19 Duurzame webshop voor milieuvriendelijke vrouwenkleding

Twee weken geleden schreef ik deze blog met 19 duurzame webshops voor milieuvriendelijke kinderkleding. Hij kreeg zoveel views dat ik alleen maar kan concluderen dat mensen het belangrijk vinden hoe & waar hun (kinder)kleding wordt gemaakt en dat dit met zorg voor mens, dier & milieu gebeurt. Ik kreeg naar aanleiding van die blog ook de vraag of ik een artikel wilde schrijven over duurzame webshops en merken voor milieuvriendelijke kleding voor vrouwen. Ja! Natuurlijk! Dit zijn mijn 19 huidige favorieten.

Milieuvriendelijke stoffen

Wil je weten hoe het zit, met milieu & kleding? Welke materialen zijn een (no) go? Lees dan de blog over kinderkleding nog even terug: daar heb ik uitleg gegeven over milieuvriendelijke kleding en hoe je een duurzame kledingkast opbouwt zonder dat het je bakken met geld kost. Want milieuvriendelijke kleding is duurder dan grote mainstream ketens, maar dat betekent niet dat je veel geld moet hebben om milieuvriendelijke kleding te shoppen.

Een aantal van mijn favoriete milieuvriendelijke stoffen zijn:
  • Linnen: stevig en luchtig. Een rijke stof die altijd mooi en casual chique staat.
  • Lyocell: super zacht en glad. Ideaal voor werk, uit eten, een avondje uit.
  • Tencel: een fijn alternatief voor katoen. Luchtig en zacht voor de huid.
  • Biologisch katoen: katoen is uiteraard zeer vervuilend, maar biologisch katoen is een betere keuze.
  • Biologisch wol: wol is samen met zijde grote boosdoeners. Er zit echter nogal wat verschil (en nuance) als het gaat om biologische wol waardoor het toch een duurzaam alternatief wordt.
  • Hennep: net als linnen een hele mooie, milieuvriendelijke keuze
  • Gerecycled materiaal: dat kan uiteraard van alles zijn.
  • Tweehands kleding: pre loved is planet loved.
milieuvriendelijke kleding

Favoriete duurzame webshops en merken voor milieuvriendelijke kleding

Deiji Studio

Deiji Studio is een prachtig, dreamy Australisch merk met linnen items. Officieel is het lounge wear, maar lets be real, in deze kleding wil je wonen. Ze hebben free shipping boven de 50 AUD.

Twothirds

Een super gaaf merk dat kleding en beachwear maakt van gerecycled materiaal. Wat dacht je van een zwempak of bikini dat deels is gemaakt van gerecycled visnet en plastic flessen! Twothirds heeft een brede collectie zodat er voor allerlei soorten smaken en stijlen wel wat te vinden is.

Palaver

Palaver is een prachtig Australisch-Amsterdams merk met duurzame stukken die seizoen na seizoen mooi zijn. Geen in of uit de mode, gewoon altijd goed. En vind ik belangrijk: groeit en doet mee met je moederlijf. Je kunt er in zwanger worden, borstvoeding in geven, uitdijen, afslanken. Palaver snapt vrouwen.

Zingara

Zingara is een super mooi en comfy Australisch merk. Prachtige, unieke basics die nooit uit de mode zullen gaan. Ze verzenden naar Nederland, maar houd wel rekening met hogere verzendkosten (20 AUD).

Blabloom

Blabloom is een duurzame webshop voor het hele gezin. Ze verkopen verschillende duurzame zwangerschaps- en borstvoedingskleding, zoals Noubased, The Miracle Makers en Boob.

Pyne & Smith

Hele mooie linnen jurken, shirts en jumpsuits met een bijzonder verhaal. Het kleurenpallet sluit (nog) niet helemaal aan bij mijn stijl, maar ik houd Pyne & Smith in de gaten!

A.BCH World

A.BCH World is echt een prachtig high end milieuvriendelijk label uit – yes, alweer – Australie. Lees hier meer over hun materialen. Houd rekening met shipping fees en eventuele import taxes.

milieuvriendelijke kleding
Enna

Ik bestelde dit mooie linnen shirt voor mijn vrouw van het huismerk van WaschbΓ€r. WaschbΓ€r heeft een grote collectie kleding. Niet allemaal mijn smaak, maar genoeg om uit te kiezen. Voor Tencel t shirts kun je ook terecht bij WaschbΓ€r of bij Bello Eco.

Mae Sue

Fijne duurzame kleding in een kleine webshop. Waaronder deze linnen romper [I want!]. Maar ook bijvoorbeeld mooie blouses van Tencel en fijne hennep shirts.

Escape the system

Wie wil er nou niet in ze duurzame wit linnen kaftan over het strand waaieren. Dat kun je helemaal milieuverantwoord doen als je bij Espace the System bestelt.

Dilling

Dilling stond ook in mijn lijstje met duurzame kinderkleding. We kopen er ook items voor onszelf. De t-shirts van biologisch katoen en biologisch wol bijvoorbeeld. Ik word altijd alleen een beetje dol van het bestel & communicatieproces van deze webshop.

Wills Vegan Shoes

Een tijdje terug schreef ik over de (geweldige!) schoenen van Wills Vegan Shoes. Maar ze hebben dus ook kleding. Vegan (merino) wol, vegan cahsmere: yes!

veganistische schoenen
Beyond Nine

Ook al zo’n fijn merk dat snapt dat je als vrouw soms een maatje meer en soms een maatje minder hebt en soms borstvoeding geeft. Beyond Nine heeft items van biologisch katoen en van linnen die zowel tijdens de zwangerschap, borstvoeding als gewoon tijdens je hele leven, gedragen en geliefd kunnen worden.

linnen milieuvriendelijke kleding
Christy Dawn

Echt prachtige zwijmeljurken, toffe jumpsuits, mooie sandalen, zalige broeken en rokken: allemaal gemaakt van deadstock: restmateriaal van grote modehuizen. In plaats van dat het op de vuilnisbelt terecht komt, maakt Christy Dawn er iets waanzinnig moois van. Wel hoge shipping fees ($30,-).

Filippa K

Ik koop al jaren Filippa K – een mooi [over het algemeen] duurzaam merk. Waar ze goed in zijn: pantalons, colberts, (koker)rokken, blouses. Waar ze minder goed in zijn: wol, cashmere (vestjes en truien). Kijk bij het kopen van dit merk naar het materiaal: is het een milieuvriendelijk materiaal? Niet alles is duurzaam.

NUH Studio

NUH Studio is een heel mooi duurzaam merk uit Berlijn dat prachtige linnen stukken verkoopt, maar ook bijvoorbeeld vintage broeken van wol: geupcyclede mannebroeken die omgetoverd zijn tot mooie vrouwenbroeken.

Goat

Goat heeft basics van biologisch katoen. Gewoon fijne shirts, truien, hoodies, sweatpants: categorie urban comfy wear. En over biologisch katoen gesproken: ik ben ook nog steeds heel blij met mijn jurk van biologisch katoen van Olli Ella. Echte aanrader!

Olli Ella biologisch katoen
Zalando 

Ik zoek regelmatig naar milieuvriendelijke kleding tussen de “duurzaamheid” collectie van Zalando. Dit zalige zachte t-shirt van Soyaconcept kocht ik voor mijn vrouw. Het is gemaakt van lyocell en valt echt prachtig. Ook Samsoe & Samsoe heeft mooie lyocell basics. Evenals het merk Phyne. ARMEDANGELS heeft prachtige, klassieke duurzame kleding. Tijdloze basics voor werk, casual en chique.

Repeat Cashmere

What? Cashmere? Dat is toch geen milieuvriendelijke kleding? Nee, dat is het niet. Maar ik heb wel al sinds 2012 items van Repeat in mijn kledingkast hangen en ze gaan echt jaren mee. De items blijven mooi, kunnen op lage temperatuur en met weinig water gewassen worden en blijven altijd in stijl. Daarbij heeft Repeat veel items van linnen, tencel, lyocell en biologisch katoen. Je kunt hier meer lezen over hoe ze verantwoordelijkheid nemen en dan je eigen beslissing nemen over het merk.

MOM AMOUR

Een tof shirt van biologisch katoen mamas: de MOM tee van MOM AMOUR. Opgezet door twee super leuke Nederlandse moeders.

Columns by Kari

6 thoughts on “19 Duurzame webshop voor milieuvriendelijke vrouwenkleding

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.