Hemnature: een groene webshop met ecologische schoonmaakmiddelen en cosmetica

De afgelopen weken testte ik weer wat producten uit van een groene webshop. Hemnature verkoopt onder andere ecologische schoonmaakmiddelen en natuurlijke cosmetica. Zoals jullie weten maak ik onze schoonmaak- en wasmiddelen zelf. Maar omdat ik weet dat niet iedereen dat leuk vindt om zelf te doen, probeer ik zo nu en dan kant en klare alternatieven uit die zacht zijn voor de planeet. Op zoek naar laagdrempelige groene opties? Lees dan gauw verder!

Hemnature

Hem-nature is een groene webshop voor ecologisch verantwoordde schoonmaakmiddelen en cosmetica. Ze verkopen onder andere het 100% natuurlijke merk Incia. Het merk ontwikkelt duurzame schoonmaak- en (af)wasmiddelen en huidverzorging. De producten zijn behalve natuurlijk ook dierproefvrij en vrij van parabenen, parfum en synthetische geur- en kleurstoffen. Ze gebruiken rijke ingrediΓ«nten uit de natuur, zoals shea bitter, jojobae olie, baobab, granaatappel, capuacu (een vrucht uit de Amazone) en dragon’s blood (roodkleurige hars van oa de croton plant). Een ander merk dat Hemdogal verkoopt en waar ik producten van heb getest is het biologische merk The Elite Home. Eveneens niet getest op dieren, biologisch afbreekbaar en vrij van dierlijke ingrediΓ«nten.

Incia en The Elite Home

wasmiddel Incia

Ik maak nu ruim 2 jaar ons ecologisch wasmiddel zelf. Het is een hele kleine “moeite”: het duurt een paar minuten en het kost nog geen halve euro per fles. Daarbij maakt Isaya het meestal, waardoor het een fijn groen ouderschap-taakje is. Maar zoals ik in mijn intro al schreef heb ik echt begrip voor mensen die dit (nog) niet zien zitten. Daarom testte ik het natuurlijke Incia wasmiddel, op basis van kokosolie, uit. Het is een effectief middel waar de was lekker van gaat ruiken. De verpakkingen van Incia zijn gerecycled en recyclebaar. Maar als ik het vergelijk met bijvoorbeeld Ecover schiet het helaas op een punt tekort: het is duurder.

Hem dogal natuurlijk afwasmiddel

Ook afwasmiddel maken we zelf. Vaatwasmiddel niet, tenzij we ze zijn vergeten te kopen. Daarom was ik heel benieuwd naar het vloeibare vaatwasmiddel van The Elite Home. Je doet een schepje in de vaatwasser en draait de vaat zoals je gewend bent. We gebruiken normaal gesproken eco vaatwastabletten. Het vloeibare vaatwasmiddel van The Elite Home maakt de vaat heel goed schoon en het grote verschil met de tabletten: het laat glazen glanzen. Ook zijn pannen en bakjes minder dof. Nadeel is natuurlijk dat het in plastic zit verpakt. Het afwasmiddel van Incia is effectief en zacht voor je handen. Het is enige nadeel is wel weer dat het duurder is dan bijvoorbeeld Ecover.

Toitletreiniger The Elite Home

Een ander product van The Elite Home waar ik nieuwsgierig naar was, was de toiletreiniger. Ook wc reiniger maken we zelf normaal gesproken. Maar zo’n handige spuitfles maakt het toch altijd gemakkelijker om toiletten schoon te maken. Ik vind deze biologische toiletreiniger ook echt een aanrader. Hij maakt effectief schoon en ook op de lange termijn. Soms krijg je met ecologische toiletreinigers na een paar weken of maanden toch nare geurtjes. Met The Elite Home blijven de wc’s fris ruiken.

Natuurlijke deodorant Incia

De laatste producten die ik testte waren ook van Incia, maar dan uit de cosmetica lijn. Over deze deo’s ben ik super enthousiast. Ik gebruik al geruime tijd zero waste deodorant, voor de planeet. Dat is effectief, ruikt lekker en Γ­etsje meer “gedoe” dan een rol deo. Ik vind dat echt geen probleem, maar ik snap daardoor ook dat sommige mensen wel milieuvriendelijker willen, maar zero waste nog een stap te ver. De deo’s van Incia zijn heel effectief: er komen geen nare geurtjes in je kleding, het houdt wollen kleding ook lekker fris en het werkt de hele dag. De prijs is ook heel zacht voor een natuurlijke deo. Kortom, dit is een echte aanrader bij Hemnature. Een ander product uit de shop waar ik nieuwsgierig naar ben zijn de zero waste zepen van het huismerk van Hemnature, dus neem vooral een kijkje als je ook benieuwd bent naar deze groene webshop!

Columns by Kari

PR producten

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.