought on “BLOOMR Coconut Charcoal: 100% natuurlijk poetsen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.