Zwangerschapsverlof! En een Zwangerschapsshoot in Den Haag

Vandaag is de eerste dag van mijn zwangerschapsverlof! Bij mijn vorige verlof was ik nog in loondienst, dus het zal dit keer iets ingewikkelder zijn om grenzen te stellen en in de relax-modus te komen. Maar ik ben het wel van plan! En om deze bijzondere dag te vieren wilde ik een aantal foto’s delen van de zwangerschapsshoot die ik heb gedaan in Den Haag twee weken geleden. Mijn fotograaf was de super getalenteerde en lieve Gaelle Largilliere, ook wel bekend als Vera Rose op Instagram. Ze is een echte kunstenares, geboren en getogen in Parijs en nu wonend in Den Haag met haar man en zoontje. Het was een absolute eer om met haar samen te werken! [For English click here!]

Op 19 mei bezocht ik Gaelle’s prachtige huis en studio, in Den Haag. Een indrukwekkend 19e eeuws gebouw, in een van de mooiste straten van Den Haag. Ik voelde mij direct op mijn gemak, door het warme welkom van Gaelle en haar zoontje. We dronken thee in de keuken en praatten ruim een uur over van alles en nog wat: alsof we oude vriendinnen waren, die na jaren weer moesten bijkletsen.

Gaelle vertelde mij over haar ervaring, toen ze van Frankrijk naar Nederland verhuisde. De veranderingen en alle manieren waarop ze moest wennen aan het Hollandse leven en de Nederlanders. Ik begreep haar goed, aangezien ik zelf ook heb moeten integreren in dit land. We hebben ook allebei Art Therapy gestudeerd, waarna we beiden besloten dat we geen therapeut wilden zijn. We wilden op een andere manier creΓ«eren en inspireren. Ik vroeg haar of ik haar naam – Gaelle – op onze Baby Namen Lijst mocht zetten. Want het is zo’n prachtige naam en – 6 weken voor mijn uitgerekende datum zijn we er nog altijd niet uit. We praatten ook over onze ideeΓ«n en visie voor de photoshoot.

Ik was niet van plan een zwangerschapsshoot te doen. Ondanks dat ik veel foto’s maak voor mijn blog en Instagram voel ik mij altijd een beetje oncomfortabel als ik alleen op de foto moet. Als ik samenwerk met fotografen heb ik altijd mijn meisjes bij mij. Maar toen ik het werk van Gaelle zag wist ik dat dit bij mij paste. Haar foto’s zijn kunstwerken. En ik realiseerde mij dat het daar over kon gaan: over kunst en de schoonheid van zwangerschap. En ik denk dat het een heel bijzonder cadeau is, op een dag, voor mijn ongeboren kind.

We hebben 4 uur geschoten die dag, in vijf verschillende settings. Gaelle zorgde ervoor dat ik mij comfortable en mooi voelde. En ik zag echt de kunstenares in actie. Ieder detail was uitgelijnd, de belichting geperfectioneerd voor iedere foto en ze schoot zelfs met camera’s die waarschijnlijk ouder waren dan zij en ik samen. We hebben die dag hard gewerkt (en hard gelachen). Na afloop was ik moe, maar geΓ―nspireerd. Ik vertrok wetende dat ik een nieuwe vriendin had gemaakt en dat we samen iets moois hadden gecreΓ«erd.


Als je op zoek bent naar een fotograaf in de omgeving van Den Haag kan ik je aanraden om contact te zoeken met Gaelle. Je kunt haar mailen: Β gaelle.largilliere@gmail.com of bellen: 06 40 59 17 34. Je kunt ook in contact komen met haar en een deel van haar werk bekijken opΒ Instagram. Op haar websiteΒ gaellelarfilliere.com vind je haar volledige portfolio.


[easy-image-collage id=19675]

3 thoughts on “Zwangerschapsverlof! En een Zwangerschapsshoot in Den Haag

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.