De 10 Allerleukste Peuterboeken voor 2 tot 3 Jarigen!

Hoe ouder je kindje wordt, hoe leuker het voorlezen is. Vanaf een jaar of twee gaan ze echt de verhaaltjes volgen. Je kunt samen in een deuk liggen of je verontwaardigen om wat er gebeurt in het boek en de prachtige tekeningen bewonderen. Van voorlezen leert een kind zo ontzettend veel! Het is een verrijking voor de woordenschat, een bron van inspiratie voor de fantasie en een leuke manier om te leren tellen, kleuren te benoemen en vormen te onderscheiden. Daarnaast leren ze van alles over emoties, oorzaak en gevolg, vriendschappen en nog veel meer. En last but not least: het is een super fijne manier om quality time met je kindje door te brengen. Dit zijn de allerleukste peuterboeken voor 2 tot 3 jarigen. Ben je op zoek naar een mooi cadeau (voor je kindje)? Lees dan gauw verder!

1. Het Elfje

We hebben allemaal wel eens een elfje (of kaboutertje) dat niet kan slapen. Dit prachtige prentenboek is een absolute must have. Het Elfje Dat Niet Kon Slapen heeft de mooiste schilderingen en het verhaaltje is heel lief en leuk. Een magisch boek! €12,50.

de allerleukste peuterboeken

2. KlipKlopKlipperdeKlop

Isaya ligt altijd in een deuk bij dit boek. En na de laatste bladzij volgt standaard “nog een keer! nog een keer!”. Klipperdeklop is een prachtig boekje over een paard dat zijn boerderijvriendjes mee achterop neemt. Ze gaan steeds sneller en sneller tot… plofplofplofferdeplof. €9,95.

3. Van Dale

Deze moet je hebben: mijn eerste van Dale. Een super leerzaam, leuk en multi-leesbaar boek. Je kunt de plaatjes en woordjes afgaan & zo op een leuke manier nieuwe woorden leren. Maar je kunt er ook verhaaltjes bij verzinnen of de gedichtjes lezen. Je kunt je peuter laten aanwijzen en benoemen of zelf vragen stellen. €24,99.

4. Kikker

Het Vrolijke Voorleesboek van Kikker is een echte aanrader. Persoonlijk vind ik Kikker maar een dikke zeurpiet, maar Isaya vindt het geweldig. De verhaaltjes in het voorleesboek zijn kort en de plaatjes groot en helder. Dat spreekt onwijs aan. Een super mooi boek om cadeau te geven. Aya kreeg hem voor haar 2e verjaardag van een lieve tante en hij is nog altijd favoriet. €14,99.

5. Vrolijk

Wie kent de vrolijke vis van Miep van Hout niet? Haar boeken zijn geweldig. En de vissen uit Vrolijk maken Aya al dik een jaar aan het lachen. Super grappig, al die gekke bekken en geluiden die mama bij ieder plaatje maakt. Een leuke manier om de basisemoties te oefenen. €8,95.

Miep van Hout

6. Nijntje

Het is een ongeschreven regel dat leuke boekjes altijd honderd keer moeten worden voorgelezen. Het liefst achter elkaar. Dan is het ook wel fijn als die boekjes voor mama en papa ook leuk zijn. De kleine Nijntje boekjes zijn dat. Omdat ze in rijm zijn, maar ook omdat die rijmpjes zo mooi en lief zijn. Onze favoriet is Toverfee. Super leuk om na te spelen ook 🙂 €6,95.

toverfee

“A girl can never have to many shoes and books”

7. De Gele Ballon

Zo’n boek waar je uren samen in kan turen. Iedere keer zie je weer iets nieuws in de Gele Ballon. Dat is prachtig. Maar ook heel leerzaam. Bijvoorbeeld om je te leren concentreren, om te focussen, om dingen te onthouden. Ook echt een mooi boek om cadeau te geven. €18,95.

8. Gruffalo

Je dacht toch niet dat deze ontbrak in de lijst van allerleukste peuterboeken? Natuurlijk staat de Gruffalo erin. Ik moet er wel bij zeggen dat onze Gruffalo heel grappig is en vrienden wordt met de muis. €13,95.

9. Eddie

De boekjes van Gonnie & Vriendjes zijn super schattig. Die van Eddie is onze favoriet. Een lief klein gansje dat steeds van alles vergeet. Behalve zijn rode pet. Die vergeet hij noooooit. €7,50.

10. Knuffel

We weten allemaal dat De Allerliefste Knuffel van de Hele Wereld van je mama komt. Of voor de mama’s: van je kindje. Dit lieve boekje kan je tijdens het voorlezen heel grappig maken door knuffels te geven als de dieren die voorbij komen. En te eindigen met de liefste knuffel met je peuter. €12,95.

Thank you for reading!

Deze blogpost bevat affiliate links naar de 10 allerleukste peuterboeken. Je leest hierover meer in de disclaimer.

2 thoughts on “De 10 Allerleukste Peuterboeken voor 2 tot 3 Jarigen!

  1. Wat een heerlijke lijst! Ik ken er veel nog niet. Tijd om onze boekenkast bij te vullen dus😄

  2. Hoi lieverd, wat een prachtig Mama-boekje heb je gemaakt voor je eigen mamsie. Julie zijn allemaal schatten!

Leave a Reply