Hier Ben Ik! Eindelijk een baby invulboek voor alle soorten gezinnen

Onze dochters hebben twee mamas. Geen papa. Dan heb je altijd wel wat uit te leggen. Iedereen is nieuwsgierig en wil weten hoe dan en hoe zit het.Β Geen probleem. Alle reacties zijn lief en oprecht geΓ―nteresseerd, dus ik leg het graag uit. We zijn nou eenmaal een beetje anders. En dat is okΓ©. Maar soms is het ook wel lastig. Veel producten zijn gemaakt voor “standaard gezinnen”. Dus een mama en een papa. Terwijl dat helemaal niet meer zo standaard is tegenwoordig. Een baby invulboek bijvoorbeeld. Als je een twee-mama of een een-mama gezin bent, moet je altijd het woord “papa” doorstrepen in deze boeken. Nu niet meer. Want “Hier ben ik” is het eerste Nederlandse baby invulboek waar het woord papa niet in voor komt! Betekent overigens niet dat gezinnen met (alleen) papas het niet kunnen gebruiken. Het boek is voor alle soorten gezinnen!

Mijn Mama’s Baby Invulboek

Zoals ik al zei is het baby invulboek van mijnmamas.nlΒ geschikt voor twee moeder-gezinnen, maar niet exclusief voor (lesbische) moeders. Het boek is voor alle gezinnen, omdat het neutraal is. Geen “mijn mama dit” of “mijn papa dat”. Het draait om je kindje en de ontwikkeling van je kindje en de rest kun je zelf invullen. Heel fijn, als je een gezin bent met twee mamas of twee mamas en twee papas of twee papas en een mama of een alleenstaande ouder bent.

De vormgeving is super schattig, met lieve tekeningen. En wat ik echt mega leuk vind: de tekeningen zijn gemaakt met zwarte lijnen, dus je kindje kan de tekeningen later inkleuren of als je, zoals Alela, een creatieve grote zus (of broer) hebt, kunnen zij meehelpen met het boek invullen!

Om jullie een beetje een beeld te geven van het boek, zal ik een paar vragen, waar jullie wellicht nieuwsgierig naar zijn, uit het invulboek beantwoorden!

Hoe is Alela hier gekomen?

Alela is verwekt met behulp van een bekende donor. Het is dezelfde donor als bij Isaya en ik heb beide meisjes gedragen, dus ze zijn volledige zusjes. Onze donor is slim, knap en lief en we zijn dol op hem. Op een dag, als onze meisjes vragen gaan stellen, zullen we Isaya en Alela over hem vertellen en uitleggen hoe we dat allemaal hebben gedaan. Nu denken de meiden er nog niet over na.

We hebben, net als bij Isaya, thuis geΓ―nsemineerd (KI). Bij Isaya hebben we eerst een intensief traject in een kliniek gevolgd, met een “onbekende” donor. Dat vonden we erg stressvol en het leverde ook geen zwangerschap op. Maar toen we eenmaal thuis gingen insemineren, met onze bekende donor, was het bij beide meiden in één keer raak.

Mijn wensen en beloften voor Alela

Mijn grootste wens voor Alela is dat ze gelukkig wordt. Ik hoor bij dit soort vragen altijd BeyoncΓ©’s stem: “My aspiration in life, is to be happy“. En dat is ook mijn grootste streven als moeder: dat mijn dochters gezond en gelukkig zijn. Ze hoeven niet succesvol te worden, of rijk, of beeldschoon, of wat dan ook. Als ze maar gelukkig zijn. Mijn taak als moeder is ervoor te zorgen dat ze veilig en gezond blijven en ze te helpen ontdekken wat ze gelukkig maakt in het leven.Β Mijn belofte voor Alela is dan ook dat ik er alles aan zal doen om dat waar te maken.

Alela’s derde week

Heeft ze een speen?

Ik typ dit als Alela 3 weken oud is. Dus het leek mij leuk om een paar feitjes uit deze week te delen met jullie! Ze heeft een speen – zo’n hippe Instagram-Bibs speen, uiteraard oud-roze. Ondanks dat hij voortdurend uit haar mondje valt, is het de enige speen die ze pakte. Ik denk omdat hij het meest op een tepel lijkt.

Waar slaapt ze?

Alela slaapt “officieel” in een co-sleeper naast ons bed, aan mijn kant. Maar in werkelijkheid slaapt ze heel vaak bovenop of naast me en in de draagdoek. Ze slaapt ook graag in haar babynestje, op het speelkleed naast haar grote zus. En natuurlijk in de armen van haar andere mama.

Dit deed ze voor het eerst

Deze week ging ze voor het eerst op de fiets, bij mij in de draagdoek. Want we moesten naar het consultatiebureau (ook de eerste keer). Op de terugweg werden we natgeregend: haar eerste Hollandse regenbui. Ook heeft ze steeds meer lach reflexen, wat mega schattig is. En ze heeft steeds meer momenten dat ze super helder uit haar ogen kijkt en ons echt lijkt te bestuderen.

Verder hebben Isaya, Alela en ik ons eerste uitje gemaakt deze week: naar een waterspeeltuin. Dat was echter vooral een “eerste keer” voor mij: met 32 graden en 2 kinderen op pad. Ik zat onder het zweet, borstmelk, babykots en babypoep. Echt #momgoals. Maar het was super leuk en ik was mega trots op mijn meisjes (en ook best op mezelf). Na de waterspeeltuin hebben we patat gegeten. “Bofkonton” zei Aya. Dat zijn we zeker.

Alela’s groei

Alela was 3190 gram toen ze werd geboren. Na 3 dagen zat ze al weer op haar geboortegewicht. Ze krijg volledige borstvoeding. Met 3 weken is ze gewogen op het cb en bleek ze 500 gram zwaarder dan haar geboortegewicht en 52 centimeter te zijn. Ze zat heel mooi op/rond de curve. Die curves zeggen mij niet zoveel, omdat ik uit ervaring weet dat het over een paar weken weer compleet anders kan zijn. Maar voor nu ben ik uiteraard een trots ei.

Het baby invulboek van mijnmamas.nl kost €29,95 en is hier te bestellen!

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.