100% natuurlijke parfum van 100BON

Afgelopen maandag was ik op een PR event waar een aantal heerlijke natuurlijke cosmetica producten werden aangekondigd voor de Nederlandse markt. Een van die producten was de 100% natuurlijke parfum van 100BON. Dit Franse merk creëert hoge kwaliteit parfum, met prachtige rijke geuren, maar dan goed voor mens, dier en milieu. In deze blog leg ik uit waar ze voor gaan en staan en vertel ik wat ik van de parfums vind!

Is het nog te vroeg om na te denken over Sinterklaas en Kerscadeau’s? Wat mij betreft niet: het is bijna herfst! En voordat ik meer vertel over 100BON kan ik je nu alvast vertellen dat deze natuurlijke parfum of een van de andere producten van het merk op je verlanglijstje en/of geeflijstje moet staan.

natuurlijke parfum van 100BON

Waarom natuurlijke parfum van 100BON?

100BON is gecreëerd door een voormalig neus van Hermes. Hij is ook de man achter BOHO makeup – een 100% natuurlijk make-up merk. Iemand die begaan is dus met het welzijn van de planeet. De parfums die hij heeft ontwikkeld voor 100BON zijn niet alleen op basis van 100% natuurlijke ingrediënten, maar zijn ook navulbaar. Hierdoor heb je minder verpakking en dus minder vervuiling en afval. En verder over die verpakking: de flesjes zijn gemaakt van gerecycled glas. De verpakking is karton en heeft een zegel, in plaats van een plastic omhulsel, zoals de meeste parfums. Uiteraard zijn de parfums dierproefvrij. Dus even op een rij:

  • 100% natuurlijke ingrediënten die goed zijn voor jou, veilig voor de mensen om je heen en een zo min mogelijke belasting zijn voor het milieu. Geen chemische meuk, geen hormoonverstorende troep. 10% van de ingrediënten is biologisch. 100BON heeft het ECOCERT label.
  • Een “groen” productieproces en verpakking, waaronder zo min mogelijk plastic en een navulbare fles.
  • Niet getest op dieren en vegan: geen dierlijke ingrediënten. Het is echt zo gemakkelijk nog niet om parfum te vinden die niet is getest op dieren, dus dat is super fijn.
natuurlijke parfum van 100BON

Eerste indruk van de natuurlijke parfum van 100BON

Toen ik de parfums van 100BON zag staan op het event werd ik er gelijk naartoe getrokken: de producten zien er super mooi uit. Ook de bodymist, de geurstokjes, de handwash en de home sprays zien er heel aantrekkelijk uit. Mijn eerste indruk van de geuren was: rustgevend. Ik verdween er even in. Niet te scherp, maar toch heel gelaagd en rijk. Niet te aanwezig en toch genoeg om een impact te hebben. Ik krijg snel hoofdpijn van (chemische) parfums. Maar dat heb ik bij de natuurlijke parfum van 100BON nog niet ervaren.

natuurlijke en dierproefvrije parfums

Mijn geuren

Ik heb de Eu du Parc uit Lyon [een cologne] en de Myrrhe & Encens Mystérieux [een parfum]. Deze laatste is een heerlijke wierookachtige geur. Wat zwaarder, maar toch ook zoet. Je wilt er bijna een hapje uit nemen of tegenaan gaan liggen en lekker binnen blijven. Deze geur bevat onder andere mirre, tonkabonen, patchouli en papyrus. De Eu du Parc is lichter, vrolijker, een buitengeur: je denkt gelijk aan bloemen, bomen, frisse lucht. Deze geur bevat onder andere bergamot, limoen, small bud bigarade, munt, vetiver en patchouli. Afhankelijk van mijn stemming vind ik de ene of de andere het lekkerst, maar sowieso beide dikke aanraders.

100% natuurlijke parfum

Er valt wat te kiezen

In Frankrijk en tal van andere landen is 100BON al twee jaar een begrip. Wij mogen er nu in Nederland ook eindelijk van gaan genieten. En fijn, want er valt wat te kiezen. Er zijn veel verschillende geuren. Wat ik tot nu toe heb geroken is ook best wel unisex. De flesjes kosten tussen de €35 en €45 euro voor 50 ml. De navulling kost €59 voor 200 ml. Er zijn ook handige reis/on the go verpakkingen van 15 ml. De room spray en de geurstokjes staan ook zeker op mijn eigen verlanglijstje. Kortom, een echte aanwinst op de Nederlandse natuurlijke cosmetica markt.


Je kunt 100BON kopen bij De Groene Drogist.


Columns by Kari

PR gifts

5 thoughts on “100% natuurlijke parfum van 100BON

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.