Mijn Haar in Therapie bij Tabitha James Kraan

“Ik voel me gewoon altijd futloos. Ik zou zo graag sterk willen zijn en willen glanzen. Maar ik hang er maar een beetje bij: dun en dof. Ik schaam me voor hoe ik eruit zie. Wat zou ik graag los willen leven, maar in plaats daarvan ben ik altijd maar vastgebonden… in een dun staartje of een zielig knotje.” Zo zou het ongeveer klinken, stelde ik mij voor, als mijn haar in therapie zou gaan. Twee maanden geleden ging mijn haar daarom in behandeling bij Tabitha James Kraan. TJK is 100% natuurlijke haarverzorging: puur, biologisch en van hoge kwaliteit. Dit is het therapieverslag.

Natuurlijke haarverzorging van TJK

natuurlijke haarverzorging

De producten van Tabitha James Kraan worden gemaakt van 100% natuurlijke ingrediΓ«nten. De producten bevatten een zeer hoog gehalte biologische ingrediΓ«nten en alles is vegan en dierproefvrij. TJK natuurlijke haarverzorging reinigt de huid en het haar en herstelt de vocht- en oliebalans. 

Clean Shampoo en Clean Conditioner

Ik begon twee maanden geleden met de Clean Shampoo en de Clean Conditioner van Tabitha James Kraan. Om het resultaat goed te kunnen testen zette ik mijn gebruikelijke haarroutine even op pauze. Ik koos voor de Golden Citrus geuren. En dat was een goede keuze merkte ik gelijk: die geur is zalig. Deze shampoo en conditioner gebruik je zoals je gewend bent. Met de shampoo was je je haren schoon en de conditioner laat je 2-5 minuten intrekken en spoel je daarna uit voor zachte haren.

Ik was mijn haren 2x per week. Na twee weken (dus 4 x wassen) merkte ik het eerste verschil. Dat vond ik wel heel snel dus ik schoof mijn bevindingen een beetje aan de kant. Het zou wel toeval zijn dacht ik. Ik merkte dat ik mijn haar wat vaker los droeg, omdat het minder pluisde en er gezonder uitzag. Dat is heel wat, voor mijn haar.Β 

Maar nog twee weken later realiseerde ik mij dat er wel degelijk verschil merkbaar was. Als ik mijn haren kamde na het wassen viel er nog steeds veel haar uit, maar tussen de wasbeurten door zag mijn haar er gezonder uit.Β Daarom besloot ik dat het tijd was voorΒ Phase Two, in mijn TJK behandeltraject.

Hair Cleanser en 4-1 Conditioner

natuurlijke haarverzorging

Dit zijn twee bijzondere producten in de natuurlijke haarverzorging lijn van Tabitha James Kraan. De Hair Cleanser is een alternatief voor shampoo. Als je je haren ermee wast, moet je je hoofd & haar mentaal indelen in verschillende secties. Ieder deel krijgt een of twee pompjes van de Hair Cleanser en daar reinig je je hoofd en haar mee. Het is niet ingewikkeld: je deelt je haar niet echt in allemaal vakjes op, maar denkbeeldig.  

De 4 in 1 conditioner is een super tof product. Je leest heel vaak op producten claims dat ze op meerdere manieren te gebruiken zijn, maar puntje bij paaltje is het toch echt maar één ding. Deze 4 in 1 kun je gebruiken als:

  1. Traditionele conditioner: in je haar masseren, je haren doorkammen en dan 2-10 minuten laten inwerken.
  2. Als leave in conditioner (hoe handig!): gewoon 1 pompje in de punten van je haar. Ideaal als je snel klitten hebt of zoals ik, een dochter die regelmatig dreadlocks in haar haren frummelt. 
  3. Een moisterizer voor je hoofd: voor mensen met schilfertjes of een droge hoofdhuid.
  4. Als stylingproduct: breng 3 (of meer) pompjes aan in nat haar en style je haar vervolgens – bijvoorbeeld om meer volume aan te brengen.

Bekijk ook zeker de filmpjes van TJK op de website van De Groene Drogist. Super inspirerend. 

natuurlijke haarverzorging

De Scented Organic Hair Oil

De volgende stap in het therapie proces was de scented organic hair oil van TJK. Deze haarolie is ter bescherming van je haar, maar ook ter versterking. Je kunt ‘m gebruiken als dagelijkse haarolie en als haarmasker. In het eerste geval raad ik je aan echt heel weinig te gebruiken als je dun haar hebt. De pompjes zijn vrij groot, waardoor 1 pompje al teveel is voor poreuze koppies. Ik gebruik deze haarolie daarom vooral als haarmasker. Als ik weet dat ik de volgende ochtend mijn haren ga wassen doe ik 1 a 2 pompjes in mijn haar en was het de volgende ochtend uit.

De Compact Droogshampoo

O wat is dit een pareltje. Ten eerste, kijk nou hoe mooi de verpakking. Maar vooral wat erin zit is echt geweldig. Natuurlijke droogshampoo’s liggen niet voor het oprapen. En deze kun je zeker niet aan je voorbij laten gaan. Het is een poeder droogshampoo, die je bij de haarwortels aanbrengt, in-masseert en daarna doorkamt. De droogshampoo ruikt zalig. Echt een fijn product om te gebruiken. 

natuurlijke haarverzorging

Aanrader?

Absoluut. Mijn haar ziet er na twee maanden niet alleen gezonder uit, ik heb ook minder last van haaruitval tijdens het kammen van mijn haren. Mijn haar zal nooit vol & prachtig worden – dat zit er gewoonweg niet in – maar voor mij is dit een hele vooruitgang.

Get Started

Wil je de natuurlijke haarverzorging van Tabitha James Kraan gaan uitproberen? Misschien heb je na het lezen van deze blog al een goed beeld van wat jouw haar nodig heeft. Ben je nog een beetje in dubio, dan is wellicht het Get Started pakket iets voor jou, met de droogshampoo, de haarolie, de haar cleanser en de 4 in 1 conditioner. Je bespaart dan bijna 25 euro.

Columns by Kari

2 thoughts on “Mijn Haar in Therapie bij Tabitha James Kraan

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.