Met Alela naar het “In de Wolken Festival”

Vandaag waren Alela & ik op de eerste editie van het In de Wolken Festival van de Ouders van Nu! Het festival, dat op 4, 5 en 6 oktober 2018 plaatsvindt in de RAI van Amsterdam, is voor mama’s en papa’s die een baby op komst hebben of net een kleintje hebben gekregen. Onder die laatste categorie vallen wij natuurlijk – Alela is vandaag 11 weken oud en ik dus nam haar mee naar dit leuke event. Benieuwd wat er allemaal te doen & te zien is op het In de Wolken Festival? In deze blog geef ik je een kijkje in onze dag!

Wat valt er te shoppen op het festival?

Er staan uiteraard een heleboel shops & merken op het festival, zodat je lekker kunt snuffelen en winkelen. Zooooveel lieve babykleertjes en handige babyspullen. Alles wat je nodig hebt voor je zwangerschap en de komst van je baby vind je op het festival. Van speedkoorden tot autostoeltjes en van kinderwagens tot baby-huidverzorgingsproducten: het is allemaal te bewonderen en te koop op het festival.

Mijn favoriete shops

Een greep uit mijn favoriete standjes op het In de Wolken Festival: Kaatje Katoen natuurlijk – daar moest deze wasbare luier-mama even hallo zeggen uiteraard! En Weleda, heerlijk, daar kan ik nooit voorbij lopen zonder even te snuffelen. Maar ook echt tof: Soof. Een “limonade” siroop, maar dan gezond: fruit, groente en kruiden. 100% natuurlijk, zonder conserveermiddelen, smaak en kleurstoffen en suikers & toch super smaakvol. Ik vond met name de Blauwe Bes/Lavendel/Zwarte Bes & Appel – variant erg lekker.

[easy-image-collage id=20939]

Mijn favoriete ontdekking was Babywoods. Super mooie inklap-commodes (wandcommodes), gemaakt van hout. Onwijs handig als je klein woont of een tweede commode elders in huis wilt. En zo mooi! Echt een heel erg tof product. Herobility stond er ook. Dat is echt een fijn flessen-spenen-drinkbekers merk uit Zweden waar we een aantal producten van hebben. Ik was vooral geΓ―nteresseerd in de Eco-bottle. Die werd helaas nog niet op het festival verkocht, maar is wel al online verkrijgbaar! OokΒ stonden er andere natuurlijke mommy-faves, zoals WaterWipes, Sanature en Laveen.

[easy-image-collage id=20940]

Wat valt er nog meer te doen op het In de Wolken Festival?

Behalve shops zijn er ook een heleboel sprekers, schrijvers, mamabloggers en deskundigen op het festival aanwezig. Denk aan de borstvoedingsdeskundige, babykamerstylist, bekkenfysio, voedingsexpert en nog veel meer. Je kunt een echo laten maken, lezingen bijwonen, een EHBO cursus volgen, mindfullnes en hypnobirthing leren of naar een heuse “papaklas”.

Festival-gevoel

Met singer-songwriters en foodtrucks wilde Ouders van Nu het je festival-gevoel op In de Wolken stimuleren. Omdat het nu nog een klein festival is, was er wat weinig keus qua eten, dus deze borstvoedingsmama kreeg op een gegeven moment flink trek. Wel heel fijn: er was een borstvoedingslounge. En ik heb wel een paar lekkere vegan bitterballen gescoord bij de kraam van de Vegan Junkfood Bar.

 

Wat kost het festival?

Een kaartje kost €15,95. Op donderdag en vrijdag was het festival tot 21:00 uur geopend dus kon je ook na je werk nog langskomen.

Aanrader?

Ja! Vind ik zeker! Omdat het nog een relatief klein festival is, is het een stuk minder overweldigend dan de Negenmaandenbeurs, waar ik eerder dit jaar met Isaya was. Stel je wordt zwanger vlak nΓ‘ de Negenmaandenbeurs kun je toch nog naar een andere zwangerschaps- en babybeurs, dus dat is heel fijn. Het is een gezellig en fijn festival, dus ga zeker – morgen kan het nog & anders hopelijk volgend jaar!

Mijn gezelschap!

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.