Hoe ik etherische oliën gebruik

September is een overgangsmaand. Het is vandaag 21 september en dat betekent dat de herfst officieel is begonnen. Ik geloof niet dat ik er helemaal klaar voor ben. Herfst is voor mij altijd bitterzoet. Het is afscheid nemen van de zomer, mijn favoriete seizoen, en diep ademhalen voor de winter, mijn minst favoriete seizoen. Maar er zit ook schoonheid in de transitiemaanden. De prachtige kleuren van de herfstbladeren bijvoorbeeld. En de gezellige jaarfeesten van de herfst, zoals het Michaelsfeest en Sint Maarten. Maar ook de knusheid en het meer naar binnen keren bieden geborgenheid. Ik probeer het altijd extra fijn in huis te maken tijdens deze maanden. De etherische oliën van Geurwolkje helpen hierbij. In deze blog vertel ik wat meer over een viertal etherische oliën die ik momenteel gebruik: over de werking en hoe ik ze gebruik in mijn huis, groene huishouden en natuurlijke cosmetica.

De Power Boost Box van Geurwolkje

Een aantal weken geleden ontving ik de Power Boost Box van Geurwolkje. Een gift set met 4 etherische oliën. Sindsdien ben ik ze gaan testen en me gaan verdiepen in de werking en toepassing van de etherische oliën. We gebruiken Geurwolkje inmiddels een jaar. Ik ben fan van hun natuurlijke verzorging en voor de meisjes gebruik ik de speciale kinderlijn. De Slaap Kindje Slaap blend van Geurwolkje zetten we ‘s avonds aan voor ze gaan slapen, zodat hun slaapkamer lekker ruikt en ze beter slapen. Voordat ik in de oliën, die in de  Power Boost Box zitten, duik: de box is behalve een mooi cadeau ook een super fijne manier om zelf kennis te maken met etherische olie, maar dan voor een hele zachte prijs. Je betaalt namelijk slechts 25 euro in plaats van 45 euro.

etherische oliën Power Boost Box

Welke etherische oliën zitten in de box?

De Power Boost Box van Geurwolkje bevat vier 100% zuivere etherische oliën, waaronder 2 blends. De blends heten “Zuiverend” en “Concentratie”. Verder vind je in de box Eucalyptus en Tea Tree.

Power Boost Box Geurwolkje
Eucalyptus

Eucalyptus is een van mijn favoriete geuren. Ik associeer het gelijk met wellness en spa. Het heeft een ontspannende en zuiverende werking. Als ik verkouden ben, doe ik enkele druppels in mijn diffuser om vrijer te ademen. Maar het is ook de perfecte geur voor de badkamer. Een warme douche en daarna lekker smeren met een natuurlijke olie, gemengd met enkele druppels eucalyptus.

etherische oliën gebruik en toepassing
Tea Tree

Tea Tree is een helende olie. Goed voor het immuunsysteem en gezonde luchtwegen. En ook fijn al natuurlijk anti luis middel. Een paar druppeltjes in de kraag van de jas of trui van je kindje voorkom je dat luizen zich nestelen in de kleding. Ik gebruik tea tree ook graag in de was: enkele druppels in het wasmiddel bakje, voor een schone en frisse was.

Concentratie

Deze blend is een samenstelling van ceder atlas, eucalyptus, citriodora en kruidnagel. De geur geeft je concentratie een boost en helpt je om dingen, die je bleef uitstellen of waar je niet aan toe kwam, aan te pakken. Ik doe deze geur in mijn diffuser als ik me moet focussen, voor een opdracht, artikel of video’s moet editen. Het is een frisse en kruidige Citrus geur, die het huis gelijk lekker schoon laat ruiken. Daarom doe ik een paar druppels van deze olie ook graag in mijn DIY allesreiniger.

Geurwolkje Diffuser
Zuiverend

Zuiverend is een samenstelling van eucalyptus, lavendel, tijm en den. De olie is om jezelf te zuiveren van negatieve gedachten en verwachtingen van anderen. De olie geeft je kracht om je eigen pad te volgen. Het werkt motiverend en helpt je om je dromen te realiseren. Op dagen dat ik me kwetsbaar voel, omdat ik de meisjes mis, doe ik deze olie in mijn etherische olie diffuser. Het geeft mijn gemoedstoestand een lift en helpt me om weer even bij mezelf te komen.

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.