De best gelezen artikelen van 2019

Nog even en het is alweer de laatste dag van 2019 en dus traditiegetrouw tijd voor een “best of” blog met de 5 best gelezen artikelen op columnsbykari.com van het afgelopen jaar. Benieuwd welke 5 artikelen de meeste interesse wekten bij jullie dit jaar? Lees dan gauw verder!

Voordat ik de top 5 met best gelezen artikelen van 2019 deel, eerst even dit:

Best gelezen artikelen

Best gelezen artikelen van 2019

  1. Hoe natuurlijk is Rituals nu eigenlijk echt?
  2. Nooit meer scheren met plastic wegwerpmesjes
  3. Het favoriete duurzame speelgoed van Isaya & Alela
  4. 20 dingen die je met de Grimms regenboog kunt bouwen
  5. Day & Night Toothpaste van Coco Clean

Best gelezen artikelen van vorig jaar

Er stonden uiteraard ook artikelen van vorige jaren in de top 10. De Dior blog en de L’oreal blog worden nog altijd heel goed gelezen. Ik schrijf uiteraard al heel lang niet meer over deze merken, omdat ze niet dierproefvrij en niet natuurlijk zijn. Maar ik hoop dan altijd maar dat lezers die op deze blogs uitkomen geΓ―nspireerd raken om groenere keuzes te maken, omdat ik in die blogs doorlink naar natuurlijke cosmetica. Er waren 3 artikelen uit 2018 die opmerkelijk veel bezoekers trokken en waar ik nog altijd heel blij mee ben:

  1. The 5 most beautiful Dutch songs
  2. 8 Cool Detective TV shows with savant civilian consultants
  3. De Haakaa borstkolf: hoe (niet) te bebruiken

Zoals ik in mijn blog over het bezinnen tijdens advent al schreef, heb ik besloten om geen Engelstalige artikelen meer te publiceren op mijn website. Alle Engelstalige artikelen die er nu op staan, blijven staan en zijn via de zoekbalk terug te vinden.


Ik kijk met veel plezier terug op het afgelopen blog jaar. Zoals ik vorige week al schreef, heeft mijn keuze om in het Nederlands te gaan schrijven en te focussen op wat ik echt belangrijk vind – namelijk milieuvriendelijk leven – gevolgen gehad, maar vooral ook hele toffe deuren geopend. Niet alleen haal ik nog meer voldoening uit mijn werk, ik heb ook een hele mooie community op Instagram gevonden van milieubewuste mensen die ook graag groener willen leven. Daarnaast heb ik met heel veel inspirerende merken en bedrijven mogen samenwerken. Mijn boekcontract bij uitgeverij Gottmer, voor De Groene Mama, schijnt natuurlijk als een stralend lichtje over alle letters die ik het afgelopen jaar heb getypt heen. Ik voel mij ontzettend dankbaar dat ik het werk mag doen waar ik blij van doen en mensen kan inspireren om groenere keuzes te maken, zodat we onze kinderen een gezonde en leefbare planeet kunnen nalaten.

Hele fijne jaarwisseling en tot 2020!

Columns by Kari

One thought on “De best gelezen artikelen van 2019

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.