Zomerschema en De groene mama update

Zomer. Ze is hier, ze is mooi, ze is zonnig en ik wil van haar genieten, volop, met mijn meisjes. Daarom – en omdat het best-wel-een-drukke-tijd-is-en-was – komt er de komende maanden een zomerschema op Columns by Kari. In deze blog vertel ik er meer over en geef ik een update over De groene mama!

De afgelopen maanden waren vol. Ik ben dankbaar voor het hoe is gelopen: iedereen was gezond, ik kon voor de meisjes zorgen, ze thuisonderwijs geven, mijn vrouw en ik hadden werk, we hadden mooie, zonnige dagen, we konden met enige regelmaat de natuur in. Maar het was ook gewoon best wel druk. En dat is helemaal niet erg, maar ik verlang na zo’n periode ook weer, natuurlijkerwijs, naar was meer rust, verstilling en vertraging. De hete zomermaanden zijn daar uiterst geschikt voor: de hitte dwingt je om te vertragen. Bai poko poko, zeggen we op Curacao. Bij meer rust hoort een blogschema dat meer ruimte geeft aan dagen dartelen, scharrelen, mijmeren, pruttelen en banjeren.

Het blog schema voor de zomer!

In plaats van 3 artikelen per week (dinsdag, donderdag, zondag) komen er vanaf aankomende week nog maar 2 artikelen per week online (de blog van donderdag vervalt). Het kan ook zomaar zijn dat er een week is waarin er wel 3 artikelen online komen, gewoon omdat het zo uitkomt of omdat ik iets heel graag wil delen met jullie. Maar in principe neem ik deze zomer even een stapje terug.

Als je je subsribed op de blog (in de balk rechts op het scherm) en/of mij volgt op Instagram, mis je nooit een nieuw artikel. Op Facebook deel ik ook regelmatig oudere artikelen – er staan inmiddels bijna 800 (!) blogposts op columnsbykari.com en ik vind het leuk om zo nu en dan een van die artikelen omhoog te halen.

De groene mama

Als je hier al een tijdje leest, weet je waarschijnlijk dat mijn boek over groen ouderschap in oktober 2020 uitkomt bij uitgeverij Gottmer (dansje van excitement). De groene mama is een handboek voor ouders (to be) die graag milieuvriendelijk willen leven en opvoeden. Het staat bomvol laagdrempelige tips en inspiratie voor een groener leven. Je kunt hier de aanbiedingsfolder van Gottmer terugvinden, met De groene mama erin.

Het afgelopen jaar heb ik ruim 80.000 woorden getypt voor De groene mama. Het was werkelijk waar een feest om dit boek te schrijven voor jullie: voor alle groene mamas, papas, opas, omas, tantes (to be) en natuurlijk ook voor die ene grote groene mama: onze aarde. Vorige maand hebben we de foto’s kunnen maken voor het boek. De getalenteerde Kyra de Vreeze was de fotograaf en er was wat mij betreft geen betere match denkbaar. Niet alleen is Kyra ook een groene mama en maakt ze prachtige foto’s, ze heeft net als ik een deel van haar jeugd op Curacao gewoond. We hadden twee shoot-dagen, maar ik had nog wel weken met haar kunnen verder praten over Curacao, de natuur, opvoeding, plantaardig eten en alle heerlijke onderwerpen die ons verbinden.

Dit boek, dit groene handboek, is tot stand gekomen met behulp van nog een aantal prachtige vrouwen, maar daarover vertel ik later deze zomer, in een andere blog (eentje waarin ik leuk nieuws kan delen!).

zomer

Uitademen in de zomer

De komende twee weken ga ik voor de allerlaatste keer door het boek heen en daarna ga ik een paar daagjes naar het oosten van het land: uitademen in de bossen met mijn vrouwen. Daar kijk ik enorm naar uit. Even alleen maar natuur, groen en elkaar. Door de lockdown ben ik me des te meer gaan realiseren hoe erg ik de natuur mis in de stad. Iedereen keer als ik een bos of park inliep tijdens de quarantaine voelde ik me zo rijk. Ik hou ook echt van de stad – van de gezelligheid en de mogelijkheden – , maar zo’n crisis zet weer even scherp was je echt nodig hebt als “alles” wegvalt. Ik hoop dat er voor jou ook een aantal positieve ervaringen en inzichten uit Covid-19 zijn gekomen. En ik hoop dat je een zalige zomer tegemoet gaat!

Veel liefs,

Columns by Kari

One thought on “Zomerschema en De groene mama update

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.