Empties deel 23: natuurlijke verzorging voor je huid

Empties deel 23, maar wel de allereerste Empties post in het Nederlands! Eind december liet ik weten dat ik een besluit had genomen over mijn blog. Het was geen makkelijke keuze om volledig in het Nederlands te gaan schrijven, maar ik denk nog steeds een goede. En dat betekent dus dat de eerste Empties post van 2020 ook in het Nederlands is! Ben je op zoek naar natuurlijke verzorging voor je huid? Lees dan gauw verder, want deze natuurlijke & dierproefvrije producten heb ik helemaal opgebruikt de afgelopen tijd.

Natuurlijke verzorging van Natural Heroes

amandelolie natuurlijke verzorging

Natural Heroes is een van mijn favoriete plekken om natuurlijke verzorging te shoppen. Maar ook een van mijn favoriete plekken om inspiratie op te doen. Vorige maand kreeg ik van mijn uitgever het boek ‘Groene Beauty‘, met allemaal DIY recepten voor natuurlijke cosmetica. Daar staan echt de meest prachtige recepten in voor huidverzorging, haarverzorging, lichaamsverzorging en voet-, hand- en nagelverzorging. Ik haal mijn basisingrediΓ«nten, zoals amandelolie – maar ook jojoba olie, kokosolie, lavendelwater, oranjebloesemwater, witch hazel, rozenwater, shea butter en argan olie – al een aantal jaar bij Natural Heroes. Ik gebruik die ingrediΓ«nten op zichzelf, maar maar er ook regelmatig DIY natuurlijke verzorging mee, zoals mijn 100% natuurlijke facemist en setting spray. Met deze amandelolie heb ik bodylotion gemaakt [ook een keer met Isaya, leuk om te doen met je kinderen!] en ik heb ‘m gebruikt voor Alela, als massageolie.

Natuurlijke verzorging van Dr. Hauschka

natuurlijke verzorging van Dr Hauschka

Als je mijn blog al een tijdje volgt, weet je dat mijn liefde voor de producten van Dr. Hauschka heel erg groot is. Niet alleen is het een van mijn all time favoriete huidverzorgingsmerken, de make-up van Dr. Hauschka is echt subliem. Samen met INIKA is Dr. Hauschka mijn favoriete make-up merk: 100% natuurlijk en dierproefvrij. De kwaliteit is zo hoog, de producten zo effectief, het bedrijf zo puur, milieuvriendelijk en bijzonder. Maar de producten zijn behalve effectief ook heel weldadig: het is altijd een cadeautje om te gebruiken. Zoals deze gezichtslotion, die ik gebruik als toner na het reinigen van mijn huid en voor het aanbrengen van mijn dagcrème.

Hoe natuurlijk is Rituals?

Rituals namaste masker

Hoe natuurlijk is Rituals nu eigenlijk echt? Die vraag stelde ik mezelf al een tijdje en ik vond nergens het antwoord. Dus ik besloot zelf op onderzoek uit te gaan. In deze blog kun je het antwoord op die vraag vinden [want ik vond het antwoord na wat graafwerk en geduld]. Blijkbaar vragen [veel] meer mensen zich dit af, want het is nog steeds een van de best gelezen artikelen op columnsbykari.com. En dit masker? Dat is zalig.

Natuurlijke scheerzeep

natuurlijke scheergel

Softshave is een 100% natuurlijke scheerzeep. In deze blog vind je een uitgebreide review met alles wat je wilt weten over het merk en de lotion. Ook nu ik door onze voorraad heen ben vind ik het nog altijd een dikke aanrader. Ik gebruik zelf inmiddels al een hele tijd scheerzeep, omdat het zero waste is. Maar mijn vrouw blijft denk ik SoftShave gebruiken!

Natuurlijke verzorging van Marina Miracle

natuurlijke verzorging van Marina Miracle

Ieder product van Marina Miracle verdient een liefdesverklaring en ik heb er al meerdere gegeven op mijn blog. Maar mijn top 3 favoriete Marina Miracle producten zijn:

  1. De Herbal Face Oil
  2. Het Rosehip peeling masker
  3. En deze Sweet & Cream Oil Cleanser

Eigenlijk is de Amaranth Day Cream ook een favoriet, maar die heeft mijn vrouw vrijwel gelijk na mijn review ingepikt. I don’t blame her, het is oprecht een van de meest zalige, prachtige, luxueuze dagcrΓ¨mes ooit. Marina Miracle is uiteraard ook 100% natuurlijk, heeft een zeer hoog percentage biologische ingrediΓ«nten en is uiterst geschikt voor mensen met een zeer gevoelige of atopische huid.

Eco by Sonya

natuurlijke zelfbruinen van Eco by Sonya

Sorry, ik wil je niet volledig blut maken – koop uiteraard alleen wat je nodig hebt – maar oooo over de Winter Skin van Eco by Sonya kan ik ook alleen maar lyrisch zijn. In deze blog leeg je alles over de natuurlijke tanning producten van Eco by Sonya. Als je je bleke winterhuidje een boost wilt geven, is dit een grote aanrader. Als je een diepere huidskleur hebt, heeft Eco by Sonya ook andere tinten [alles verkrijgbaar bij De Groene Drogist]. Het is werkelijk een prachtig merk en het resultaat is super natuurlijk en mooi.

Natuurlijke Parfum van Balm Balm

natuurlijke parfum

Als je al een tijdje Empties post leest heb je dit parfum al een paar keer voorbij zien komen. Het is een zalige, 100% natuurlijke Lavendel parfum van het mooie merk Balm Balm. Ik gebruik momenteel de zalige, 100% natuurlijke parfum van 100BON [cadeautip!!], maar mijn liefde voor deze eu de parfum blijft onverminderd aanwezig. Er zijn ook andere geuren en producten van Balm Balm verkrijgbaar, bij Solobiomooi – een prachtige natuurlijke webshop.

Natuurlijke verzorging van Mad Hippie

natuurlijke verzorging van Mad Hippie

Ik zou het iedere dag moeten gebruiken voor mijn zon beschadigde huid: serums. Na een huidanalyse, die flink confronterend was, heb ik het zes maanden volgehouden. Maar ik vond het lastig doorzetten, ondanks dat de producten van Mad Hippie heel erg goed werken en zeer betaalbaar zijn. Iets met slaapgebrek en #momlife – ik moet het gewoon weer oppakken, want met name de vitamine A en vitamine C serums zijn erg effectief in de strijd tegen pigmentvlekken en huidveroudering. In deze blog kun je alles lezen over de serums van Mad Hippie en over het natuurlijke merk zelf.

P’URE Papayacare

natuurlijke verzorging van P'URE Papayacare

Vorig jaar mocht ik 5 maanden lang samenwerken met dit prachtige merk en heb ik over de meeste producten van P’URE Papayacare geschreven. Je vindt mijn reviews hier. De Renew cream is om striae en littekens te lijf te gaan en werkt ook heel goed tegen een droge huid. Ik heb met name in de winter hele droge benen en dan is deze 100% natuurlijke cream een uitkomst. Maar mijn all time favoriet van P’URE is toch wel de Vapour Balm. Een heel bijzonder product dat de ziel eigenlijk nog meer ondersteunt en heelt, dan het lichaam.

Natuurlijke haarverzorging

Tabitha Kraan

Tot slot een haarproduct! Dit is een mini van Tabitha James Kraan die ik zo nu en dan gebruikte in combinatie met mijn shampoo bar. Ik gebruik nu eventjes een shampoo van Weleda [oo hele fijne aanrader!], maar ik ga daarna weer een shampoo bar gebruiken vanwege het zero waste effect. In deze blog kun je alles lezen over TJK en de bijzondere haarverzorging van dit merk. Ik vind het nog steeds een prachtig merk, maar ik kies bewust voor producten met minimale of geen verpakking.

Columns by Kari

Deze blogpost bevat enkele affiliate links. De producten in deze blog zijn PR producten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.