Milieubewust zwanger zijn en Babyspullen kopen

Baby’s krijgen is niet het meest milieubewuste ding dat je kunt doen, laten we eerlijk wezen. Een baby zorgt in zijn eentje voor ruim 20 kilo afval aan alleen al luiers, in een maand. Gelukkig is er een heleboel wat je kunt doen om de ecologische footprint van die lieve poepertjes een beetje te compenseren. In deze blog deel ik 7 tips om milieubewust zwanger te zijn, te bevallen en de kraamtijd in te gaan!

Cribster

Bij Cribster kun je kinderkleertjes en wiegjes huren! Je huurt de spullen voor een bepaalde periode en geeft ze dan weer terug, zodat ze weer hergebruikt kunnen worden. Alles is van goede kwaliteit en wordt na enige tijd hergebruiken gedoneerd aan een goed doel. Een mooie manier dus om duurzaam en sociaal bewust om te gaan met de baby uitzet!

Moeder Aarde (voorheen Nalini)

Moeder Aarde (voorheen Nalini)Β is een duurzaam, natuurlijk en eerlijk kraampakket “plus”. Er zitten prachtige producten in voor de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Het is gevuld metΒ producten van natuurlijke oorsprong, chloorvrij, biologisch afbreekbaar en geproduceerd op een voor mens, dier en aarde zo vriendelijk mogelijke manier. Ook super leuk om cadeau te geven aan een mama to be.

Rockin’ Green – Opheffingsuitverkoop tot 31 juli!

Rockin’ Green verkoopt duurzame, ecologische en eerlijke baby en kinderkleding. Tenminste, tot 31 juli. Helaas gaan ze sluiten. Maar sla je slag nog even in de opheffingsuitverkoop!! Ze hebben ook speelgoed en een collectie voor volwassenen. Super leuke producten, maar dan Fair Trade en vriendelijk voor het milieu.

Greentom

Greentom maakt duurzame kinderwagens! Hun doel is om 100% groene producten te leveren, zodat onze kinderen een groene toekomst tegemoet kunnen gaan. Duurzame en gerecyclede materialen, met productie over de hele wereld, zodat de impact op het milieu door verzending laag is en de lokale economie gestimuleerd kan worden.

EcoGoodies

EcoGoodies is een verzamelplaats voor duurzame, eco en fair trade webwinkels. Je kunt op categorie zoeken, dus kleding, verzorging, meubels, noem maar op. Op hun baby pagina vindt je een overzicht van groene webshops die handig zijn als je een kleintje krijgt.

Veganbox

Veganistisch eten is altijd beter voor het milieu. Niet alleen als je een baby krijgt πŸ˜‰ Maar omdat je nu toch zo milieuvriendelijk bezig bent, is het wellicht tijd om te overwegen om wat vaker plantaardig te koken? Je hebt in je kraamtijd natuurlijk geen tijd en energie om na te denken over volwaardige, veganistische recepten en gerechten en hiervoor te shoppen. De Veganbox een goede uitkomst! Je kunt ook je veganistische tussendoortjes laten thuisbezorgen door Vegamix.

Wasbare luiers

En om nog even terug te komen op die luiers. Wasbare zijn beter voor het milieu en ze zijn goedkoper uiteindelijk. Zelfs als je op 60 graden wast en de droger gebruikt, is de uitstoot van broeikasgassen 1,5 keer lager dan van wegwerpluiers! Dat is nogal wat! Gelukkig zijn wasbare luiers tegenwoordig niet alleen milieuvriendelijk, maar ook gebruiksvriendelijk. Die combinatie, van milieu-, gebruiks,- en portemonneevriendelijk maakt dat wij de overstap hebben gemaakt.

Als jij het ook overweegt, neem dan eens een kijkje bijΒ Kaatje Katoen. Zij hebben ook consulenten door het hele land, die je gratis op weg kunnen helpen. En dat is geen overbodige luxe: er zijn zoveel systemen, materialen, vormen en maten!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.