De best gelezen blogposts van 2021

Ieder jaar sluit ik het blogjaar af met een post met de best gelezen blogposts op columnsbykari.com. Ondanks mijn kleine werk-break wilde ik deze traditie natuurlijk niet onderbreken! Wat een jaar. Een tweede jaar in een pandemie. Maar ook het jaar waarin Isaya naar de eerste klas (groep 3) ging en Alela startte op de peuterspeelzaal. Het jaar waarin ik weer begon met tennissen na 20 jaar en mijn liefde voor lezen weer hervond, na een paar jaar mombrain. 2021 was behalve pittig, onder andere door de pandemie, ook echt een bijzonder jaar. Een overgangsjaar. En ik ben dankbaar dat jullie weer volop hebben meegelezen op de blog en meegekeken en gepraat op Instagram. Ben je benieuwd welke blogposts het best gelezen werden de afgelopen twaalf maanden? Lees dan gauw verder.

De 5 best gelezen blogposts van 2021

1. Het favoriete duurzame speelgoed van Isaya en Alela
speelkamer blogposts

Met stip op 1 staat de blog over het favoriete duurzame speelgoed van de meiden. De speelkamer van Isaya en Alela en het houten speelgoed zijn op Instagram altijd erg geliefd en de vragen over het duurzame speelgoed stromen iedere dag binnen. De verzamelblog met daarin al het houten speelgoed dat in de speelkamer staat, die ik twee keer per jaar (verjaardagen en feestdagen) up to date breng, is daarom ook dit jaar weer super goed gelezen. Ik vind het onwijs leuk dat er zoveel interesse is voor duurzaam speelgoed, houten speelgoed en speelgoed met een open einde.

2. Waarom dit de belangrijkste verkiezingen ooit zijn + de groene stemwijzer
de groene stemwijzer

Het maakt me ontzettend blij dat deze blog zo goed is gelezen. In mijn blog over de verkiezingen van afgelopen maart schreef ik waarom het belangrijker dan ooit is om te stemmen, hoe het met het klimaat gesteld is, wat er gebeurt als we niet groen stemmen en deelde ik de groene stemwijzer. De uitkomst van de verkiezingen (en de hele nasleep waar we nog altijd in zitten) is natuurlijk Om Te Huilen. Maar het stemt mij hoopvol dat steeds meer mensen zich zorgen maken over klimaatverandering en er iets aan willen doen.

3. Zelf ecologische allesreiniger maken
milieuvriendelijk schoonmaken blogposts

Ik snap dat dit een goed gelezen blog is en tegelijkertijd vind ik het heel verrassend. Een recept, dat je in een paar minuten maakt en slechts een paar cent kost. Maar als je eenmaal weet hoe ontzettend goed het werkt en hoeveel geld het je scheelt, dan wil je nooit meer terug. Deze ecologische allesreiniger is gewoon de meest effectieve allesreiniger die je maar kunt gebruiken. Beter voor het milieu, beter voor je portemonnee, beter voor je huis. En het is dus ook echt zΓ³ klaar.

4. Onze verpakkingsvrije voorraadkast
verpakkingsvrije voorraadkast

Onze verpakkingsvrije voorraadkast krijgt ook altijd veel liefde op Instagram. Ik vind het geweldig dat verpakkingsvrij en plastic vrij steeds meer de norm worden. En even los van het milieu, dit ziet er toch ook gewoon veel mooier uit dan een voorraadkast vol schreeuwende plastic verpakkingen? En er zitten nog meer voordelen aan, want door te koken met pure ingrediΓ«nten, ga je ook gezonder en meer gevarieerd eten. Alles weten over hoe wij verpakkingsvrij boodschappen doen en welke producten er standaard in onze voorraadkast staan? Lees dan deze blog!

5. Vijfeneenhalf jaar samen slapen met onze kinderen + 22 veelgestelde vragen
samen slapen blogposts

Super leuk dat deze blog in het rijtje met bestgelezen blogpostsvan 2021 mag staan. Samen slapen, ik heb er zoveel over te zeggen (en dat heb ik gedaan in de blog over samen slapen/ co sleeping/ bed sharing). Hoeveel ouders worstelen er wel niet met slapen, slaaprituelen, doorslapen, nachtvoedingen en gebroken nachten? Ik hoop dat deze blog je helpt om er op een andere manier naar te kijken en wat verlichting brengt. In de blog beantwoord ik ook de meest gestelde vragen over samen slapen.


Dankjewel weer voor het lezen van de blogposts op columnsbykari.com (en wellicht ook De groene mama) het afgelopen jaar. Het vijfde jaar alweer dat mijn blog over groen ouderschap en milieuvriendelijk leven bestaat. Ik ben heel dankbaar dat ik hier mijn werk van heb mogen maken en dat jullie er zijn – al die andere milieuvriendelijke zielen, die onze aarde gezond en groen willen achterlaten voor de generaties na ons. Ik wens je een heel mooi, gezond en groen 2022.

Liefs

Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.