7 Musthaves voor Zwangere Vrouwen

Ik ben nu in mijn tweede trimester van mijn tweede zwangerschap en er zijn een paar dingen waar ik echt bij zweer. Dit zijn mijn musthaves voor zwangere vrouwen: onmisbare producten voor jou, tijdens je zwangerschap en voor je baby, als hij/zij er eindelijk is!

Musthaves voor mama to be

1. Leggings en pyjama broeken voor zwangere vrouwen

Tijdens mijn vorige zwangerschap woonde ik erin en dat ik nu niet anders. De leggings van Calvin Klein draag ik overdag en de lossere broeken ‘s nachts. Ze zijn goddelijk. Ze groeien gewoon met je mee, dus je kunt je eigen maat kopen en hij rekt vervolgens je hele zwangerschap lekker mee. Ze zitten niet strak om je buik, wat bij al die “zwangerschapsbroeken” wel zo is. Ik kreeg daar altijd zulke harde buiken van: vreselijk. Deze broeken zijn echt onmisbaar voor zwangere vrouwen! En in mijn kraamtijd heb ik ze ook nog een hele poos gedragen. En ja, de topjes zijn ook super fijn!

zwangere vrouwen

2. Smeersels voor zwangere vrouwen

Het is belangrijk om je huid goed te verzorgen tijdens de zwangerschap. Je huid wordt alle kanten uitgerekt en je wilt striae zoveel mogelijk voorkomen. Tijdens mijn eerste zwangerschap gebruikte ik de Weleda zwangerschapsolie. Of je wel of geen striae krijgt hangt van meer af dan alleen de olie die je gebruikt, maar het is mij tot nu toe gelukkig gespaard gebleven. Dus ik blijf voorlopig lekker smeren! Het is ook een fijne manier om in contact te blijven met je lichaam en met je ongeboren kindje. Goed voor jezelf zorgen betekent vanaf nu namelijk automatisch goed voor je kindje zorgen.

3. Een goed matras voor zwangere vrouwen

Tijdens mijn eerste zwangerschap sliep ik op een slechts matras. Ik had er nooit last van gehad, maar vanaf een kilootje of 6 zwaarder werd het pijnlijk. Ik zakte er in weg en toen ik 10 kilo was aangekomen aan het einde van mijn zwangerschap was omdraaien echt een hel. Ook borstvoeding geven op een slecht matras is niet grappig. Een goed matras, zoals de Auping boxspring, is absoluut een absolute must voor zwangere vrouwen.

Musthaves voor baby

4. Baby verzorgingsproducten die je echt nodig hebt

Er zijn zo-veel babyproducten. Shampoo’s, bodylotions, cremes, zalfjes: je kunt helemaal los gaan. Maar ik heb gemerkt dat je eigenlijk maar een paar dingen Γ©cht nodig hebt. En dit zijn een paar van onze absolute favorieten:

  • De Weleda BillemcrΓ¨me: de enige billencrΓ¨me die we voor de meisjes gebruik(t)en. Je hoeft deze niet iedere dag te gebruiken, alleen als de billetjes rood zijn. Hij herstelt de huid snel, waardoor je daarna geen zalf meer nodig hebt.
  • De Weleda Calendula Shampoo & Douche: heerlijke twee-in-een om handjes, haartjes en lijfjes mee te wassen. Ook fijn voor wat grotere kindjes.
  • De Weleda verzorgende Calendula Olie: Deze deden we in Aya’s badje toen ze nog heel klein was en haar huidje werd er heel zacht van. Bodylotion wordt hiermee overbodig. Ik gebruikte ‘m ook voor de baby massage. Tot slot gebruikten we geen billendoekjes, maar gewoon water en een doekje, het eerste jaar. Een paar druppels van deze olie in het water deden het werk.

5. De Co-Sleeper

De co sleeper is een absolute must als je borstvoeding geeft. Ze zijn er in allerlei soorten en stijlen, dus je kunt gewoon iets kiezen wat bij je slaapkamer interieur past. Een co sleeper staat vast aan jouw bed dus je hoeft er ‘s nachts niet uit als je kindje wakker wordt. Ik beloof je: you want this.

co sleeper zwangere vrouwen

Lees ook: De allerleukste peuterboeken!

6. Baby Gym

Je denkt misschien, speelgoed, een musthave? Is dat niet een luxe? Ja en nee. Natuurlijk is speelgoed een luxe. Maar speelgoed dat de ontwikkeling van je kindje stimuleert is ook zeker een musthave. Een babygym is er zo een. Wij hebben voor deze van Childhome gekozen omdat hij een rustige, cleane uitstraling heeft en je ‘m helemaal kunt customizen en zelf speeltjes ervoor kunt uitkiezen & dus kunt variΓ«ren.

Bonus Musthaves

7. Janod Speelgoed

Okay, dit is als ik eerlijk ben geen echte musthave voor zwangere vrouwen. Vooral omdat je ongeboren kind er voorlopig nog niks aan heeft. Maar ik moet het delen, want Aya is er VERLIEFD op. Onlangs kochten we deze rozeΒ poppenwagen van Janod. Het Janod SpeelgoedΒ is zo prachtig. De brandweerkazerneΒ staat momenteel op onze wishlist. En de loopwagenΒ is perfect voor als je kindje staat staan. Aya denderde met een maand of 7/8 al door de kamer met haar loopwagen, dus het gaat allemaal sneller dan je denkt [lees: dit is een goed excuus om toch lekker te shoppen :)].

Janod speelgoed

Geniet van je zwangerschap!

Columns by Kari

Contains affiliate and/or paid links

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.