100% natuurlijke Shower Bars van Weleda | Review

Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je dat ik al jaren fan ben van Weleda (er staan minstens 16 blogposts over Weleda op mijn blog!). Dit 100% natuurlijke cosmetica merk maakt al 100 jaar (!) hoogwaardige natuurlijke en biologische huid- en haarverzorging en geneesmiddelen. Met de wortels in de antroposofie, maar de vele takken, bladeren, bloemen en vruchten wereldwijd verspreid, sluit Weleda in alle opzichten aan bij waar ik voor sta en ga: er gaat geen dag voorbij zonder dat ik minimaal twee Weleda producten gebruik. Voor het CO2 neutrale bedrijf is duurzaamheid niet een hoofdstuk in de bedrijfsvoering, het is de volledige basis waar alles om draait. Of het nu gaat om de pure, natuurlijke en biologische ingrediΓ«nten, het productieproces, het kantoor, de verpakkingen van de producten – alles wordt gedaan met respect voor onze planeet; voor de planten, dieren en mensen. De meeste producten van Weleda worden verpakt in gerecycled plastic of glas. Maar de vaste blokken zeep van Weleda hebben ook een relaunch gekregen. Samen met Marije van Based on Nature review ik de nieuwe, plastic vrij verpakte Shower Bars van Weleda. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Plastic vrij

Ik ben heel blij met gerecycled plastic. Of er nou tassen, cosmetica verpakkingen, meubels of telefoonhoesjes van worden gemaakt; het is een fijn idee dat dat plastic niet in de oceaan terecht is gekomen of er zelfs is uitgevist. Ik ben daarom ook heel blij dat de verpakkingen van Weleda in gerecycled en recyclebaar plastic zitten. Maar natuurlijk is het nog fijner als we toekunnen naar een manier van leven waarin we geen plastic meer gebruiken en onze oceanen daarmee gezond kunnen maken en houden. Daarom leven we zoveel mogelijk plasticvrij en waar kan verpakkingsvrij. Zowel als het gaat om onze boodschappen, de keuken, de badkamer, het speelgoed van de kinderen en als we onderweg zijn. Ik gebruik sinds enkele jaren plastic vrije zeepjes in de badkamer: shampoo bars, face bars, shavind bars, body bars, body lotion bars, oil bars… alles kan inmiddels zero waste. Daarom was ik natuurlijk gelijk enthousiast toen ik zag dat Weleda een nieuwe collectie plastic vrije shower bars heeft gelanceerd.

4 soorten 100% natuurlijke shower bars

Ik was al fan van de plastic vrije Calendula Plantenzeep van Weleda. Deze zeep gebruikte ik voor de meisjes toen ze nog baby waren. Weleda heeft nu vier nieuwe shower bars gelanceerd: ginger & petite grain, ylang ylang & Iris, lavendel & vetiver en geranium & litsea cubeba. Met 1 blok zeep van 75 gram kun je net zo lang doen als met een fles shower gel van 300 ml. De shower bars zijn plastic vrij verpakt en de formule is 100% natuurlijk, biologisch afbreekbaar en veganistisch. De bars hebben het Natrue keurmerk. Marije, van basedonnature.nl heeft een review geschreven over de gember en ylang ylang bars op haar blog en ik review de lavendel en geranium in dit artikel. Op deze manier kunnen we alle vier de bars tegelijkertijd voor jullie reviewen, zonder verspilling. En zo kun je, als je haar blog nog niet kent, kennismaken met de reviews die Marije schrijft over natuurlijke cosmetica! Ik lees haar reviews altijd heel graag en vind haar foto’s prachtig, dus neem zeker even een kijkje bij Based on Nature!

weleda shower bars

Mijn ervaring met de Shower Bars van Weleda

Het allereerste dat mij opviel toen het pakketje van Weleda binnenkwam, was de weldadige geur. Weleda staat natuurlijk bekend om haar heerlijke geuren. Het is naast de milieuvriendelijke basis en de effectiviteit van de producten een van de belangrijkste redenen waarom ik altijd weer terugkom bij Weleda producten (ook de zachte prijs vind ik een grote prΓ©). De hele kamer rook gelijk heerlijk naar de zepen.

Hoewel ik eigenlijk altijd naar lavendel grijp als ik een geur moet uitkiezen, moet ik zeggen dat de geranium & litsea cubeba mijn favoriet is van de twee. Het is een hele frisse en verkwikkende geur. Het activeert gelijk en is daarmee de perfecte bar om de dag mee te starten. De lavendel & vetiver bar zou een mooie afsluiter van de dag zijn, waarmee je heerlijk kunt ontspannen onder de douche voor je naar bed gaat. Misschien gaat mijn voorkeur tijdens het schrijven van deze review ook uit naar de geranium bar omdat het nu ochtend is.

De etherische olie van de geranium bar wordt uit verse bladeren en bloemen van de geranium geΓ«xtraheerd. De litsea cubeba wordt gedestilleerd uit de besjes van de plant. De kalmerende lavendel bar bevat naast etherische olie uit lavendelbloemen ook etherische olie van vetiver. Vetiver is een grassoort en de etherische olie wordt uit de wortels gewonnen. Ook deze geur werkt ontspannend. Alle zepen zijn verrijkt met verzachtende, biologische shea butter (de andere ingrediΓ«nten zijn niet biologisch), waardoor je huid goed verzorgd wordt bij gebruik.

lavendel zeep weleda

Onder de douche en als handzeep

Ik bewaar mijn plastic vrije zepen onder de douche in een zeepzakje. Zo kunnen ze drogen tussen douchebeurten door, krijg je geen kleverig gedoe en vallen zeepjes niet uit elkaar. Een van de grootste voordelen van de vroegere plastic vrije zepen van Weleda vond ik altijd dat ze niet uit elkaar vielen. Dus je kreeg geen zeep smurrie als je de zepen als handzeep gebruikt in de keuken of bij de wastafel. Ik was daarom ook heel benieuwd of dat voor de nieuwe formules ook geldt. Daarom heb ik één shower bar getest als lichaamszeep onder de douche (geranium) en één als handzeep in de keuken (lavendel).

De nieuwe shower bars van Weleda voldoen in alle opzichten aan mijn verwachtingen. De zepen zijn zacht voor mijn huid, zijn effectief, vallen niet uit elkaar en ruiken heerlijk onder de douche en in de keuken. Ik vind het een dikke aanrader.

plastic vrije zeep weleda

Waar zijn de shower bars te koop?

Ik ontvang regelmatig PR producten van Weleda en daar ben ik altijd heel erg blij mee, omdat ze altijd goed terecht komen: bij ons thuis of ik geef ze aan vrienden en familie. Maar ik bestel ook regelmatig zelf Weleda producten, omdat we nou eenmaal veel van dit merk gebruiken. Zo gebruik ik de zuiverende Room Sprays iedere dag en gebruik ik Hepatodoron van Weleda als natuurlijk slaapmiddel. Maar ook de Skin Food producten gebruiken we dagelijks. Ik bestel onze Weleda producten altijd via de Online Drogist. Die hebben een groot aanbod, vaak korting en geen verzendkosten vanaf 20 euro. Heel handig vind ik. Dus als je de shower bars en/of andere Weleda producten wilt bestellen kan dat hier!

Columns by Kari

Disclaimer: PR producten + affiliate links

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.