Cadeau Tips voor Peuters: Aya’s Verjaardagscadeau’s

Vandaag is mijn kleine prinsesje drie jaar geworden! Oooh, wat gaat de tijd snel. Alle clichΓ©s zijn waar. Ik herinner mij nog zΓ³ goed hoe het was: die eerste dagen, mijn baby tegen mij aan, die eerste maanden, mijn baby in de draagdoek, de eerste jaren, mijn baby aan mijn borst. En nu. Nu is ze drie! De tijd vliegt. En hoewel ik het prachtig vind om haar te zien groeien, te zien leren en te zien ontwikkelen, hoop ik net als alle moeders dat ik soms de tijd even stil kan zetten. Zucht… Maar goed. Daar gaat deze blog helemaal niet over. Vandaag, op Isaya’s 3e verjaardag, deel ik een paar leuke cadeau tips voor peuters. Namelijk de cadeaus die Isaya voor haar verjaardag heeft gekregen, met directe linkjes naar alle producten! We vierden haar feestje namelijk 3 juni al, vanwege mijn zwangerschap.

Kinderfietsje!

Ik leerde zelf pas echt fietsen op mijn 14e, toen we naar Nederland verhuisden. Maar mijn kleine Dutchie kan het al véél beter, op haar 3e. Ze wilde dolgraag een fiets en het leek mij ook zo leuk! Haar verzoeken waren duidelijk: roze, prinsessen, babypop moest achterop kunnen. Komt in orde.

We vonden de schattigste kinderfietsjes op internet-bikes.nl – een website met super betaalbare fietsen van goede kwaliteit. De keuze was reuze en ook zeker in de categorie roze-princessen-babypopachterop. Na wat online zoekwerk besloten we voor een 14 inch te gaan. 12 inch had ook gepast, maar daar zou ze snel uit gegroeid zijn en 16 inch zou nΓ³g langer meegaan, maar daar was de kans groot dat het voor nu nog even te groot was. 14 inch is perfect. Aya is (bijna) 100 cm en draagt kledingmaat 104/110 [ter referentie voor andere ouders die op zoek zijn]. Deze fiets groeit de komende jaren met haar mee: zadel en stuur staan nu nog op de laagste stand en er zitten zijwieltjes aan.

We twijfden tussen deze prachtige roze fiets en dit lieve fietsje. Het werd de laatste, omdat die het beste voldeed aan de toeters en bellen waar Aya om had gevraagd.

Het is echt het beste cadeau dat we ooit voor haar hebben gekocht. In drie dagen snapte ze het (ze wist nog niet hoe ze moest trappen toen ze ‘m kreeg) en vloog ze de straten door. Iedere dag maken we een ommetje en ze fietst ook uren in de tuin en in de woonkamer. Haar fiets is echt haar pride and joy.

Ook handig om te weten: Aya’s fietsΒ koste 105 euro, was heel gemakkelijk in elkaar te zetten, de service van Internet Bikes was snel en naar verwachting, alle onderdelen waren compleet en in goede staat en de fiets en de kwaliteit voldoen aan het plaatje. Ik ben echt super blij dat we hier voor zijn gegaan.

Kinder Picknicktafel!

We hadden een nieuwe loungeset gekocht voor in de tuin en zochten nog naar een leuk tafeltje voor Isaya voor erbij. Bij Lidl-shop.nl vond ik een super schattig kinder picknicktafeltjeΒ voor maar 25 euro. Het is perfect. Ze kan er lekker aan theeleuten, tekenen en spelen met haar poppen of vriendinnetjes. We leven min of meer buiten als het lekker weer is, dus dan is het heel fijn dat ze haar eigen stekkie heeft in de tuin.

De kwaliteit is prima: we zijn al een tijdje fan van het houten speelgoed van Lidl en ook dit tafeltje is van FSC gecertificeerd hout. Je moet er niet als volwassene op gaan staan denk ik, maar voor een viertal peuters is het perfect. Er komen ook twee kussentjes bij, voor op de bankjes.

Een tentje!

Isaya heeft een grote speelkamer en op iedere verdieping speelplekken, dus wellicht was nΓ³g een speelplekje ietwat overbodig. Maar het leek mij zo gezellig, een tentje! Ze speelt dolgraag in “haar huisje”, beneden onder de trap, dus ik dacht dat ze dit ook wel heel leuk zou vinden. Ze is dolblij met haar roze tentje. Er liggen kussentjes in en knuffels en poppen en dekentjes en boekjes en andere schatten. Ik mag er meestal niet in komen, maar dat is okΓ©, ik snap het: het is haar prinsessentent.

Even when she is trying to decide if I should be BANNED from her tipi she is super cute ☺ *β € Omdat het morgen feest is, staat de “Achter de Schermen bij een Blog” nu al online! Deze week alles over het beschermen van je tijd en content als blogger. Een onderwerp waar je misschien niet altijd bij stil staat, maar echt ontzettend belangrijk is. Als jij geld wilt verdienen met je blog en je producten wilt beschermen, moet je echt even komen lezen. #linkinbioβ € *β € #mamadingen #mamablogger #beautyblogger #dutchblogger #bloglife #momlife #peuter #toddler #tipi #cutiepie #momblogger #foodblogger #toddlerlife #zaterdag #saturday

Een bericht gedeeld door οΌ£ο½ο½Œο½•ο½ο½Žο½“ by Kari (@karivdheide) op

Ik vond dit cadeau bij Xenos. Het is geen tipi tent maar een baldakijn. Je kunt ‘m dus ook al bed hemeltje gebruiken. Je kunt ‘m gemakkelijk vastmaken in het plafond en hij kost maar 15 euro.

Andere prachtige cadeau tips voor peuters

Boeken!

Als mensen aan ons vroegen wat Isaya wilde hebben riep ik heel hard “boeken!”. Ik voorlees mee suf. Voor het middagslaapje, voordat ze ‘s avonds naar bed gaat. Het liefst tienduizend verhaaltjes, uren lang. Ik vind het gezellig en het is een van mijn beste jeugdherinneringen: de ΓΊren en ΓΊren die mijn moeder mij voorlas. Maar ik wil niet driehonderd keer hetzelfde boekje voorlezen. Ik kan Aya’s favoriete boekjes wel dromen! Ze kreeg een stapel super leuke boeken waar we allebei heel blij mee waren. Een van de aanraders is het voorleesboek van Vos en Haas, dat Aya kreeg van “Tante Lyse”.

Puzzels!

Ik had de prachtige puzzels van DJECO al eens zien liggen bij de boekhandel en vond ze geweldig, maar vergat ze weer. Tot Aya’s “beste vriendin voor altijd” T. aankwam met dit geweldige cadeau. Ik bedoel, hallo, dit is Aya in een puzzel!

Knuffels!

Ik denk dat iedereen wel van Peppa Pig houdt. Deze grote Peppa knuffel (46 cm) kreeg Aya van opa en oma en is favoriet. Hij moet altijd mee naar bed en is super zacht.

Tasjes!

Dat Aya een groot ballet- fan is, is inmiddels wel bekend. “Tante Sasj” weet dat ook en vindt altijd de mooiste ballet cadeau’s voor Isaya. Deze rugzak is een soort verlengstuk van Aya geworden: hij gaat mee naar de peuters, naar ballet, naar bed, op de fiets…

Jurken!

Als er iets is waar Aya geen genoeg van krijgt, zijn het wel prinsessenjurken. Oma vindt altijd de mooiste jurken, waardoor Aya’s kledingkast inmiddels een ware prinsessenstatus heeft gekregen. Voor Aya’s verjaardag vond ik zelf ook een prachtige jurk. Hij hing al enige tijd in haar kast en ze wilde ‘m zoooo graag aan: op haar feestje mocht het dan eindelijk. En o wat is ze er blij mee!

Stepjes!

Ik heb nooit een step gehad – steppen is niet echt iets wat je doet op Curacao – maar zoals ik al zei is Aya een echte Dutchie. Ze kreeg een prachtige step van een lieve tante. Ze had één keer eerder gestept op een driewielig stepje, dus ik wist niet of het zou lukken, een tweewielige step. Maar ze had het in één dag door. En ze vindt het zΓ³ leuk. Een step is echt een aanrader!


Aya kreeg nog meer prachtige cadeaus op haar verjaardagsfeestje, waar ze ontzettend blij mee was en waar we heel dankbaar voor zijn. Maar het grootste cadeau voor haar was toch wel dat iedereen op haar “verjaarfeestje” kwam. Ze was buiten zinnen van geluk, dat al haar lieve tantes en vriendjes en opa’s en oma’s naar haar huis kwamen om haar verjaardag te vieren. Ik vond het ontroerend om te zien hoe erg ze genoot van dat contact, die liefde, die gezelligheid. Spullen en speelgoed zijn mooi en leuk en je hebt er onwijs veel plezier van. Maar er gaat niks boven zoveel liefde! Ik voel me heel dankbaar dat we daarmee omringd worden en dat Aya daar zoveel geluk uithaalt.

Columns by Kari

3 thoughts on “Cadeau Tips voor Peuters: Aya’s Verjaardagscadeau’s

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.