Een eerste kijkje in de nieuwe tuin | Verhuis Update

Ik viel als een blok voor de tuin van het nieuwe huis. Niet alleen omdat er een ruime achtertuin is met de hele dag zon op zonnige dagen, maar ook omdat er een voortuin is! En omdat we in een hoekhuis wonen naast een park, is er overal waar ik kijk GROEN! I love it. Hoewel er veel bomen in de tuin staan, is het grootste gedeelte van de tuin betegeld. Je snapt, daar ga ik verandering in brengen. Ik heb super veel zin om tegels te gaan wippen en planten, bomen en bloemen terug te plaatsen. In deze blog geef ik een kijkje in onze nieuwe tuin en de plannen die ik ermee heb. En ik laat onze nieuwe duurzame tuinset zien. Deze blog is in samenwerking met XENOS. XENOS heeft namelijk een duurzame collectie ontwikkeld!

Onze nieuwe tuin

De nieuwe tuin is groter dan de tuin van het vorige huis (ongeveer 35 vierkante meter) en loopt in een L-vorm. Behalve de voet van de L is alles betegeld. Omdat we bij de containers, de schuur en de keuken moeten kunnen komen kan ik niet alle tegels weghalen. Maar als mij volgt op Instagram weet je dat ik Heel Creatief ben in het steeds weer vinden van manieren en redenen om meer & meer tegels te wippen πŸ™‚ Ik heb dan ook veel zin om aan de slag te gaan. Ik ga beginnen met een stuk van 15 vierkante meter tegels verwijderen en planten terugplaatsen. Tegels afvoeren is ook altijd echt een ding (maar echt, mail me als je tegels nodig hebt, je mag ze allemaal gratis hebben, als je ze maar zelf ophaalt).

Duurzame collectie

Een andere reden waarom ik ook een aantal tegels laat liggen is omdat we lekker in de tuin willen kunnen zitten en chillen. We hebben al zoveel heerlijke dagen in de tuin mogen doorbrengen. Ik heb op Marktplaats een tweedehands hangmat gevonden. En onze duurzame tuinset komt bij XENOS vandaan. XENOS is zich, net als steeds meer bedrijven, bewust van het feit dat er iets moet veranderen in de manier waarop we produceren en consumeren. Daarom is hun duurzame collectie groeiende. Deze collectie bestaat uit een groot aantal producten van gerecycled materiaal of duurzamere materialen, zoals bamboe. Bij de producten staat een score van het Global Sustainable Enterprise System. Er wordt gekeken naar de materialen en naar het productieproces. Als je op het icoontje van GSES klikt, kun je in een oogopslag zien of de materialen bijvoorbeeld herbruikbaar, gerecycled en recyclebaar, composteerbaar en vrij van gifstoffen zijn.

Duurzame tuinset

Je kunt zelf je duurzame tuinset samenstellen op de website van XENOS. Ik heb gekozen voor drie rotan kuipstoelen, een rotan fauteuil en een bamboe tafel (inklapbaar). We gebruiken onze tuinset nu bijna een maand en ik ben er zo blij mee! De materialen zijn heel sterk en stevig en de natuurlijke uitstraling vind ik heel mooi. Ik kan me helemaal voorstellen dat het alleen nog maar mooier staat als de tuin groener is. We hebben al flink wat ochtenden, middagen en avonden kunnen eten, borrelen, lezen en spelen aan onze duurzame tuinset van XENOS. Echt een genot, zeker na alle lange weken van klussen en verhuizen. Ik ben heel dankbaar voor onze tuin en ik weet zeker dat ik ook van deze tuin weer een prachtige groene oase kan maken, net als de vorige tuin. Op mijn Instagram (@karivdheide) kun je het proces volgen via mijn stories en tuin- highlight en natuurlijk zal ik ook updates delen op de blog. Het zal flink wat seizoenen nemen, maar ik heb er veel zin in!

duurzame tuinset

Wil je ook even komen binnen kijken in ons nieuwe huis? Je kunt hier een kijkje nemen in de woonkamer en de speelkamer van Isaya en Alela, hier in onze plastic vrije keuken, hier in onze plastic vrije badkamer en hier in de slaapkamers!

tuin van de groene mama

Columns by Kari

Advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.