De Afvalbak van een Veganist, Deel 3

Tijd om weer door ons veganistische afval heen te gaan. Want zo vaak krijg ik de vraag “maar wat eet je dan wèl?” als ik vertel dat ik plantaardig eet. Boter, kaas, eieren, vis en vlees zul je bij ons niet aantreffen. Maar er is ook zoveel meer dan dat. In “De Afvalbak van een Veganist” laat ik iedere maand de lege verpakkingen zien wat wij zoal eten. Alles plantaardig en het meeste heel lekker. Ik vertel je ook gelijk waar je het kunt kopen en hoeveel het kost.

Door op de linkjes te klikken kun je nog even rustig alle ingrediënten in de producten bekijken. Dit is handig als je een glutenallergie of notenallergie hebt of bepaalde ingrediënten niet lekker vindt!

Plantaardig snaaien

[easy-image-collage id=21130]

Okovital snoepjes: deze vruchtenbeertjes zonder gelatine koop ik regelmatig voor Isaya, bij de natuurwinkel. Het zijn veganistische snoepjes, zonder al te veel troep erin. Ze zijn erg lekker en kosten €1,69 bij Ekoplaza.

My Mix: dit is een lekkere en gezonde snack, met nootjes, vruchtjes, pitjes en zaadjes. Aya vindt ze ook heel lekker. Geen zout, geen conserveringsmiddelen en geen toegevoegde suikers. Een zakje kost €2,99 bij de Appie.

Solebio kikkererwten chips: oei, deze zijn echt gevaarlijk lekker. 60% minder vet, betekent bij deze chips dat ik er 60% meer van eet. Ik heb ze in onze buurt-natuurwinkel gehaald – ik weet niet meer hoe duur ze waren. Maar ik zou zeker even op zoek gaan!

TREK: ik ben een enorme TREK fan. Maar dan wel de Cacao Oat variant: die repen maken volledig borstvoeding geven mogelijk… Deze Morning Berry smaak was echter niet lekker. [Misschien daarom 35% korting]. De Cacao Oat kost €3,29 bij de AH.

Lees ook deel 2 van “De afavalbak van een veganist”

Altijd in huis

[easy-image-collage id=21131]

Biologische Chocolade Pasta Puur: Deze chocopasta van de AH hebben we altijd in huis. Hij bevat geen melk en is dus veganistisch [en heel lekker!]. Heerlijk om mee te ontbijten. Een pot kost €2,99 bij de Albert Heijn.

MAZA hoemoes: Hummus mag uiteraard niet ontbreken in je koelkast als je plantaardig eet. Heel gezond, super smaakvol en er valt eindeloos mee te variëren. Een kuipje kost €1,54 bij de AH.

Melvita Biologische Agave Siroop: we hebben altijd graag agave siroop in huis omdat het een fijn alternatief voor suiker is en heerlijk smaakt op veganistische pannenkoeken. De siroop kost €2,48 bij Jumbo.

Alpro Dark Chocolate toetjes: Deze kleine bakjes met pure chocolade vla, op basis van soja, vallen heel goed in de smaak bij Isaya. Een super lekker plantaardig dessert! Vier bakjes voor €2,49 bij AH.

Lekker plantaardig

[easy-image-collage id=21132]

Veggie Chef Linzenburger: ik ben gek op linzen en ik vind linzenburgers ook altijd een lekkere “vleesvervanger”. Deze komt bij de Jumbo vandaan en kost €2,44.

Biologische Falafel AH: wie houdt er nou niet van falafel. En uiteraard super gezond. Lekker in een falafel broodje, in een wrap of bij een couscous maaltijd. Deze bio variant kost €2,19 bij de AH.

Go Tan Chili saus: Dit is een heerlijke vegan-proof saus voor op brood en over gerechten. Er zit wel xantaamgom in, wat soms niet volledig plantaardig wordt gewonnen, maar verder is het helemaal veganistisch. Een fles kost €1,69 bij de AH.

Leev Chocolade Quinoa Havermout: we kopen regelmatig koekjes van Leev, omdat ze een lekker plantaardig assortiment hebben (let op: niet alles van Leev is plantaardig!) Deze Havermout was lekker, maat niet super bijzonder.

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.