De 10 fijnste natuurlijke & dierproefvrije merken van Holland & Barrett

Dit artikel wilde ik al zo lang schrijven, maar steeds kwam er iets tussen! Nu ga ik er eens even goed voor zitten, want ik denk dat het je kan helpen om op een laagdrempelige manier “groenere” keuzes te maken op het gebied van huid- en haarverzorging. Holland & Barrett (voorheen De Tuinen) is een natuurlijke drogist die cosmetica verkoopt met overwegend natuurlijke ingrediΓ«nten, vaak biologisch en veel dierproefvrij. In deze blog deel ik mijn 10 favoriete merken die verkrijgbaar zijn bij Holland & Barrett.

Natuurlijke cosmetica bij Holland & Barrett

De merken die ik noem bevatten tussen de 95-100% natuurlijke ingrediΓ«nten en zijn dierproefvrij. Holland & Barrett heeft vaak aanbiedingen (bijvoorbeeld tweede product voor 50%), waardoor veel merken die ook elders worden verkocht goedkoper zijn bij H&B.

1. Weleda bij Holland & Barrett

Uiteraard staat Weleda in deze lijst. Ik ben nu bijna een jaar Weleda ambassadeur, maar al ruim tien jaar fan van dit 100% natuurlijke merk. Er zijn eigenlijk geen missers: het is altijd een fijne keuze als je het mij vraagt. Van huidverzorging tot haarverzorging, van babyproducten tot de mannenlijn. Allemaal stuk voor stuk fantastisch. En dus helemaal natuurlijk en dierproefvrij. Een heel groot percentage van de ingrediΓ«nten is van biologische oorsprong. En alles ruikt ook zo lekker! Er gaat geen dag voorbij dat ik niet minstens 7 Weleda producten gebruik. Omdat Weleda betaalbaar is, is het een fijn “instapmerk” in de wereld van de natuurlijke cosmetica. Laagdrempelig en ook heel mooi om cadeau te geven.

Shop hier Weleda bij Holland & Barrett
Weleda Holland & Barrett

2. Schmidt’s

Dit merk heb ik recent ontdekt en ik ben helemaal in love. Schmidt’s is een dierproefvrij, vegan en natuurlijk merk uit de States. Het is nog niet zo lang verkrijgbaar in Nederland. De afgelopen weken heb ik de tandpasta en twee deo’s gebruikt en ooo echt zalig! De natuurlijke deodorant werkt onwijs goed en ruikt heerlijk. De tandpasta is super verfrissend en fijn. Echt een dikke aanrader.

Shop hier Smidts bij Holland & Barrett
Schmidt's Holland & Barrett

3. Sukin

Ik heb nog niet heel veel van dit mooie, 100% natuurlijke merk geprobeerd, maar wat ik heb getest [de face wash en de face mist] vond ik super. Het is zo’n merk waarvan ik weet dat als ik even terug wil naar iets fijns, iets vertrouwds, iets wat sowieso goed is, dat het er dan is.

Shop hier Sukin bij Holland & Barrett
Sukin

4. Burt’s Bees

Ik heb vooral toen Isaya klein was heel veel Burt’s Bees gebruikt. Hun multipurpose cream is echt fantastisch en was voor mij zelfs onmisbaar. Ik gebruikte hem niet alleen voor Isaya’s billen, maar ook om de stuwing – die heel heftig was toen ik voor het eerst ging borstvoeding – te verlichten door de cream te gebruiken om mijn borsten te masseren. Maar ook de babyshampoo is heel fijn!

Shop hier Burt's Bees bij Holland & Barrett
Burt's Bees

5. Earth Line

Earth Line is een heel mooi, 100% natuurlijk merk, dat ook zeer geschikt is voor mensen met huidproblemen, littekens, huidirritaties en voor de ouder wordende huid. Het is ook helemaal vegan.

Shop hier Earth Line bij Holland & Barrett

6. Beauty Kitchen

Ik ben dit merk wel 100 keer voorbij gelopen, ondanks dat het vrij pontificaal in H&B gefeatured wordt, met een eigen refill stand. Maar misschien dat de packaging niet zo opvalt/ aantrekkelijk is. Super jammer, want het is echt een gaaf merk! Een vriendin attendeerde mij erop. Ze zetten zich actief in tegen de plastic soep [werken samen met The Plastic Soup Foundation] en hebben een return-refill-repeat programma, waardoor je je lege producten kunt inleveren bij Holland & Barret . Ze werken er hard aan om het eerste beautymerk te worden dat volledig cradle to cradle is. Zodra ik weer iets nodig heb in de categorie cosmetica is dit 100% natuurlijke merk het eerste waar ik ga snuffelen.

Shop hier Beauty Kitchen bij Holland & Barrett

7. YES TO

Ik heb YES TO een tijdje geleden gebruikt en vond het heel fijn [ik testte de make-up doekjes]. Het is ideaal voor de jonge huid – dus als je tieners in huis hebt, is dit een fijn merk om eens te (laten) snuffelen.

Shop hier Yes to bij Holland & Barrett
Yes to Grapefruit Holland & Barrett

8. Zarqa

Zarqa is een 99% natuurlijk merk dat zeer geschikt is voor mensen met een gevoelige huid. Het is niet persΓ© een hele spannende keuze – de producten ruiken niet Fantastisch, de verpakking is niet Geweldig – maar het is wel een hele veilige keuze. Als jouw huid van alles op hol slaat, is dit parfumerie merk een goed idee. Hetzelfde geldt voor de huid van je baby.

Shop hier Zarqa bij Holland & Barret
Zarqa Baby Products Holland & Barrett

9. Jacob Hooy

Jacob Hooy is zo’n lekker oer Hollands merk, zonder nonsense. Pure producten die effectief zijn. Ik gebruik niet veel van ze, maar wat ik gebruik, daar ben ik tevreden over. Het rozenwater bijvoorbeeld en de borstvoedingsthee. Gewoon simpel en fijn.

Shop hier Jacob Hooy bij Holland & Barrett
Holland & Barrett

10. Next Brush & Jack N’ Jill

Next Brush is een van onze favoriete bamboe tandenborstel merken. Bamboe tandenborstels zijn beter voor het milieu dan plastic. Het is een hele simpele, maar effectieve stap die je kunt zetten op jouw weg naar een groener leven. Jack N’ Jill is een super leuk merk voor kinderen. Ze hebben onder andere tandenborstels van siliconen of maiszetmeel en natuurlijke tandpasta’s in allerlei smaken. Echt een grote aanrader!

Shop hier Next Brush bij Holland & Barrett
Shop hier Jack N' Jill bij Holland & Barrett

BONUS: OrganiCup bij Holland & Barrett

Ik kan nog niet zeggen of dit een favoriet is, want ik ben pas vorige week begonnen met het testen van de OrganiCup, maar dat een menstruatiecup beter is voor het milieu dan maandverband en tampons, dat staat buiten kijf. En bij H&B is de OrganiCup wat goedkoper dan bij Kruidvat en Etos.

Shop hier OrganiCup bij Holland & Barret

Eten, drinken en supplementen bij Holland & Barrett

Uiteraard kun je ook veel voedingsmiddelen kopen bij Holland & Barrett. Een paar favo merken van ons zijn: Trek, Rude Health, Pukka, Provamel, Ridiculously Good, Royal Green, Teatox, La Vida Vega, Yogi Tea, Whole Earth en A.Vogel.


Veel shopplezier! Ik hoop dat je het nu wat gemakkelijker en overzichtelijker vindt om een natuurlijke en milieuvriendelijke keuze te maken, als het gaat om cosmetica. Je vindt de H&B in iedere stad en in sommige dorpen. Je kunt ook online shoppen: je bestelling wordt gratis thuisbezorgd vanaf €20. Je kunt je bestelling ook ophalen in de winkel: €0,99 onder een besteding van 20 euro, anders gratis.


Columns by Kari

Deze blog bevat affiliate links

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.